A második lépcsőfok

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Tahin András

Nézők száma: 34

Mérkőzés időpontja: 2021-09-18 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vuke-Veszprém/A 15 17 18 13 63
Óbudai Kaszások U18 29 33 19 29 110

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

: Korompay 4, VARSÁNYI 12/3, Chabot 11, DÓCS 25/3, ORBÁN 19/6
CS: Dobossy 6, SZABADOS 10/3, Vermes 5, PATRIK-PIRK 8, Kolozsvári 5/3, Csocsán 5, Kocsis

1. félidő

Szombati második mérkőzésünket a veszprémiekkel játszottuk. Veszprémben nem könnyű a kézilabda mellett más csapatsportágaknak érvényesülniük, de a Vuke hosszú évek óta törekszik arra, hogy a kosárlabda is hangsúlyos legyen a városban. Erős, az élvonallal is kacérkodó felnőttcsapatuk mellett a mostani junior korosztályuk is komoly játékerőt képvisel, ráadásul menet közben, az ex Honvédos, 205-ös magas ember, Osztoics is csatlakozott hozzájuk.
Az mindenképpen nekünk kedvezett, hogy ellenfelünk duplázott, az Alba elleni meccsük után két órával már pályára is kellett lépniük. Ezt is kihasználva villámrajtot vettünk, gyorsan megléptünk 10-0-ra, de egy közjáték megzavarta a csapatot és 12-12-nél utolértek minket a bakonyiak. Rendeztük sorainkat, újratöltöttük fegyvereinket, így a negyed végéig egy 17-3-as futást vágtunk ki, ami megnyugtatta csapatunkat.
A második negyedben jól kosaraztunk, Orbán tarthatatlan volt, Varsányi dobóteljesítménye is feljavult a délelőttihez képest, valamint a kadet korú újoncunk Patrik-Pirk jó teljesítménye és ponterőssége azt eredményezte, hogy kereken 30 ponttal jártunk előrébb a szünetben.

2. félidő

A harmadik negyedben volt egy elég hosszúra nyúlt hullámvölgyünk, sok hiba volt ekkor a játékunkban. A veszprémiek is jól játszottak és talán a megnyugtató előny kényelmesítette el játékosainkat ebben a kiegyenlített játékrészben.
A negyedik etapra új lendülettel vetettük magunkat a küzdelembe és ekkor újra kellően eredményesek tudtunk lenni. Az egész meccset nagy tempó jellemezte, de sűrűn rotáltunk, így maradt muníciónk a 4. negyedre is. A stabilan, jól játszó Dócs szerezte 100. pontunkat és végül nagy különbséggel tudtunk nyerni elfáradó vendégeink ellen.

Összegzés

A hullámvölgyekért nagy kár, egy szoros meccsen ezek nem férnek bele, de értékes ez a nagy különbségű győzelem egy jó felfogású, agresszív csapat ellen. Még egy lépcsőfok hiányzik a kiemelt bajnoksághoz!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10