50 perces mérkőzés

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Gere Kálmán

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-05-21 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 h2 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/B 17 16 22 12 10 13 90
Kadett I. (ffi) 21 11 18 17 10 8 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korpás, Finna, Szoboszlai 4, BAI 24/3, KORKIN 29/9
CS: Sebők, CHABOT 4, VASALI 7, Katona 4, Dócs 10, Léh, Duránszkai

1. félidő

Több, mint egy hónap elteltével játszottunk újra regionális meccset, ahol a fiatal kadetekkel felálló Kőbánya volt az ellenfelünk. A májusi időszakot már erősen off season üzemmódban töltjük, ellenfelünk is túl van már a szezon nagyobb megmérettetésein, így egy baráti hangulatú edzőmeccsnek indult a találkozó.
Az első két negyedet a regionálisban már megszokott váltott sorokkal játszottuk. Korpással kiegészülő 2003-asaink kezdtek, és a pontokat magukra vállaló Bai és Korkin vezérletével mi jártunk előrébb az első negyedet követően.
Fiatal kadetjeink bár hátul nagyon igyekeztek, támadásban nem volt jó ritmusunk, így a vendégeink megfordították az állást a szünetre.

2. félidő

A második félidőben már vegyítettük az egyébként külön tréningező játékosainkat. Ahogy ilyenkor lenni szokott, kevésbé voltunk egységesek, csapatvédekezésünk sem igazán működött és támadásban is inkább egyéni akciókból voltunk eredményesek.
A negyedik negyedben kezdett távolodni tőlünk ellenfelünk és bő két perccel a vége előtt -9 pontnál úgy nézett ki, hogy szép csendesen befejeződik ez a mérkőzés.
De, az igazi izgalmak csak ezután kezdődtek, hiszen csapatunk varázsütésre ritmust váltott és az utolsó pillanatokra kiegyenlítette az állást.
Az első hosszabbítás annak ellenére nem hozott döntést, hogy mindkét csapatnak meg volt a lehetősége, hogy maga javára fordítsa az állást.
A második ráadásban a vendégeink 2-3 extra kosárral megugrottak, és hiába tettünk meg mindent, már nem tudtuk utolérni őket.

Összegzés

Egy kétszeri hosszabbításos meccsen mind két csapat győzelmet érdemelne, de el kell ismerni, hogy a Zsíros Akadémián pallérozódó kosarasok, főleg a második túlórában, többet tettek érte.
Jár a dicséret mind a két csapatnak, hogy egy langyosnak induló szezon végi levezetésből ilyen izgalmas, parázs rangadót varázsoltak, jól szórakoztatva a szép számú közönséget.

Hasonló tartalmak

  • Nem tetszett ma a védekezés minősége, támadással nyertünk azonban, legközelebb szeretnénk jobban dolgozni.

    Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

    Időpont: 2024-03-10 Kezdés: 12:00

  • Az első félidei érthetetlenség nagyon fájó, azonban a teljes mérkőzésen tapasztalt védekezésünk még inkább, rettenetesen gyengén teljesítettünk a hátsó formációban.

    Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

    Időpont: 2024-03-10 Kezdés: 10:00

  • Nehéz mérkőzés volt, ami zavaró az védekezésünk hiánya, igyekszünk minél jobban zárni a bajnokságot.

    Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

    Időpont: 2024-03-09 Kezdés: 19:00