Szorossá lett végjáték

Helyszín: Törökbálinti Sportcsarnok

Játékvezetők: Sersovszky Gergely, Liktor Viktor

Nézők száma: 15

Mérkőzés időpontja: 2022-01-11 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Elite Basket 22 18 15 25 80
Óbudai Kaszások U18 23 20 23 16 82

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOLZSVÁRI 23/9, BALOGH 8/3, DULIC 12, ANTAL 15/3, Léh 8
CS: Korpás 3/3, MICHEL 10, Patrik-Pirk, Kocsis 3

1. félidő

Junior/B csapatunk 2022 első mérkőzésére Törökbálintra utazott kedd délután. Szoros, kemény meccsre készültünk az egyre jobb eredményeket felvonultató Elite Basket ellen.
Egész jól kezdtünk támadóoldalon, azonban védekezésünk lehetett volna acélosabb, pontosabb. Aggasztó volt, hogy gyors ütemben gyűjtögettük a személyi hibákat, de ez a hazaiak érdeme is volt, akik agresszíven támadva a gyűrűnket, jól kosaraztak. Színvonalas volt a játék a szorosan alakuló első félidőben.

2. félidő

A második félidőben tudtunk csavarni egyet a védekezésünkön és ennek, valamint elsősorban Kolozsvári jó sorozatának köszönhetően csináltunk egy 19-1-es futást. Ekkor nagyon elkaptuk a fonalat és úgy nézett ki, hogy sima meccs is lehet, de vendéglátóink máshogy gondolták és két triplával, amiből az egyik, egy félpályáról elengedett félidő végi buzzer volt, jelezték, hogy eszükben sincs feladni a meccset.
A negyedik negyedben miénk volt az első 3 kosár, Dulic csont nélküli, gyönyörű középtávolijával már 17 ponttal jártunk előrébb. De, a hazaiak továbbra is mindent megpróbáltak, hogy csökkentsék a különbséget, így nem nyugodhattunk meg. Pláne úgy, hogy az addig jól játszó Antal kipontozódott és az utóbbi időben sérüléssel bajlódó Patrik-Pirkre sem számíthattunk már a meccs utolsó harmadában.
Bő két perccel a vége előtt 13 pontos vezetésünknél sem dőlhettünk hátra, mert az Elite-esek továbbra is hatalmas elánnal jöttek ránk. De azért az nem volt benne a meccsben, hogy szorosan alakul a vége. Ehhez kellettek a rutintalanságaink, ill. az is, hogy a hazaiak kaptak – nem tőlünk, – egy pár ajándék labdát az utolsó percekben.

Összegzés

Megérdemeltük, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról, mert egész jól játszottunk. De, a hazaiak is dicséretet érdemelnek, mert komoly küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot.
A kadet korú Michel Andrisunkat külön ki kell emelni, aki élete első junior meccsén, a kezdeti elfogódottság után, bátor, határozott és ponterős játékkal rukkolt ki.
Reméljük, a jó évkezdetet jó folytatás fogja követni!

Hasonló tartalmak


 • Gratulálok a Jászberénynek, jó csapatot hoztak össze a piros csoportos bajnokságra. A most érkezett két játékossal – Dukiccsal és Kucsorával – tovább erősödtek. Én elégedett vagyok a saját…

  Bajnokság: NB1

  Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 17:30


 • Igazi rangadó volt ez a mérkőzés. Egyik csapat sem tudott igazán ellépni a másiktól, ez pedig 40 perces izgalmat hozott. Az ilyen mérkőzések adnak hozzá igazán egy játékos…

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2022-01-15 Kezdés: 19:30


 • Értékes győzelem hiszen egy nagyon kemény és fájó vereség után 2 napunk volt rendezni a sorokat és ismét mérkőzést játszani. Gratulálok a srácoknak, a mai napon minden olajozottan…

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2022-01-12 Kezdés: 15:30