Több volt bennünk

Helyszín: CAMUGO® SportLab Kosárlabda Csarnok 1117 Budapest

Játékvezetők: Győri Ferenc, Borsos Balázs

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-14 12:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Ziccer Bocsok 19 8 3 18 19 67
Kaszás Girls U11 14 6 5 7 10 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás csapat neve: Ceglédi 3, Horváth 2, Jasztrab, Kadenszki 4, Reizmüller 2, NÉMETH 11, Maduagwu, Polik 6, KOSZTYU 13, Hajdu 1,

1. félidő

A Kenguru Kupa 6. fordulójában először a Ziccer Bocsok csapatával mérhettük össze tudásunkat. Az első negyedben a fehér mezesek domináltak, mégpedig a bocsok között kiemelkedő fizikumú 7-es játékosuknak köszönhetően. A többieken szépen védekeztünk, azonban ellenfelünk 7-esére nem volt ellenszer, 15 pontot szórt ebben a negyedben, ez több volt mint, amit a mi egész csapatunk hozni tudott az első játékrészben, igaz nálunk jobban megoszlottak a pontok, R. Emma, Zsófi és Gerda is betalált. A Bocsok második négyese már nem volt olyan ütőképes, mint az első, így esélyt kaptunk a felzárkózásra, de sajnos pontatlanul támadtunk. Sok jó helyzetet tudtunk kialakítani, de sok ziccert hagytunk ki, valamint a megszokottnál is több képzetlenségi hibát vétettünk, melyek sok eladott labdát eredményeztek. Így a félidei büntetőkkel együtt egálra tudtuk hozni ezt a negyedet, ez joggal hagyhatott hiányérzetet bennünk.

2. félidő

A harmadik negyedre ellenfelünk karmestere kicsit megkavarta négyeseit, erre a játékrészre kivette az összes ponterős játékosát a legjobbjuk mellől, így egy feladatunk maradt, méghozzá hogy megállítsuk a nálunk jóval nagyobb termetű 7-es számú leányzót. Azonban sajnos hiába tudtuk mi fog történni, nem igazán tudtunk ellene mit tenni, egyszerűen fizikálisan kevésnek bizonyultunk felvenni a harcot a fehérek legjobbjával, aki a negyed végére 32 pontnál állt meg. Támadásban is visszaesett a teljesítményünk, Gerda, Zsófi és Emma ebben a negyedben is betalált, de sajnos ezúttal már ők sem voltak olyan pontosak, mint a legelső játékrészben. Az utolsó felvonásra már elég nagy arányú hátrányba kerültünk, de még láttam némi esélyt visszajönni az meccsbe. Fruzsi, Alma és Anna el is kezdte a pontgyártást, de sajnos amit ledolgoztunk a támadással, azt aztán visszakaptuk a védő térfélen. A negyed végére talán már a csalódottság is közrejátszott abban, hogy ezt az etapot is átengedtük ellenfelünknek, így sajnos az összes negyedet elveszítve kaptunk ki.

Összegzés

Az eredményből nem látszik, de én úgy gondolom, hogy igen is volt esélyünk ma egy szoros, ki-ki meccset játszani, ha jobban odafigyeltünk volna az edzéseken tanultakra. Az, hogy fizikálisan nem tudjuk valakivel felvenni a versenyt, az nem rajtunk múlik, de a páros negyedekben és egy játékoson kívül minden párosításban ugyanannyi esélyünk volt. Sajnos ma ellenfelünk energikusabban és több koncentrációval kosarazott, így nem sikerült a bravúr. Ettől függetlenül látni a fejlődést a csapaton egyénileg és csapat szinten is, de az ilyen meccseken való tisztes helytálláshoz még csiszolni kell a játék minden elemén. Gratulálok a Ziccernek a győzelemhez, mi pedig edzzünk tovább és készüljünk a következő fordulóra! Hajrá lányok, hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00