3,8 másodperc

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Steiner Máté, Korompai Zsolt

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-10-12 17:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Vasas U11 6 6 3 16 5 36
U12 Békási Kaszások 9 6 2 6 12 35

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: Ács 3, Balassa 0, DARÓCZI 12, GRÓSZ 0, Mihályi 3, MITYÓK 11, PAÁR 3, PÁLL 2, Réthy, Samu 1, Zádor 3, Farkas 0

1. félidő

Második mérkőzésünket az U11 Vasas csapata ellen játszottuk. Az első mérkőzés hibáit megbeszéltük, és úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan kell. Könnyű kosarakat szereztünk az első percekben. Meg voltak a helyzeteink, amiket pontokra is tudtunk sokszor váltani, viszont volt, hogy kimaradtak a dobásaink, amiket nem mi szedtünk le..
Védekezésünk is sokkal jobb volt, mint az előző mérkőzésen. Járt a labda, és kitudtunk alakitani helyzeteket. 15 pontot szereztünk ebben a félidőben.

2. félidő

A harmadik negyedben valamiért elkezdtünk kapkodni, és könnyű kosarakat szereztek. Egymás után kaptuk a biztos helyzeteket. Mi is tudtunk válaszolni, és volt, hogy a megbeszéltek alapján felállt védekezés ellen passz befutásból szereztük a pontokat. Ellenfelünk 9 ponttal meglépett. A negyedik negyedben sikerült visszajönni a mérkőzésbe, és 34-34 es állásnál 2 büntetőt dobhattunk, mikor az órán 3.8 mp volt hátra. Sikerült egyet értékesíteni. Időkérés, az ellenfél jött a támadótérfélről, bedobták, betörés, passz és kosár. 1 ponttal nyertek, de nem baj… Vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, és szívvel küzdöttünk az utolsó másodpercig. Ilyen a kosárlabda, a mérkőzés az utolsó dudaszóig tart. Ma nekik volt egy nyertes dobásuk.

Összegzés

Ez ma egy ilyen nap volt. Nem az eredmény számit, hanem az, ahogyan játszottunk ezen a mérkőzésen, pontosan, precízen, és szívvel lélekkel. Vissza tudtunk jönni 9 pontos hátrányból, az utolsó másodpercig védekeztünk. Benne van, hogy sajnos nem elég és kapunk egy ilyen kosarat, de nem baj. Az a fontos, hogy megmutattuk ezen a mérkőzésen, hogy igen is össze tudjuk szedni magunkat, és tudunk csapatként kosárlabdázni.
Készülünk tovább!!! HAJRÁ KASZÁSOK!!!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…