A „hazaiakat” is legyőztük

Helyszín: Zrínyi Gimnázium

Játékvezetők: Bárány Levente, Boros Krisztina

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2018-12-08 16:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kőbányai Darázslányok/B 4 4 2 9 6 25
Kaszás Boys 10 9 3 14 9 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Körtvélyessy 8, Mityók 4, Orosházi 2, TÓTH 11, HALÁSZ, Henye 3, PÁLL 2, Herczeg 2, Borsányi 8, Székely 5, Daróczi.

1. félidő

Pihenő nélkül folytattuk a kőbányai lányok ellen. A többségben 2008-as hölgyekből álló csapat ellen reális győzelmi esélyünk volt, sikerült ennek megfelelően indítani a csatát. Úgy látszik, ma nagyjából 4-5 percet tudtunk koncentrálni, ugyanis itt is tapasztalható volt a negyed közepétől történő visszaesés. A második negyedről is szinte ugyanaz mondható el, a játékrész közepéig nagyobb előnyt építettünk, majd a végére visszaesett a teljesítményünk. Kicsit korainak tűnik ez a fáradás, a jövőben ezen mindenképpen javítani kell.

2. félidő

A büntetőzésnél nem alkottunk maradandót, három kosarunkat nem tehetjük ki az ablakba. A második félidőben is sikerült mindkét játékrészt megnyerni. Voltak szép gyorsindításaink, amikor sikerült megtalálnunk a sávokat és ennek megfelelően juttattuk előre a labdát. Nagyon tetszettek a segítések védekezésben. Voltak váltásaink is, remélhetőleg ez is egyre komfortosabban megy majd a fiúknak. Összességében újra két hasznos meccset játszhattunk. Örülhetünk a két győzelemnek.

Összegzés

A második mérkőzésen U12-es és U11-es ötösökkel játszottunk. Külön szeretném megdicsérni az U11-es fiúkat, akiknek a védekezése rengeteget fejlődött a legutóbbi fordulóhoz képest. Bekerültek a karok a passzsávokba, jó helyen és jó pozícióban kezdtük meg a gyűrűnk védését. Az idősebb fiúk is jól teljesítettek védekezésben, tőlük egy kicsit kreatívabb támadójátékot vártam volna felállt védelem ellen. Másfél hónapig nem találkozunk most, addig mindenkinek van lehetősége tovább fejlődni. Minden csapattagnak és családjuknak kellemes Karácsonyt és BÚÉK! 🙂

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…