Tökéletes kezdés

Serdülő (női)

Helyszín: Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium Budap

Játékvezetők: Matics Sándor, Korhertz Szilárd

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-29 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
RICSILLA 9 17 13 8 47
Női Serdülő 24 14 23 28 89

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BOBVOS 8, CZIRKOS 19/3, Csicsvári, Csocsán 2, Csonka 2, EVELLEI 17, HENGLÁR 8, Kronavetter 8, MAHMOUD 7/3, Marosvölgyi 10, Rompos, Nagy 8.

1. félidő

Szombati napon a RICSILLA ellen kezdtük meg a főtábla selejtező második fordulóját. Idén már negyedik alkalommal játszottunk egymás ellen, eddig mi jöttünk ki mindegyik mérkőzésből győztesen. Az öltözőben átbeszéltük, hogy nagyon fontos, egy jó és magabiztos tornakezdés.
Ennek megfelelően léptünk a pályára és ellentmondást nem tűrően 10-0-al kezdtünk. Utána a zalai lányok ránk ijesztettek egy 6-0-s futással zárkóztak. Erre tudtunk válaszolni és a negyed végére egy magabiztos 15 pontos előnyt alakítottunk ki.
Nagyon jó ritmusban folytattuk a mérkőzést, de a negyedik perc tájékán volt egy törés a játékunkban. Folyamatosan jött fel ellenfelünk, a lelátón és a pálya szélén is kicsit fokozódtak az indulatok, ami talán gátolt minket a jó játékban.

2. félidő

A meccs elején meglévő agresszív védekezésünk szétesett a második negyedre végére, ezt mindenféleképp vissza kellett hoznunk. Ahogy egy ilyen szituációban kell, úgy mentünk ki a folytatásra. 5. perc alatt rohantunk egy 15-2-öt úgy, hogy agresszív védekezésünknek köszönhetően nagyon kevés helyzetet engedtünk a fekete mezeseknek. A negyed vége kicsit kiegyenlítettebb volt, de teljes mértékben kézben tartottuk a meccset. Védekezésünk jó volt, támadásban gyorsan és kreatívan kosárlabdáztunk.
A záró játékrészben még egyet csavartunk a védekezésünkön, ebben a negyedben kaptuk a legkevesebb kosarat, támadásban pedig a legtöbb pontunkat dobtuk. Villámgyorsan rohantunk, amire a jövőben is szeretnénk építeni.

Összegzés

Az előzetes feltérképezés után tudtuk, hogy a hétvégén ez lesz talán az úgymond „legkönnyebb” mérkőzésünk. Az pedig, hogy egy 2 napos tornán, hogyan kezd egy csapat az nagyon fontos. A második negyedes megingást leszámítva végig domináltuk a mérkőzést, és olyan stílusban játszottunk, amilyet hosszútávon is látni szeretnék. Agresszív jó védekezés, gyors és tudatos támadások. Így könnyen kialakult egy nagy különbség, ami lélektanilag nagyon fontos a hétvégére nézve! Az első lépést megtettük a 16-ba jutásért, este a Soproniak második számú csapata várt ránk! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10