A 2. negyed rövidzárlata pecsételte meg a sorsunka

Helyszín: Simon János Sportcsarnok

Játékvezetők: Matóczay Bálint, Boros Krisztina

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-10-27 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/C 8 16 12 9 45
Serdülő U13 10 2 13 6 31

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások/B: ZÁDOR 7, Kun 1, HALÁSZ 10, Paár 2, Wéber 2, Samu, Farkas 2, MITYÓK 5, Starcz 2, Mihályi

1. félidő

Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésben és támadásban is bátrabbnak tűntünk, mint az első mérkőzésünkön. A két csapat fej-fej mellett haladt az első negyed végéig. A második negyedre összetett ötös sajnos nem találta a ritmust védekezésben és támadásban sem, ez meg is pecsételte a mérkőzés kimenetelét, mivel ellenfelünk 16-2-re nyerte ezt a játékrészt. Leginkább itt is a labda nélküli játékosok statikus helyezkedése volt a probléma, így ha valaki betört, nem nagyon volt utána lehetőség passzolni és fenntartani a támadójáték folyamatosságát. Ez sok eladott labdához vezetett, amiből sok leindítás-kosarat is kaptunk.

2. félidő

A második félidőben jobban ügyeltünk a leindításokra, sokszor vert helyzetből értek vissza a fiúk védekezni. Jó volt látni, hogy egyre többször kizártuk lepattanónál ellenfelünket, sok befutásukat leütköztük, és támadásban is próbáltunk lendületesebben játszani. A 3. negyed végén 11 pont hátránnyal fordultunk, de a negyedik negyedben ez a különbség sajnos nem kúszott lejjebb 9-nél. Utolsó játékrészben érezhető volt, hogy lelassult a támadásunk, és ez pontokban is megmutatkozott.

Összegzés

Egyértelműen látszódott, hogy a fiúk kevésbé voltak megijedve ezen a mérkőzésen, mint a legelsőn (persze az is közre játszott ebben, hogy ellenfelünk nem rendelkezett akkora fizikális előnnyel, mint a Budapest Basket). Sok olyan dologban léptünk előre, amiket az első mérkőzésünkön nem láttunk a fiúktól, ez mindenképpen pozitív volt. A másik nagyon pozitív dolog pedig az volt, hogy érezhető volt rajtunk, hogy hiszünk benne, hogy a mérkőzés megfordítható, és mindenki próbálta ezt megvalósítani, a küzdeni vágyással semmi probléma nem akadt. Kár a 2. negyedért, nyerhető lett volna ez a mérkőzés. Dolgozunk tovább és várjuk a következő megmérettetést.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00