Tisztes helytállás az erősebb ellenféllel szemben

Serdülő U14 (ffi)

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola. 5000 Szolnok

Játékvezetők: Mile Gábor, Rideg László, VB elnök: Balogh László

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kecskeméti KA/A 51 31 29 30 141
Serdülő U14 4 6 20 15 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: CSILLAG ANDRÁS 6, Kiss Csanád, BEKE BOTOND 10/6, Szabó Balázs 5, Michel András 2, Zádor Zalán 2, Balogh Mátyás 8, SERES MILÁN 7/3, Patrik-Pirk Martin, Pusztai Bence 5/3, Krajcsi Kornél, Herbák Endre

1. félidő

Második ellenfelünk a serdülő országos főtábla I. fordulóján a Kecskeméti KA/A csapata volt. Előzetes információk alapján már tudtuk, hogy ők nem a mi súlycsoportunk. Idősebb, magasabb, erősebb játékosok alkotják őket. Csapatunk felét fiatal serdülő alkotja, az idős serdülőink pedig fizikálisan hátratartóak. Előző mérkőzésen pedig kettő idős serdülő húzóemberünket sérülés miatt elveszítettük aznapra. Pluszban mi voltunk azok, akik dupláztunk. A mérkőzés előtt a célkitűzés a tisztes helytállás volt. Első félidőben a magasságuknak, és az fizikumuknak köszönhetően átgázoltak rajtunk. Második félidőben már nem kaptunk egész pályás nyomást. Felállt védelem ellen kifejezetten jól játszottunk. Közelről nehezen tudunk helyzetet kialakítani, a festéket abszolút uralták.

2. félidő

A kialakult nehéz helyzetet jól használtuk ki a tovább fejlődésünkre. Jól járattuk a labdát, próbáltuk kimozdítani őket. Jó kiosztásokból 4 triplát a helyére tettünk. Közép távolikat is jól vállaltunk. Jól megforgatta az ellenfél is a játékosait, és mi több cserével játszottunk. Ami nagyon tetszett, hogy összességében nagyon pozitív képet festettünk magunkról.

Összegzés

A nagy számban leutazó szülői gárdánk, jó szokásukhoz híven hajtott minket és minden apró sikert nagy ovációval, tapssal fogadott. Sokat hozzátettek, abszolút oldották a hangulatot! Köszönet Nekik! A csapat nem adta meg magát, amit lehetett kitettünk a pályára. Jelen pillanatban túl nagy a különbség fizikálisan a két csapat között. Összességében sikerrel zártuk a napot. Egy győzelem, és egy tisztes helytállás. Másnap a hazai Szolnoki KA/A csapatát fogadjuk. Hajrá Óbuda!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30