U20: Az ország hatodik csapata a miénk!

Április utolsó hétvégéjén tartották a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság Döntőjét, ami az U20-as korosztály országos fináléja volt. A négynapos eseménynek Szolnok városa adott otthon. Csapatunk a Zöld csoport alapszakásznak győzteseként kvalifikálta magát a versengésre, amelyen Piros csoportos és NB1/A csoportos gárdák vonultak fel. Akadémiánk számára hatalmas büszkeség, hogy több év elteltével újra döntőzhet egy csapatunk. Minden mérkőzésre ajándékként tekintettünk, a közelgő felnőtt rájátszás mérkőzések előtt jó gyakorlási lehetőség volt. Farkas Bence, a csapat vezetőedzője így látta az összecsapásokat.

 

 

Fájó vereség az országos döntő első meccsén.

 

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Ellenfél: Naturtex-SZTE-Szedeák

Játékvezetők: Józsa András, Fülöp Ádám, Tóth Bence

Nézőszám: 104 fő

Végeredmény: 87:65 (30-21, 9-15, 24-15, 24-14)

Pontszerzők:

Molnár L. 12/12, ONDIMA 14, Farkas 9/6, MELEG 12, Bencsik 6

Cs: Pintér 1, Dénes 4, Schiller 7, Hegedűs O., Hegedűs M., Molnár G.,

Összegzés:

Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Talán volt bennünk egy minimális megilletődöttség is és a magasabb tempót is meg kellett szoknunk. Ellenfelünk komoly előnyre tett szert, amit nagy küzdéssel és agresszív védekezéssel le tudtunk dolgozni. A második félidő elején hosszú percekig megvolt az esélyünk, hogy kiegyenlítsünk, de a döntő pillanatokban rendre hibáztunk vagy a szegedi csapat kosarat tudott dobni. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a fordítás helyett és a további lendület helyett, a szegedi csapat újult meg és sajnos erre már nem volt válaszunk. Gratulálunk nekik a győzelmükhöz!

 

 

 

A második meccsen is kikaptunk.

 

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Ellenfél: DEAC

Játékvezetők: Földi László, Józsa András, Tóth Bence

Nézőszám: 121 fő

Végeredmény: 89:70 (25-19, 21-15, 27-20, 16-16)

Pontszerzők:

Molnár 6, Ondima 13, FARKAS 16/6, Meleg 7, BENCSIK 10/3

Cs: PINTÉR 3/3, DÉNES 11/3, Hegedűs O. 2, Schiller 2, Hegedűs M., Simon, Chabot

Összegzés:

Sajnos a délelőtti vereségünk után nem tudtuk agresszivitásban felvenni a tempót az előző meccséből győztesen érkező Deac-cal. Ellenfelünk nagyon jó kerettel és szerkezettel rendelkezik. Talán, ha ellentétes előzményekkel kezdjük a mérkőzést, alakulhatott volna másképp, de így el kell fogadnunk, hogy most jobb volt nálunk ellenfelünk. Próbáljuk levonni a konklúziókat és holnap a Honvéd ellen a lehető legjobbat teljesíteni.

 

 

Még várat magára az országos döntőn szerzett első győzelmünk!

 

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Ellenfél: Budapesti Honvéd SE

Játékvezetők: Gaál István, Sörlei Attila, Drenyovszki Dániel

Nézőszám: 91 fő

Végeredmény: 65:87 (16-22, 16-22, 17-19, 16-24)

Pontszerzők:

Pintér 2, Dénes 5/3, FARKAS 23/5, Schiller 6, BENCSIK 9/9

Cs: Molnár 9/3, Ondima 5/3, Hegedűs O. 4, Gálfalvi 2, Hegedűs M., Simon

Összegzés:

Az első két meccsen elszenvedett vereségeinknek köszönhetően nem volt túl jó a hangulat az öltözőben, a meccset megelőzően. Tudtuk, hogy a Honvéd ellen is rendkívül nehéz dolgunk lesz, ráadásul sérülések is szűkítették a lehetőségeinket. Ennek ellenére az egész meccsen remek hozzáállást mutattak a srácok, biztatták és lelkesítették egymást. Úgy álltunk helyt az NB1 „B” piros csoportjának bajnoka ellen, hogy mindenkit pályára tudtunk forgatni. Sajnos ez most csak ennyire volt elég, de az igazi megmérettetés holnap vár ránk! Gratulálunk a Honvédnak a győzelemhez!

 

Megvan a győzelem! A legfontosabb meccset nyertük meg!

 

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Ellenfél: Nyíregyháza Blue Sharks

Játékvezetők: Drenyovszki Dániel, Téczely Roland, Tóth Bence

Nézőszám: 114 fő

Végeredmény: 61:76 (10-12, 26-16, 12-24, 13-24)

Pontszerzők:

MOLNÁR 9, Ondima 8, FARKAS 11/3, REITER 15/9, BENCSIK 22

Cs: Pintér 2, SCHILLER 9, Dénes

Összegzés:

Nagyon büszke vagyok a srácokra! Igazi csapatként játszottuk végig a meccset. Mindezt azok után, hogy két nap alatt, három nagyon nehéz mérkőzésen, három vereséget szenvedtünk. Elképesztő erőt és tartást mutat ez a csapatunkról. Ráadásul félidőben még ezen a meccsen is 8 pontos hátrányban voltunk, de az összes csalódást és kudarcot át tudtuk fordítani motivációvá és olyan akarattal, alázattal jöttünk ki a második félidőre, hogy ellenfelünk képtelen volt megállítani minket. Tökéletesen megcsináltuk mindazt, amit az öltözőben megbeszéltünk, és ennek köszönhetően egy nagyon jó csapatot sikerült ma, teljesen megérdemelten legyőznünk! 

 

 

Hajszálon múlott az 5. hely, hosszabbításban kaptunk ki!

 

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Ellenfél: Pécsi VSK-Veolia

Játékvezetők: Csaba-Kaskötő Brigitta, Drenyovszki Dániel, Fülöp Ádám

Nézőszám: 138 fő

Végeredmény: 73:70 (25-10, 9-16, 13-26, 16-11)

Pontszerzők:

MOLNÁR 7/3, ONDIMA, FARKAS 15/12, Reiter 2, BENCSIK 22

Cs: PINTÉR 9/6, Dénes 5/3, SCHILLER 10

Összegzés:

Sajnos ezt a találkozót sem kezdtük jól. Ráadásul Ondima Olivér a harmadik percben, gyakorlatilag rögtön a meccs elején sérülés miatt cserét kért, így elvesztettük kezdő húzóemberünket a mérkőzés teljes hátralévő részére. 15 pontos hátrányt halmoztunk fel az első negyed végére, de a második játékrészben megkezdtük a felzárkózást. A nagyszünetre már csak 8 ponttal vezetett a pécsi csapat. A második félidőre ismételten elképesztő motiváltan és egységesen, igazi nagybetűs CSAPATKÉNT tértünk vissza a pályára. Ledolgoztuk hátrányunkat, sőt a vezetést is átvettük. A saját kezünkben volt a mérkőzés sorsa, a lefújás előtt három perccel 7 ponttal vezettünk, de ekkor teljes rövidzárlat következett. Sajnos nagyon elfáradtunk. Ellenfelünk a lefújás előtti pillanatokban kiegyenlített és el kell ismernünk, a hosszabbításban esélyünk sem volt. Fájó vereséget szenvedtünk, de semmi okunk lógatni az orrunkat! Büszke vagyok a srácokra! Nagyon jó meccs volt, és ehhez két csapat kellett. Most a Pécsnek jött ki jobban a végjáték, de azt gondolom, mindkét csapatnak jár a gratuláció!

Hasonló tartalmak

 • Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, igyekeztük ehhez mérten készülni. A közel 100 pont szép eredmény, azonban 75 kapott pont sok, ami mutatja, a második félidei dekoncentráltságunkat.…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-11 Kezdés: 16:10


 • Voltak kitűzött feladataink a mérkőzésre – nem az eredmény! – de csak kevésszer tudtuk megvalósítani. Az elképzelés kicsit több lett volna, ezért nem lehetünk elégedettek. Ezt a tapasztalatot…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-05-09 Kezdés: 18:10

 • A Gyermek Kupa idei kiírása a tavalyihoz hasonlóan országos döntő helyett egy Szakmai Tornával záródott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg számunkra, és még 3 másik régiós győztesnek.  Csapatunk 8 forduló alatt bizonyított budapesti második helyével bizakodva, azonban kicsit vakon vágott neki a vidéki útnak, hiszen semmilyen előzetes információnk…

 • A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli…