Újabb nagyon értékes meccs a rájátszásban

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Nagy István,

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-05 12:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki KA 17 13 20 24 74
Óbudai Kaszások U18 15 16 17 12 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Varsányi 5/3, Pirint 3/3, KONTA 14/6, SAFRANKA 16/6, Orbán 6/6
CS: Bulyovszky 4, CHABOT 8/6, Csocsán, Vasali 2, Léh 2

1. félidő

Alapembereink nélkül álltunk ki a Szolnok elleni hazai visszavágóra és a Tisza ligeti meccs tapasztalataiból kiindulva csak akkor reménykedhettünk hasznos, jó mérkőzésben, ha fel tudjuk venni gyorsan játszó vendégeink tempóját, vagy le tudjuk lassítani őket.
Az első félidőben ez sikerült, hiszen egy jó védekezéssel kevés ponton tartottuk a piros-feketéket, valamint türelmesen támadtunk, amiből aztán egész jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket.
Szoros volt az első félidő és ez annak fényében különösen nagy dolog, hogy sok labdát azért el is szórtunk.

2. félidő

A 3. negyed első felében elkezdtek kimaradozni a dobásaink és meg is ugrott a Szolnok 10 ponttal. Ekkor úgy nézett ki, hogy nyílhat az olló, de szép támadásokkal, több pontos kinti kísérletünkkel nem csak, hogy felzárkóztunk, hanem ki is egyenlítettünk. A negyedbeli utolsó szó azonban a vendégeké volt, így minimális szolnoki előnnyel fordultunk az utolsó játékrészre.
Az utolsó játékrészben – érthetően, – már nem tudtuk tartani a tempót, elől is, hátul is visszaestünk, 20 pont fölé is nőtt különbség. Éppen ezért megsüvegelendő, hogy az utolsó kosarakat mi dobtuk, így alakult ki ez a számunkra nagyon értékes végeredmény.

Összegzés

A két évvel ezelőtti U-16-os Országos Döntő 6. helyezettjével, akik idén is a legjobbak 8 közé vágynak, játszottunk egy kifejezetten értékes, sokáig szoros, jó meccset. Ebben az „ünnepi” hangulatban az eladott labdáinkról inkább ne ejtsünk szót….! Már csak azért sem, mert most az egész jó dobóteljesítményünkkel tudtunk kompenzálni. Az elmúlt két mérkőzés rosszabb teljesítménye után, összekaptuk magunkat és egy sikerrel felérő meccset játszottunk. Szép volt fiúk!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…