Szoros hajrában csúszott ki a kezünk közül a győze

Helyszín: Simon János Sportcsarnok

Játékvezetők: Kapros Roland, Komlódi Benedek

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-23 20:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapest Honvéd/B 8 26 17 20 71
Junior (ffi) 14 11 18 25 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS 23/9, Jávorszky 9/6, Bai 11/9, Gálfalvi 4, Finna 4
Cs: KONTA 11/3 14, Sebők 2, Orbán 4, Bulyovszky 2 Szoboszlai, Peringer.

1. félidő

A mérkőzés előtt csapatunk tudta, hogy mire kell készülnünk, beleértve mind az ellenfelünk védekezését, mind a támadásuk erősségét. Az első negyedben agresszívan védekeztünk, sikerült ellenfelünket 8 ponton tartani, és igaz kívülről csak egyszer tudták bevenni a gyűrűnket távolról, tudtuk, hogy külső dobásaikat komolyabban kell vegyük. A második negyedben be is következett, amire készültünk: el kezdett sülni a honvédosok keze kívülről. 4 3-assal bombázták meg a védelmünket, és emellett jobban megnyíltak a gyűrű felé vezető folyosók is, és jó döntésekkel kihasználták ezeket. Ami a mi támadásunkat illeti, játszottuk a zónájuk elleni játékunkat és rendre megtaláltuk az opciókat, viszont passzaink és befejezéseink sokszor pontatlanok voltak, és rengeteg eladott labdánk volt. Egyértelművé vált, hogy min kell változtatnunk, ha szeretnénk visszakapaszkodni 9 pontos félidei hátrányunkból.

2. félidő

A fiúk tényleg próbáltak összpontosítani a félidei szünetben megbeszélt dolgokra. Ellenfelünk külső dobásait jobban zavartuk, betöréseiket megnehezítettük, támadásban pedig pontosabban találtuk meg egymást, és jó ritmusban játszott támadójátékkal sokszor sikerült nagyon jó dobóhelyzetig kijátszanunk a támadásainkat. Az utolsó két negyedet megnyerve sikerült újra győzelem közelébe kerülnünk, ugyanis a vezetést is átvettük 2 perccel a meccs vége előtt, viszont az utolsó néhány támadása alatt a honvédosoknak nagyon jó védekezés ellen sikerült több nagyon nehéz bravúr 3-ast szórnia, amivel visszavették a vezetést, és utolsó támadásunkból nem sikerült kintről betalálnunk a hosszabbítás kiharcolásáért.

Összegzés

Teljes mértékben meg vagyunk elégedve csapatunk hozzáállásához, úgy gondoljuk, hogy megtettünk mindent, ami tőlünk telt. Természetesen sok hiba akadt mind védekezésünkben, mind támadásunkban, de a legfontosabb, hogy nagy szívvel játszottunk, és nem sokkoltunk le, mint az előző mérkőzésen, amikor ellenfelünk betalált bravúr kosaraival. Mindenképpen örülünk, hogy ellenfeleink zóna védekezése ellen is egyre jobban fel tudjuk venni a harcot, és nem riadunk meg, ha ezzel találjuk szembe magunkat. Mindenképpen előrelépésnek tartjuk ezt a mérkőzést. Gratulálunk a Honvédnak, mi pedig építkezünk tovább, és izgatottan várjuk a következő összecsapásunkat.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00