2:0! Továbbjutottunk a rájátszás első köréből!

Helyszín: Győr, Egyetemi Csarnok

Játékvezetők: Szalai Zsolt, Esztergályos Róbert, Dr. Magyari Tibor

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-04-16 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 21 26 23 20 90
Óbudai Kaszások KA (NB1) 23 18 34 20 95

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: MOLNÁR 9/3, ONDIMA 12/12, BENCSIK 12, Jenei 6, Takács 1, 

Cs: ROSEMOND 28/6, FARKAS 11/6, Meleg 4, REITER 10, van der Meer 1.

1. félidő

Rögtön a mérkőzés elejétől kezdve érezni lehetett, hogy ellenfelünk vissza akar vágni az első meccsért és mindent megtesz azért, hogy kiegyenlítse a párharcot. Szerencsére a mi fiainkban is égett a tűz, jelezve ezzel, hogy mi egyáltalán nem szeretnénk, ha sor kerülne arra a bizonyos harmadik találkozóra. Feszült, parázs hangulat uralkodott a pályán, egyik csapat sem tudott kialakítani komolyabb előnyt. A második negyed aztán komoly fordulatot hozott. Érthető, ha idegenben nem megy úgy a dobás, de ebben a játékrészben az volt az ember érzése, hogy ez egyszerűen nem a mi napunk. A gyűrűből kiperdültek a dobások és valahogy semmi sem akart sikerülni. A hazai gárda érezte is mindezt. Megmaradt a lendületük, sőt még fel is javultak egy kicsit. 47 pontot kaptunk az első félidőben, ami sajnos túl sok. Kizárólag extra teljesítménnyel lehet esély a győzelemre ennyi kapott gól mellett.

2. félidő

Hat pontos hátrányból kezdtük a második félidőt és rögtön maximális fordulatszámon kezdtünk pörögni védekezésben. Meg is lett az eredménye a labdára gyakorolt folyamatos pressziónak. Jöttek sorra a hibák a győri csapattól és az addig magabiztos hazai gárdán érezni lehetett, hogy kicsit kezdenek elbizonytalanodni. Ahogy az lenni szokott, a jó védekezés, mintha zsinóron húzta volna magával a támadásunkat is. Elkezdtek sülni a dobások, jöttek szépen a triplák is. Hihetetlen küzdéssel és kitartással ledolgoztuk hátrányunkat, mindössze egy pontos győri vezetéssel mentünk neki az utolsó öt percnek. Hiába az az iciri-piciri hátrány, ekkor már annyira egyben volt a csapat, úgy küzdöttek és hajtották egymást, hogy csak győzelem lehetett a vége. 6 ponttal nyertük meg az utolsó öt percet és így idegenben harcoltuk ki a továbbjutást.

Összegzés

Egyértelműen nyerni mentünk Győrbe. Két meccs alatt dűlőre szerettük volna vinni a párharcot, azonban tudtuk, hogy elképesztően nehéz feladat lesz mindezt megvalósítani. Az alapszakaszban egyszer már vesztesként kellett távoznunk innen, volt tehát miért revansot vennünk. A sportban nincsenek véletlenek, a győri csapat sem véletlenül jutott be a rájátszásba. Kiváló csapat, de nagy örömünkre szolgál, hogy most mi bizonyultunk jobbnak. Külön boldogság számunkra, hogy 2 meccs alatt, 2 győzelemmel sikerült kivívnunk a továbbjutást. Rövid pihenő és regeneráció vár a srácokra, hogy aztán ismét maximális erőbedobással készülhessünk a következő körre, ami már az NB1/B Zöld csoportjának elődöntője lesz.

Köszönjük az eddigi egész éves buzdítást, várunk minden kedves szurkolót a folytatásban is! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…