A győzelem volt a legfontosabb

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

Játékvezetők: Lónáth László, Sándor Ivett

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2019-09-28 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kaposvári SI 23 12 15 19 69
Kadett I. (ffi) 20 21 20 10 71

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Varsányi, Vasali 3, ORBÁN 12, DÓCS 12/6, SAFRANKA 32
CS: Dobossy 2, Chabot 4, Fey, Korompay 3/3, Csocsán 3, Korpás, Léh DNP.

1. félidő

A selejtező második fordulójában Miskolcra utaztunk. A mérkőzéseknek a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium impozáns komplexuma adott otthont, ahol a szállás és az étkezés tekintetében is minden igényt kielégítő ellátásban volt részünk.
Bár ellenfeleinkről elég kevés információt tudtunk begyűjteni, azért lehetett sejteni, hogy kevésbé erős csapatokat kaptunk a sorsoláskor, mint a szeptember eleji első selejtező fordulóban.
A kaposváriak egy rutinos társaságot alkottak, több játékosuk komoly szerepet játszott az előző szezonban országos döntőbe jutott csapatukban. Az világos volt, hogy komoly erőpróba vár ránk.
A meccs elejéről mindent elárul, hogy a somogyiak a második perc közepén 10-0-ra vezettek, ugye, nem az a kifejezett álomkezdés… ! Utána kezdtünk éledezni, fokozatosan lendültünk bele és a negyed végére egészen meg is közelítettük őket. A második negyedben tovább folytatódott a lendület, elsősorban a rendkívül agilis Safranka ( 32 pont, 16 lepattanó 44-es IBM! ) vezetésével át is vettük a vezetést és azt is lehet mondani, hogy ekkor már jól játszottunk.

2. félidő

A fordulás után sem változott a játék képe egyre távolodtunk a kék mezesektől, akik nem nézték tétlenül azt, hogy nyílik az olló és zónavédekezésre váltottak. A 3. etap maradék 5-6 percében egész ötletesen játszottunk a zóna ellen, betaláltunk kintről és a festékből is veszélyeztettünk. Állandósulni látszott a 10-14 pontos előnyünk.
A krach a negyedik negyedben ütött be, öt percig mindössze egyetlen pontocskára futotta, és hiába védekeztünk viszonylag jól, 4 pontra feljött ellenfelünk. Ebből még meg tudtunk újulni és kicsivel több, mint két perccel a vége előtt 8 pontos előnyünknél jó pozícióba kerültünk.
Elképesztő, de megint beleestünk korábbi hibánkba! Egy-két játékosunk úgy gondolta, hogy már meg van a meccs, csökkent a koncentráció és egy eladott labdákkal, valamint az abból kapott 1-0-s ziccerekkel tarkított bő 1 perces periódusban kaptunk egy 9-0-át. Rutintalanság a javából! Ezzel a remekül küzdő Kaposvár át is vette a vezetést egy perccel a vége előtt. Ha van nehéz helyzet, akkor ez az volt… !
Ekkor Orbán lépett a tettek mezejére! Válogatott kerettag csatárunk egy elképesztően nehéz, közép távoli dobással vette vissza a vezetést, úgy, hogy szinte az összes védő rajta csimpaszkodott. Az ilyen dobások az álmoskönyv szerint győzelmet érnek, bár ahhoz azért nem kevés szerencse is kellett, amikor a kaposváriak irányítójának dobása kipördült a gyűrűből az utolsó másodpercekben.

Összegzés

Ez az a meccs volt, ahol a győzelem volt a legfontosabb. Fordulatos, izgalmas derbi kerekedett belőle, így még talán nagyobb értéke is van. Amellett azonban nem lehet szó nélkül elmenni, hogy magunknak tettük nehézzé, azzal a sok szarvashibával, amelyek miatt összességében hullámzó teljesítményt nyújtottunk.

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00