A maratoni futó legendája

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Szőke Gábor, Marjai Réka

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-08 11:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kőbányai Darazsak/B 5 11 8 8 6 38
U12 Békási Kaszások 12 10 5 10 5 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: Zádor 5, Réthy L. 2, MITYÓK 2, Samu 2, Farkas 1, Czirkos Á. 1, PAÁR G. 5, PÁLL 10, GRÓSZ 3, Kurdoglu 2, DARÓCZI 7, Ács 2.

1. félidő

Bika erős csapata van U12-ben a Kőbányának, így nem volt meglepő, hogy a „B” csapatuk is kifejezetten tanított, kulturált kosárlabdát játszik. Talán kevesebb kimagasló játékosuk van, mint az Újpestnek, de több a gólveszélyes emberük, így nagyon oda kellett figyelnünk mindenkire.
A feldobás után rögtön bekezdtünk, 5 perc után már 10:2-re vezettünk a második találkozóra „felébredő” Páll Csabi vezérletével. A lepattanózásunk is feljavult, így pedig sokkal könnyebb kosárlabdázni! A negyed végén sajnos engedtünk a szorításból, de így meggyőző különbséggel kapta meg a stafétát a következő kvintett.
A második negyed közepéig tovább duzzadt az előnyünk, ügyesen szolgáltuk ki Daróczi Balázst, de ahogy telt-múlt az idő, egyre fogyott a lendületünk. Ezt kihasználva – és nyolc félidei büntetőt értékesítve – a nyakunkon lihegett a Kőbánya!

2. félidő

A fordulás után újabb erőt vettünk magunkon, villám gyorsan elhúztunk, akárcsak a meccs elején. Kár, hogy ismét megtört a lendület és ezen most már sem időkérés, sem csere nem segített…
A negyedik negyedben már magunkkal küzdöttünk elsősorban, nagyon sokat hibáztunk, de azért a győzelem nem forgott veszélyben. A kispadnak is végre megjött a hangja, ami – a szűnni nem tudó szülői szurkolással karöltve – betessékelte a sportolóinkat a célvonalon.

Összegzés

Jól játszottunk, de a második félidőre már teljesen kipurcantunk. A hozzáállásra akkor sem lehetett panaszunk, de már igen kevés információ jutott be a fejekbe. Visszaesett a dobószázalékunk, a védő oldalon pedig egyre többet kézimunkáztunk, amiért rengeteg faultot ítéltek ellenünk. A kapott pontjaink több, mint a felét a negyedek utolsó két perceiben szedtük össze! Az első meccs nagyon sokat kivett belőlünk, így érzésem szerint a végeredmény nem mutatja meg reálisan a két csapat közti különbséget. A kitűzött szakmai szempontok kapcsán ezúttal jobban teljesítettünk és minden játékosunk dobott kosarat, amire Rejci bácsi külön büszke lehet!

Hasonló tartalmak

 • Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a serdülő lányok Országos B Döntője, ahova 7. kiemeltként kerültünk. Nagy elánnal készültünk erre a hétvégére és meglepetést szerettünk volna okozni. Az első meccsünket a 2. kiemelt Gödi Gólyákkal játszottuk, akikkel a szezon során azidáig egyszer találkoztunk, ahol vereséget szenvedtünk. Az első…

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00