50 perces mérkőzés

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Gere Kálmán

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-05-21 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 h2 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/B 17 16 22 12 10 13 90
Kadett I. (ffi) 21 11 18 17 10 8 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korpás, Finna, Szoboszlai 4, BAI 24/3, KORKIN 29/9
CS: Sebők, CHABOT 4, VASALI 7, Katona 4, Dócs 10, Léh, Duránszkai

1. félidő

Több, mint egy hónap elteltével játszottunk újra regionális meccset, ahol a fiatal kadetekkel felálló Kőbánya volt az ellenfelünk. A májusi időszakot már erősen off season üzemmódban töltjük, ellenfelünk is túl van már a szezon nagyobb megmérettetésein, így egy baráti hangulatú edzőmeccsnek indult a találkozó.
Az első két negyedet a regionálisban már megszokott váltott sorokkal játszottuk. Korpással kiegészülő 2003-asaink kezdtek, és a pontokat magukra vállaló Bai és Korkin vezérletével mi jártunk előrébb az első negyedet követően.
Fiatal kadetjeink bár hátul nagyon igyekeztek, támadásban nem volt jó ritmusunk, így a vendégeink megfordították az állást a szünetre.

2. félidő

A második félidőben már vegyítettük az egyébként külön tréningező játékosainkat. Ahogy ilyenkor lenni szokott, kevésbé voltunk egységesek, csapatvédekezésünk sem igazán működött és támadásban is inkább egyéni akciókból voltunk eredményesek.
A negyedik negyedben kezdett távolodni tőlünk ellenfelünk és bő két perccel a vége előtt -9 pontnál úgy nézett ki, hogy szép csendesen befejeződik ez a mérkőzés.
De, az igazi izgalmak csak ezután kezdődtek, hiszen csapatunk varázsütésre ritmust váltott és az utolsó pillanatokra kiegyenlítette az állást.
Az első hosszabbítás annak ellenére nem hozott döntést, hogy mindkét csapatnak meg volt a lehetősége, hogy maga javára fordítsa az állást.
A második ráadásban a vendégeink 2-3 extra kosárral megugrottak, és hiába tettünk meg mindent, már nem tudtuk utolérni őket.

Összegzés

Egy kétszeri hosszabbításos meccsen mind két csapat győzelmet érdemelne, de el kell ismerni, hogy a Zsíros Akadémián pallérozódó kosarasok, főleg a második túlórában, többet tettek érte.
Jár a dicséret mind a két csapatnak, hogy egy langyosnak induló szezon végi levezetésből ilyen izgalmas, parázs rangadót varázsoltak, jól szórakoztatva a szép számú közönséget.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…