A KASZÁSOK AKADÉMIA ZÁSZLAJA A VILÁG TETEJÉN


2016. május 20-án egyedülálló dolog történt akadémiánk életében. Zászlónk kitűzésre került a Mount Everest csúcsán. Ezzel akadémiánk az egyetlen olyan magyar sportszervezet, amelynek a zászlaja a világ tetejére jutott. Ez is annak az üzenete, hogy közösségünk különleges, és különleges teljesítményre sarkallhat mindenkit.

De hogy is történt mindez?

Sportigazgatónk, dr. Neszmélyi Emil elhatározta, hogy megmássza a Mount Everest csúcsát. Mindezt az északi, Tibet felőli oldalon tervezte megvalósítani azért, mert az északi oldali mászások körében Magyarországot a sikeres csúcsmászásáig még nem jegyezték, hiszen nem ért föl még a magyar zászló erről az oldalról, amit a nemzetközi hegymászó szakma a nehezebb oldalnak tart. Ezt a nehézséget támasztja alá továbbá az is, hogy sokkal kevesebben próbálkoznak ezen az oldalon a világ tetejére jutni.
Dr. Neszmélyi bő 3 és fél éven át készült erre az életveszélyes megméretésre. Rendszeresen, olimpikon módjára edzett, kitartóan és keményen dolgozott céljáért, kiváló erőnlétet és izomzatot fejlesztett a sikere érdekében, majd asztmás betegsége és tünetei ellenére ebből az irányból első magyarként felért a 8848 méter magas csúcsra. Ide vitte magával a magyar zászló mellett akadémiánk és kerületünk, Óbuda zászlaját is.

E zászlókat kisebb méretben a csúcson hagyta sportigazgatónk azért, hogy a világ tetején maradjon hazánk, akadémiánk és kerületünk szellemisége, a nagyobb zászlókat pedig visszahozta a csúcsról. A Kaszások zászlaját közösségünknek ajándékozta, és ez az Everest csúcsát megjárt zászlónk a mai napig értékes relikviaként akadémiánk birtokában van, és megtekinthető nálunk.

Ez a siker sok mindent üzent, ami játékosaink számára és számunkra is fontos, egyúttal irányt is mutat:

1. Mi, az akadémiánkhoz tartozó emberek bármire képesek vagyunk, amire megfelelően felkészülünk, hiszen a Kaszások családjának tagjaiként Óbudához tartozunk és magyarok vagyunk.

2. A terveinket nem szabad feladni, még akkor sem, ha lehetetlennek tűnnek. Nincs lehetetlen!
3. Mi, az Óbudai Kaszások családjának tagjai soha nem feledkezünk meg arról, hogy hova is tartozunk. Legyen mindenki hű e klubhoz, még a nehezebb időkben is!
4. Különleges közösséghez tartozunk, ezt becsüljük is meg, mert ez a közeg a legjobbat hozhatja ki bárkiből!

 

A siker óta hazánkat már a nehezebb oldali everest mászások körében is jegyzik. És ez azt is jelenti, hogy a mi akadémiai zászlónk, ott, a magyar zászló és kerületünk zászlaja mellett magasabban már nem loboghat, ebben is elsők vagyunk!

Erre nagyon büszkék vagyunk, ilyen zászlónk csak nekünk van!