50 perces mérkőzés

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Gere Kálmán

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-05-21 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 h2 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/B 17 16 22 12 10 13 90
Kadett I. (ffi) 21 11 18 17 10 8 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korpás, Finna, Szoboszlai 4, BAI 24/3, KORKIN 29/9
CS: Sebők, CHABOT 4, VASALI 7, Katona 4, Dócs 10, Léh, Duránszkai

1. félidő

Több, mint egy hónap elteltével játszottunk újra regionális meccset, ahol a fiatal kadetekkel felálló Kőbánya volt az ellenfelünk. A májusi időszakot már erősen off season üzemmódban töltjük, ellenfelünk is túl van már a szezon nagyobb megmérettetésein, így egy baráti hangulatú edzőmeccsnek indult a találkozó.
Az első két negyedet a regionálisban már megszokott váltott sorokkal játszottuk. Korpással kiegészülő 2003-asaink kezdtek, és a pontokat magukra vállaló Bai és Korkin vezérletével mi jártunk előrébb az első negyedet követően.
Fiatal kadetjeink bár hátul nagyon igyekeztek, támadásban nem volt jó ritmusunk, így a vendégeink megfordították az állást a szünetre.

2. félidő

A második félidőben már vegyítettük az egyébként külön tréningező játékosainkat. Ahogy ilyenkor lenni szokott, kevésbé voltunk egységesek, csapatvédekezésünk sem igazán működött és támadásban is inkább egyéni akciókból voltunk eredményesek.
A negyedik negyedben kezdett távolodni tőlünk ellenfelünk és bő két perccel a vége előtt -9 pontnál úgy nézett ki, hogy szép csendesen befejeződik ez a mérkőzés.
De, az igazi izgalmak csak ezután kezdődtek, hiszen csapatunk varázsütésre ritmust váltott és az utolsó pillanatokra kiegyenlítette az állást.
Az első hosszabbítás annak ellenére nem hozott döntést, hogy mindkét csapatnak meg volt a lehetősége, hogy maga javára fordítsa az állást.
A második ráadásban a vendégeink 2-3 extra kosárral megugrottak, és hiába tettünk meg mindent, már nem tudtuk utolérni őket.

Összegzés

Egy kétszeri hosszabbításos meccsen mind két csapat győzelmet érdemelne, de el kell ismerni, hogy a Zsíros Akadémián pallérozódó kosarasok, főleg a második túlórában, többet tettek érte.
Jár a dicséret mind a két csapatnak, hogy egy langyosnak induló szezon végi levezetésből ilyen izgalmas, parázs rangadót varázsoltak, jól szórakoztatva a szép számú közönséget.

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00