Újabb nagyon értékes meccs a rájátszásban

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Nagy István,

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-05 12:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki KA 17 13 20 24 74
Óbudai Kaszások U18 15 16 17 12 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Varsányi 5/3, Pirint 3/3, KONTA 14/6, SAFRANKA 16/6, Orbán 6/6
CS: Bulyovszky 4, CHABOT 8/6, Csocsán, Vasali 2, Léh 2

1. félidő

Alapembereink nélkül álltunk ki a Szolnok elleni hazai visszavágóra és a Tisza ligeti meccs tapasztalataiból kiindulva csak akkor reménykedhettünk hasznos, jó mérkőzésben, ha fel tudjuk venni gyorsan játszó vendégeink tempóját, vagy le tudjuk lassítani őket.
Az első félidőben ez sikerült, hiszen egy jó védekezéssel kevés ponton tartottuk a piros-feketéket, valamint türelmesen támadtunk, amiből aztán egész jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket.
Szoros volt az első félidő és ez annak fényében különösen nagy dolog, hogy sok labdát azért el is szórtunk.

2. félidő

A 3. negyed első felében elkezdtek kimaradozni a dobásaink és meg is ugrott a Szolnok 10 ponttal. Ekkor úgy nézett ki, hogy nyílhat az olló, de szép támadásokkal, több pontos kinti kísérletünkkel nem csak, hogy felzárkóztunk, hanem ki is egyenlítettünk. A negyedbeli utolsó szó azonban a vendégeké volt, így minimális szolnoki előnnyel fordultunk az utolsó játékrészre.
Az utolsó játékrészben – érthetően, – már nem tudtuk tartani a tempót, elől is, hátul is visszaestünk, 20 pont fölé is nőtt különbség. Éppen ezért megsüvegelendő, hogy az utolsó kosarakat mi dobtuk, így alakult ki ez a számunkra nagyon értékes végeredmény.

Összegzés

A két évvel ezelőtti U-16-os Országos Döntő 6. helyezettjével, akik idén is a legjobbak 8 közé vágynak, játszottunk egy kifejezetten értékes, sokáig szoros, jó meccset. Ebben az „ünnepi” hangulatban az eladott labdáinkról inkább ne ejtsünk szót….! Már csak azért sem, mert most az egész jó dobóteljesítményünkkel tudtunk kompenzálni. Az elmúlt két mérkőzés rosszabb teljesítménye után, összekaptuk magunkat és egy sikerrel felérő meccset játszottunk. Szép volt fiúk!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00