A közepes teljesítmény nem ér győzelmet

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gaál István, Boros Krisztina

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-01-29 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pilis Basket 14 20 23 12 69
Óbudai Kaszások U16 18 16 19 15 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kolozsvári 17/6, Marossy 5, DULIC 12, Antal 9, Léh 4
CS: Patrik-Pirk 7/3, Balogh 5, Michel 3, Sipos, Kocsis 4, Lontay 2, Korpás

1. félidő

Az első kör utolsó regionális meccsén az élmezőnyhöz tartozó piliscsabaiakat fogadtuk a csarnokunkban. Lehetett sejteni, hogy csak átlagon felüli, jó teljesítménnyel tudjuk győztesen elhagyni a parkettet a masszív látogatók ellen. De, nemcsak a győzelem a cél a regionális bajnokságban, hanem az is, hogy a „B” együttesünk keretein belül megalapozzuk a jövő évi 2005/06-os junior csapatunkat. Ennek jegyében került sor Lontay U-18-ban való bemutatkozására is.
Az első félidőben mind a 12 játékosunk pályára került és így is tartottuk a lépést a vendégekkel, noha egyáltalán nem nyújtottunk jó és átlagon felüli teljesítményt. Sajnos, sok volt a hiba, főleg eladott labda formájában. Hiába csináltunk sok szép dolgot is, ezeket beárnyékolta az, hogy 3-4 jó megmozdulásunkra jutott egy-egy súlyos hiba.

2. félidő

A harmadik negyedben jobbára mi vezettünk, de mivel a dobószázalékunk, főleg kintről, nem volt jó, nem tudtunk elhúzni, sőt a negyed végére a Pilis Basket került fölénybe. A negyedik etap elején meg is ugrottak 6 ponttal a vendégek, ekkor szerencsésen is alakultak a dolgok számunkra, hogy nem kerültünk nagyobb hátrányba. Kulcs volt, hogy magas posztokon fel tudjuk-e venni a versenyt idősebb, fizikálisan erősebb ellenfelünkkel. Mivel Antal – a kezdeti nehézségei után, – igencsak feljavult, valamint a két hét betegség után visszatérő Léh is dicséretesen küzdött, nem engedtük leszakítani magunkat, sőt Patrik-Pirk közreműködésével végre bedobtunk egy kintit, amivel át is vettük a vezetést a hajrára fordulván.
Megteremtettük magunknak az esélyt arra, hogy megnyerjük a meccset, de mégsem tudtunk élni vele, mert az utolsó 1-2 perc káoszában legalább kettővel többet hibáztunk, mint ellenfelünk – ráadásul olyanok követték el ezeket, akiktől ezt nem vártuk volna, – így nem érdemeltünk győzelmet.

Összegzés

Nem játszottunk jól, szinte senki sem nyújtott átlag felettit és mégis karnyújtásnyira voltunk attól, hogy győztesen hagyjuk el a parkettot, ami azért jócskán emelte volna a meccs fényét. Egy út kezdete volt ez a mérkőzés, annak nem volt rossz, de javulnunk kell az összteljesítményünket illetően!

Hasonló tartalmak

  • Egy 4 csapatos Basket Girls tornára kaptunk meghívást, ami nagyon jó gyakorlási és tapasztalat szerzési lehetőségnek bizonyult a következő kenguru fordulóig.

    Pár nappal a torna előtt lemondta a programot a pécsi csapat, majd alap embereink közül hárman betegek lettek. Fiatalokkal egészítettük ki a csapatot, mert lemondani nem…

  • Előzetesen számítani lehetett arra, hogy a DEAC ellen egy újabb izgalmas – megjósolhatatlan végkimenetelű mérkőzés vár ránk, de a hazai pálya inkább a debreceniek esélyét növelte. Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás és a hazai csapat magabiztosan, lendületesen és agresszívan kezdett. Eltelt egy kis idő, mire felvettük a…

  • U12 Fiú
  • Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, igaz versenysport szempontból sok értelme nem volt az összecsapásnak, de gyakorlásnak és önbizalomszerzésnek hasznos volt, illetve örültem, hogy a srácok végig komolyan vették…

    Bajnokság: U12 Budapesti Régió

    Időpont: 2024-03-24 Kezdés: 16:00