A harmadik negyed extra volt

Kaszás Boys

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Havas Gábor, Benkő Glória

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-03-30 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budafoki Bikák 2 12 3 4 8 29
Kaszás Boys 7 11 2 26 13 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Páll 1, Kőszeghy 6, MITYÓK 7, OROSHÁZI 13, BORSÁNYI 12, Neszmélyi 2, Paár 2, Tóth 7, HERCZEG 9, Daróczi, Dózsa.

1. félidő

Az előző U12 fordulóban mindkét meccsünket elveszítettük (idén először), így volt mit helyrehoznunk szombat reggel. Viszonylag szokatlan összeállításban játszottunk, hiszen minden hadra fogható 2007-es fiút keretbe kellett tennünk, mert mindössze négy U11-es srác tudott most eljönni. A budafoki csapat jó alkatú fiúkból állt, nehezen indult ellenük az összecsapás, a feldobás után rögtön kosarat kaptunk. Nehezen találtuk a játékunkat támadásban, hat percen keresztül pusztán három pontot tudtunk szerezni. Az utolsó két percben ezt sikerült megtoldani még néggyel, és mivel az ellenfelünk az első dobása után egyszersem talált be, így öt ponttal vezettünk. A második negyed jobban indult, négy perc után 8:0-ra vezettünk. Ellenfelünk időkéréssel rendezte sorait, és 60-as játékosuk révén (10 pont zsinórban) megnyerték a negyedet. Meglepően összezavarodtunk a játékrész második felére…

2. félidő

A büntetőzésnél rajtunk maradt a dekoncentráltság, 11 kísérletünkből mindössze kettő suhant át a hálón. Rémes volt.
A második félidőre változtattunk az ötöseink összetételén. Erre nagyon jól reagáltak a fiúk, a harmadik negyedben sebességet váltottunk, ami egészen domináns játékhoz vezetett. A Bikáknak nem volt válasza az agresszív védekezésünkre és gyors kosarainkra. Az indításokból szépen hoztuk egymást helyzetbe, jól olvastuk az emberelőnyös szituációkat és rendezett védelem ellen is okosan kosaraztunk. Gratulálok az itt mutatott teljesítményhez! A negyedik negyedben is fölényben voltunk, itt a hét kihagyott büntetőnk és a némileg körülményesebb támadójátékunk okán nem ismétlődött meg az, ami a harmadik negyedben történt. A vége így is megnyugtató, harminc pontos siker lett.

Összegzés

A nehézkes kezdés után a harmadik nyolc perc hozta meg a változást a játékunkban. Az itt elkapott ritmus egészen tetszetős játékhoz segített bennünket. A mérkőzést egészét tekintve mindenkinek voltak szép jelenetei és olyan hibái is, amiből tanulhat. Fontos, hogy ezt mindenki meg is tegye és dolgozzon azért, hogy a jövőben ez kevesebbszer, vagy egyáltalán ne forduljon elő. A második negyed utolsó négy percét leszámítva a védekezésünk rendben volt, támadásban hullámzóbbak voltunk. Néhol a kapkodás és pontatlanság miatt bosszankodhattunk, az „add és fuss” lehetőségeihez nem igazán akartunk nyúlni. A harmadik negyedben szórt 26 pont mindenképp kiemelendő, az itt mutatott sebesség és koncentráció abszolút figyelemre méltó volt. Bízom benne, hogy egyre többször és többet tudunk majd így játszani. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30