A Hepp Kupában is megvan az első győzelem

Helyszín: Monori Sportcsarnok

Játékvezetők: Németh Patrik, Káré Gergő

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2020-10-02 20:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Monori SE 23 15 14 17 69
Óbudai Kaszások KA (NB1) 28 28 32 24 112

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 15/6, Hegedűs O 7/3, PUSZTA 11/3, VARGA 14, HORVÁTH 12

Cs: Bencsik 7, VÁMOS 14/9, VIGH 10, Vas-Teplán 8/3, Bea 3, Safranka 7/3, Konta 4

1. félidő 

Késői kezdési időponttal tudtuk elkezdeni Hepp Kupa szereplésünket, így álmosan kezdődött csapatunknak a mérkőzés. A haza csapat gyorsan kiépített a 11-2-es előnyt. Lassan állt fel a támadásunk és rendre rést talált a Monor a védekezésünkön. Ekkor Puszta és Rosemond kosaraival zárkózni kezdett csapatunk, ám eladott labdáinkból rendre könnyű kosarakat kaptunk. Egy időkérés után, kapcsolni tudott csapatunk és a Varga Horváth duó a sok labdát kihasználva, dominált a festékből. Egy nagy hajrá után, az első negyed végén fordítottunk, 23-28-as vezetést mutatott az eredményjelző. A második negyed sokkal energikusabban kezdődött, kemény egészpályás védekezésünkkel, eladott labdákba kergettük a hazai csapatot. Rosemond labdalopásaiból rendre kosár született és sikerült kidolgozni egy tetemes, 15 pontos előnyt. Az első félidő megmaradt perceiben teljesen elfáradt ellenfelünk, így az első félidő után 38-56 volt az állás.

2. félidő 

A második félidő ott kezdődött ahol az első abba maradt. Horváth és Vámos vezetésével egy 18-0-ás futást csinált csapatunk. A padról beszálló fiatal játékosunk, Safranka is azonnal betalált. Varga a festékből dominálni tudott így a harmadik negyed után már közel 30 pontos volt az előny. Az utolsó játékrészben fiatal játékosaink kaptak több játéklehetőséget és meg is hálálták a bizalmat. Konta jó betörés-kiosztásaiból Vas-Teplán is betalál. Míg Hegedűs is feliratkozott a pontdobók közé. A lendület így sem tört meg, agresszív védekezésünk megmaradt, a szerzett labdáinkból pedig kosarak születtek. A percek teltek a különbség pedig nőtt. Végül kialakult a 69-112-es végeredmény. Ezzel megszereztük a bajnoki után, A hepp Kupában is az első győzelmünket.

Összegzés 

A bajnoki győzelem után következett az első kupamérkőzés. Izgatottan vártuk ezt a mérkőzést is. Alacsonyabb osztályban szereplő ellenfelünket nem lebecsülve érkeztünk. A gyenge kezdés ellenére sikerült felébredni a csapatnak és a saját akaratunkat érvényesíteni. Támadásban sikerült végig játszani a játékainkat, pontosítani rajtuk. Védekezésünk pedig nem volt fegyelmezetlen. Sikerült egy nagyon jó mérkőzést játszanunk, külön öröm hogy sok játékehetőséget tudtunk biztosítani fiatal játékosainknak, akik ezt jó teljesítménnyel meg is hálálták. Meg van a jó Hepp Kupa rajt is, várjuk a folytatást!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00