2:0! Továbbjutottunk a rájátszás első köréből!

Helyszín: Győr, Egyetemi Csarnok

Játékvezetők: Szalai Zsolt, Esztergályos Róbert, Dr. Magyari Tibor

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-04-16 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 21 26 23 20 90
Óbudai Kaszások KA (NB1) 23 18 34 20 95

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: MOLNÁR 9/3, ONDIMA 12/12, BENCSIK 12, Jenei 6, Takács 1, 

Cs: ROSEMOND 28/6, FARKAS 11/6, Meleg 4, REITER 10, van der Meer 1.

1. félidő

Rögtön a mérkőzés elejétől kezdve érezni lehetett, hogy ellenfelünk vissza akar vágni az első meccsért és mindent megtesz azért, hogy kiegyenlítse a párharcot. Szerencsére a mi fiainkban is égett a tűz, jelezve ezzel, hogy mi egyáltalán nem szeretnénk, ha sor kerülne arra a bizonyos harmadik találkozóra. Feszült, parázs hangulat uralkodott a pályán, egyik csapat sem tudott kialakítani komolyabb előnyt. A második negyed aztán komoly fordulatot hozott. Érthető, ha idegenben nem megy úgy a dobás, de ebben a játékrészben az volt az ember érzése, hogy ez egyszerűen nem a mi napunk. A gyűrűből kiperdültek a dobások és valahogy semmi sem akart sikerülni. A hazai gárda érezte is mindezt. Megmaradt a lendületük, sőt még fel is javultak egy kicsit. 47 pontot kaptunk az első félidőben, ami sajnos túl sok. Kizárólag extra teljesítménnyel lehet esély a győzelemre ennyi kapott gól mellett.

2. félidő

Hat pontos hátrányból kezdtük a második félidőt és rögtön maximális fordulatszámon kezdtünk pörögni védekezésben. Meg is lett az eredménye a labdára gyakorolt folyamatos pressziónak. Jöttek sorra a hibák a győri csapattól és az addig magabiztos hazai gárdán érezni lehetett, hogy kicsit kezdenek elbizonytalanodni. Ahogy az lenni szokott, a jó védekezés, mintha zsinóron húzta volna magával a támadásunkat is. Elkezdtek sülni a dobások, jöttek szépen a triplák is. Hihetetlen küzdéssel és kitartással ledolgoztuk hátrányunkat, mindössze egy pontos győri vezetéssel mentünk neki az utolsó öt percnek. Hiába az az iciri-piciri hátrány, ekkor már annyira egyben volt a csapat, úgy küzdöttek és hajtották egymást, hogy csak győzelem lehetett a vége. 6 ponttal nyertük meg az utolsó öt percet és így idegenben harcoltuk ki a továbbjutást.

Összegzés

Egyértelműen nyerni mentünk Győrbe. Két meccs alatt dűlőre szerettük volna vinni a párharcot, azonban tudtuk, hogy elképesztően nehéz feladat lesz mindezt megvalósítani. Az alapszakaszban egyszer már vesztesként kellett távoznunk innen, volt tehát miért revansot vennünk. A sportban nincsenek véletlenek, a győri csapat sem véletlenül jutott be a rájátszásba. Kiváló csapat, de nagy örömünkre szolgál, hogy most mi bizonyultunk jobbnak. Külön boldogság számunkra, hogy 2 meccs alatt, 2 győzelemmel sikerült kivívnunk a továbbjutást. Rövid pihenő és regeneráció vár a srácokra, hogy aztán ismét maximális erőbedobással készülhessünk a következő körre, ami már az NB1/B Zöld csoportjának elődöntője lesz.

Köszönjük az eddigi egész éves buzdítást, várunk minden kedves szurkolót a folytatásban is! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30