A budapesti Serdülő/B bajnokság győztesei vagyunk!

Helyszín: Budafok, Promontor u.

Játékvezetők: Szőts Dávid, Boros Krisztina

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-05-31 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafok 11 12 18 19 60
Óbudai KA 20 18 20 16 74

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: VERMES ÖRS 11, Korompay Dénes 9/3, Pintye Ákos 4, Balogh Mátyás 6, Kiss Koppány 4, SZABADOS BENJÁMIN, Marossy Barnabás 8, Kocsis Marcell 6, PATRIK-PIRK MARTIN 12, Márkus Tamás, Beke Botond 2

1. félidő

A szezon utolsó mérkőzését a Budafoki KK ellen játszottuk idegenben. Ez a mérkőzés döntött a Budapest Serdülő/B Bajnokság dobogós helyezéseiről. Ezen a mérkőzésen győznünk kellett, mert vereség esetén a KKS csapata a bajnok, a Budafok a második és mi a harmadik helyen végzünk.

Hazai pályán már játszottunk ellenük februárban, akkor 26 pontos győzelmet arattunk. Ők lendületben voltak, az utóbbi kettő mérkőzésüket megnyerték. Tudtuk, hogy igazi rangadó vár ránk, mert hazai közönségük előtt játszó lendületben lévő csapat lesz az ellenfelünk. Kérdés volt, hogy mi mennyire tudunk megújulni, mert az utóbbi időben hullámzó volt a csapatunk teljesítménye. Első negyed első két percében csodálatosan kezdődött a mérkőzés számunkra. 0-7-es rohammal indítottunk. Aztán jött egy lejtmenet. 5 perc alatt kaptunk 11 pontot, még mi csak egy kosárral tudtunk válaszolni. Most mentálisan elbírtuk a terhet, nem estünk kétségbe, mert az ellenfél magára talált. Ebben sokat léptünk előre mostanában. Mi irányítottuk a mérkőzést, és hát pont a legjobbkor. Védekezésben volt tartásunk, a befejezések is megvoltak. Negyed végére fordult a kocka és sikerült 9 pontos előnyt kiépítenünk. Második negyed ötöse jól kapcsolódott be a mérkőzésbe. Abszolút kézben tartva a mérkőzést további előnyt építettek ki. Hála a kemény védekezésnek, a szabad labdákért való küzdelmeknek. A srácok vetődtek, küzdöttek minden labdáért. Nem engedtünk számos könnyű kosarat.

2. félidő

Második félidőben kiegyenlített küzdelem vette kezdetét. Kérdés volt, hogy az ellenfél magas emberét, hogyan tudjuk semlegesíteni. A csapat gyorsan meg is adta a választ. Igazi csapatvédekezéssel nem csak, hogy meg tudtuk nehezíteni a dolgát, de több labdát is sikerült szerezni. Vermes Örs védőmunkáját kiemelném itt! Igazi érzelem dús második félidőt láthattak a kilátogató nézők, egy hasonlóan színvonalas első félidő folytatásaként. Keményen védekeztünk, tényleg odatette magát mindenki. De az ellenfél így is betalált a hárompontos vonalon túlról, mindezt tette háromszor a harmadik negyed közepén. Tőlünk mindig volt valaki, aki előlépett és hozott egy extrát. A második félidőt végig kontrollálva, minden energiáinkat mozgósítva megtartottuk az előnyünket. A mérkőzést 60-74-re megnyertük. Ami azt jelentette, hogy a 2018/19 Budapest Serdülő/B Bajnokság bajnok csapata az ÓBUDAI Kaszások Kosárlabda Akadémia fiú serdülő csapata!

Összegzés

Mindig elmondom, de most sem lehet elmenni ez mellett. Ismét számos szülő, családtag, barát, ismerős utazott el megnézni és szurkolni a csapatunknak! Nagyszerű élmény volt ezt átélni a Csapattal. Oktató, gyakorló bajnokságként tekintettünk a Budapest Bajnokságra. Ami azt jelentette, hogy többször is lehetőséget adtunk a fiatalabbak számára is. U12-U13-U14-es játékosok képviselték a csapatunkat. Úgy érzem, sikerült őket beépíteni, és nagyszerű tapasztalatokat szerezhettek, amiket a jövőben kamatoztatni tudnak. Akár már a jövő szezonban, az Országos Bajnokságokban! Hajrá Óbuda!

 

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10