Újabb nagy végső hajrá, a bravúr ezúttal sem siker

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Bertók Botond

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2019-12-07 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/B 18 12 20 15 65
Junior (ffi) 8 8 14 33 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS 12/3, Konta 7, BAI 14/6, Gálfalvi 2, Sebők
Cs: JÁVORSZKY 16/6, Szombati 2, Szoboszlai 2, FINNA 9/3, Bulyovszky, Tolcsvay, Malbasa

1. félidő

Álmosan kezdtük a mérkőzést, ellenfelünk az első 3 percben 6:0-ra ellépett, utána lett 14:3 is mire kezdtünk észhez térni. Ezután sokkal jobban koncentráltunk és a negyed végét 7:2-vel zártuk, majd a 2. negyedet is 5:2-vel kezdtük, így egy kicsit közelebb sikerült kúsznunk ellenfelünkhöz. Védekezésben próbálgattuk váltogatni a taktikánkat, de különösebb sikert ez nem hozott a mérkőzésnek ebben a szakaszában. Támadásban jó tempójú játékot diktáltunk, viszont a pontatlanság sokszor uralkodott a támadásaink alatt. Eladott labdáink száma nem volt nagyon vészesen rossz, viszont dobásaink és sokszor különböző támadóelemek időzítései nem voltak megfelelően pontosak. A félidőben 14-gyel vezetett a Honvéd.

2. félidő

A 3. negyedben, ami az eredményt illeti, folytatódott az első félidőben beállt ritmus, azaz a Honvéd lassan növelgette tovább az előnyét. Sajnos meg kell jegyezni, hogy a játékvezetés is nagyban hozzájárult ehhez, az egész mérkőzés alatt logikátlannak tűnt, hogy faultok terén mit engednek meg az egyik illetve a másik csapatnak. Próbáltunk mindent kizárni, és hiába vezetett ellenfelünk 22 ponttal is, egy percig sem láttuk a fiúkon, hogy feladták volna a mérkőzést. Megpróbáltunk ismét visszatérni egy korábban bevetett védekezésformához, ami most az utolsó negyedben viszont remekül bejött. Egy 20:6-os rohanással sikerült visszakapaszkodnunk. A védekezésben nyújtott extra teljesítményünk a támadásban is nagy önbizalmat adott, és a könnyű kosarak mellé becsatlakoztak a bravúr kosarak is. A mérkőzés utolsó támadása a miénk volt 2 pontos hátrányban, de sajnos az megtervezett játékot nem sikerült kiviteleznünk, így nem sikerült a bravúr.

Összegzés

Egy nagyon jó, agresszív, pörgős mérkőzést játszottunk, a Honvéd csapata is hasonló elvek alapján játszik, mint mi, így egy igazi harcos és küzdős párharcot vívtunk. A fiúk egész mérkőzésen próbáltak beleadni mindent, és a sok pontatlanság ellenére nem lehet azt mondani, hogy nem próbáltak mentálisan is koncentrálni. Külön öröm volt látni, hogy 22 pontos hátrányban sem adtuk fel a mérkőzést, és még jobb volt látni, ahogy hatalmas energiákat mozgósítva vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Úgy gondolom, hogy sikerült megélnünk ezt a mérkőzést egy pozitív élménynek, bízunk a következő mérkőzés megnyerésében. Gratulálunk a Honvédnak a győzelemhez és a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10