A kiemelkedő utolsó negyed döntött

Helyszín: Gáz utca

Játékvezetők: Szőcs Péter, Horváth Andreasz

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-03-04 15:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
ALBA Fehérvár 19 20 17 19 75
Óbudai Kaszások U18 17 24 19 24 84

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dobossy 1, VARSÁNYI 12/6, FORRÓ 12, DÓCS 39/9, Orbán 2
CS: Balogh, Csocsán, KOLOZSVÁRI 5/3, PATRIK-PIRK 12/9, Marossy 1, Antal

1. félidő

Győzelem reményében utaztunk az Albához, de több alapemberünk nélkül ez nagyon nehéz küldetésnek tűnt. Tudtuk, hogy csakis egy jó teljesítménnyel lehet arra esélyünk, hogy otthonában győzzük le a fehérváriakat, akik nekünk is estek rendesen a meccs elején. Hatalmas motivációval kezdett a hazai csapat, mi meg nehezen találtuk a ritmust. Dócsnak köszönhetően nem kerültünk látótávolságon kívülre, aki zsinórban 9 pontot szerezve tartott minket meccsben. A második negyedre megnyugodtunk és elkezdtünk kosárlabdázni, ami azt eredményezte, hogy nem csak megfordítottuk a mérkőzést, hanem 6 ponttal el is húztunk. Az Alba azonban nem hagyta magát és Varsányi, a félidei dudaszó pillanatában beesett bravúrtriplája kellett ahhoz, hogy vezetéssel vonuljunk a nagy pihenőre.

2. félidő

A 3. negyed hullámzóan alakult. Az elején úgy tűnt, hogy el is húzhatunk, de egy hatásos időkérés után 12-0-s futást csináltak a hazaiak és megint ők vezettek. Ekkor azonban Patrik-Pirk vette kezébe a gyeplőt, zsinórban 6 pontot dobva segítette csapatunkat vezetéshez az utolsó játékrészre fordulván.
A legjobbkor nyújtottuk a legjobb teljesítményt, a 4. negyedben túlzás nélkül extrát játszottunk, közte négy, szinte zsinórban bedobott triplával. Így már percekkel a vége előtt biztossá vált, hogy győztesen hagyhatjuk el az Alba Régia Sportcsarnok parkettjét.

Összegzés

A rájátszásban minden győzelem nagyon fontos és aranyat ér, egy idegenbeli meg hatványozottan! Jó csapat az Alba, otthon különösen veszélyes, így nagyon nagy gratuláció a fiúknak, hogy a nehezebb helyzetekből is ki tudtak jönni és jó csapatmunkával behúzták ezt a nehéz meccset! Sokan nyújtottak jó teljesítményt, de Dócs tripla duplája ( 39/9 pont, 10 lepattanó, 10 kiharcolt fault ) kiemelkedő. Válogatott teljesítmény, a nemrég az U-18-as nemzeti csapat táborát is megjárt játékosunktól!
Csak így tovább fiúk!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00