A jó játék nagy különbségű győzelmet ért

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tóth Kitti, Török Béla

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-08 11:40:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok 11 10 5 12 38
Kadett I. (ffi) 18 34 22 24 98

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Medveczky 10, Korpás 9/3, Katona 11/3, Vermes 15, Duránszkai 11
CS: Marossy 10/6, Léh 5, Kocsis 11/3, Szabados 9/3, BALOGH 6

1. félidő

Erős csapattal készültünk a vasárnapi mérkőzésre, az „A” keretünkből is hárman képviseltették magukat, mivel a forduló előtt a zuglóiak 4/4-es győzelmi mutatóval álltak a tabellán, ill. tavalyról is tudtuk, hogy jó ez a korosztályuk. A kezdésnél derült ki, hogy sérülések, betegségek miatt csak tartalékosan tudtak kiállni erre a mérkőzésre, így lett ez a meccs jóval simább az előzetes várakozásoknál.
Zónavédekezéssel kezdett ellenfelünk, és annak ellenére, hogy a csapatunk nagy része nem játszott még ilyen védekezés ellen, nem estünk kétségbe, egész jól megtaláltuk a réseket a védőfalban. Szépen járt a labda, sok tiszta helyzetet teremtettünk, hátul voltunk csak szellősek és az első negyedben nem tudtuk megállítani ellenfelünk lerohanásait.
Nagy nyomás alá helyeztük vendégeinket és a szerzett labdákból elért kosarakkal sokszor meg is spóroltuk a felállt védelem elleni játékot, így már a második negyed közepére nagy különbség alakult ki.
Újabb serdülő játékosunk mutatkozott be a kadet bajnokságban. Balogh megcsillogtatta a tehetségét, harcos védekezéssel, és kreatív támadójátékkal igazolta, hogy az idősebbek között is megállja a helyét.

2. félidő

Nagyon erős csapatmunkát végeztünk a fordulás után is, mindenki sokat tett hozzá, akár védő, akár támadóoldalon. Nehéz bárkit is kiemelni, és ahogy a dobott pontok is mutatják, jól elosztottuk a terheket egymás között. A zóna és az emberfogás ellen is gördülékenyen játszottunk, sok jó döntést hozva.

Összegzés

Szép volt fiúk! A nagy különbség annak köszönhető, hogy jól játszottunk és nem hagytunk teret a zuglóiaknak a kibontakozásra. Talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy ezzel a meccsel szintet léptünk a fejlődésünket tekintve. Csak így tovább!

Hasonló tartalmak

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30

 • Az előző fordulóban, kifejezetten jó játékkal, majdnem sikerült győzelemmel távoznunk Szolnokról! Bár fájt a vereség, azt lehetett érezni a srácokon, hogy összességében erősebbek lehetünk ezután a pofon után.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 11:30

 • U12 Fiú
 • Azért indultunk, el ebben a bajnokságban hogy mind a 22 fő aki tagja az edzőcsoportnak játéklehetőséghez jusson. Természetes, hogy az erősebb csapatok nagy arányban győznek ellenünk, azonban nem…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2023-03-18 Kezdés: 13:30

 • Szombaton leány serdülő csapatunk Gödre utazott, a szezon hátralévő részében pedig a bajnokság 21-24. helyéért játszhatunk. Ebben a fordulóban két olyan alakulattal találkoztunk, akikkel a korábbiakban még nem volt szerencsénk. Az első mérkőzésen a Gödi Kiscicák csapata ellen mérkőztünk meg, ahol az utolsó pillanatokban még büntetőt dobhattunk…