Több volt bennünk

Helyszín: CAMUGO® SportLab Kosárlabda Csarnok 1117 Budapest

Játékvezetők: Győri Ferenc, Borsos Balázs

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-14 12:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Ziccer Bocsok 19 8 3 18 19 67
Kaszás Girls U11 14 6 5 7 10 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás csapat neve: Ceglédi 3, Horváth 2, Jasztrab, Kadenszki 4, Reizmüller 2, NÉMETH 11, Maduagwu, Polik 6, KOSZTYU 13, Hajdu 1,

1. félidő

A Kenguru Kupa 6. fordulójában először a Ziccer Bocsok csapatával mérhettük össze tudásunkat. Az első negyedben a fehér mezesek domináltak, mégpedig a bocsok között kiemelkedő fizikumú 7-es játékosuknak köszönhetően. A többieken szépen védekeztünk, azonban ellenfelünk 7-esére nem volt ellenszer, 15 pontot szórt ebben a negyedben, ez több volt mint, amit a mi egész csapatunk hozni tudott az első játékrészben, igaz nálunk jobban megoszlottak a pontok, R. Emma, Zsófi és Gerda is betalált. A Bocsok második négyese már nem volt olyan ütőképes, mint az első, így esélyt kaptunk a felzárkózásra, de sajnos pontatlanul támadtunk. Sok jó helyzetet tudtunk kialakítani, de sok ziccert hagytunk ki, valamint a megszokottnál is több képzetlenségi hibát vétettünk, melyek sok eladott labdát eredményeztek. Így a félidei büntetőkkel együtt egálra tudtuk hozni ezt a negyedet, ez joggal hagyhatott hiányérzetet bennünk.

2. félidő

A harmadik negyedre ellenfelünk karmestere kicsit megkavarta négyeseit, erre a játékrészre kivette az összes ponterős játékosát a legjobbjuk mellől, így egy feladatunk maradt, méghozzá hogy megállítsuk a nálunk jóval nagyobb termetű 7-es számú leányzót. Azonban sajnos hiába tudtuk mi fog történni, nem igazán tudtunk ellene mit tenni, egyszerűen fizikálisan kevésnek bizonyultunk felvenni a harcot a fehérek legjobbjával, aki a negyed végére 32 pontnál állt meg. Támadásban is visszaesett a teljesítményünk, Gerda, Zsófi és Emma ebben a negyedben is betalált, de sajnos ezúttal már ők sem voltak olyan pontosak, mint a legelső játékrészben. Az utolsó felvonásra már elég nagy arányú hátrányba kerültünk, de még láttam némi esélyt visszajönni az meccsbe. Fruzsi, Alma és Anna el is kezdte a pontgyártást, de sajnos amit ledolgoztunk a támadással, azt aztán visszakaptuk a védő térfélen. A negyed végére talán már a csalódottság is közrejátszott abban, hogy ezt az etapot is átengedtük ellenfelünknek, így sajnos az összes negyedet elveszítve kaptunk ki.

Összegzés

Az eredményből nem látszik, de én úgy gondolom, hogy igen is volt esélyünk ma egy szoros, ki-ki meccset játszani, ha jobban odafigyeltünk volna az edzéseken tanultakra. Az, hogy fizikálisan nem tudjuk valakivel felvenni a versenyt, az nem rajtunk múlik, de a páros negyedekben és egy játékoson kívül minden párosításban ugyanannyi esélyünk volt. Sajnos ma ellenfelünk energikusabban és több koncentrációval kosarazott, így nem sikerült a bravúr. Ettől függetlenül látni a fejlődést a csapaton egyénileg és csapat szinten is, de az ilyen meccseken való tisztes helytálláshoz még csiszolni kell a játék minden elemén. Gratulálok a Ziccernek a győzelemhez, mi pedig edzzünk tovább és készüljünk a következő fordulóra! Hajrá lányok, hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!