A második lépcsőfok

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Tahin András

Nézők száma: 34

Mérkőzés időpontja: 2021-09-18 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vuke-Veszprém/A 15 17 18 13 63
Óbudai Kaszások U18 29 33 19 29 110

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

: Korompay 4, VARSÁNYI 12/3, Chabot 11, DÓCS 25/3, ORBÁN 19/6
CS: Dobossy 6, SZABADOS 10/3, Vermes 5, PATRIK-PIRK 8, Kolozsvári 5/3, Csocsán 5, Kocsis

1. félidő

Szombati második mérkőzésünket a veszprémiekkel játszottuk. Veszprémben nem könnyű a kézilabda mellett más csapatsportágaknak érvényesülniük, de a Vuke hosszú évek óta törekszik arra, hogy a kosárlabda is hangsúlyos legyen a városban. Erős, az élvonallal is kacérkodó felnőttcsapatuk mellett a mostani junior korosztályuk is komoly játékerőt képvisel, ráadásul menet közben, az ex Honvédos, 205-ös magas ember, Osztoics is csatlakozott hozzájuk.
Az mindenképpen nekünk kedvezett, hogy ellenfelünk duplázott, az Alba elleni meccsük után két órával már pályára is kellett lépniük. Ezt is kihasználva villámrajtot vettünk, gyorsan megléptünk 10-0-ra, de egy közjáték megzavarta a csapatot és 12-12-nél utolértek minket a bakonyiak. Rendeztük sorainkat, újratöltöttük fegyvereinket, így a negyed végéig egy 17-3-as futást vágtunk ki, ami megnyugtatta csapatunkat.
A második negyedben jól kosaraztunk, Orbán tarthatatlan volt, Varsányi dobóteljesítménye is feljavult a délelőttihez képest, valamint a kadet korú újoncunk Patrik-Pirk jó teljesítménye és ponterőssége azt eredményezte, hogy kereken 30 ponttal jártunk előrébb a szünetben.

2. félidő

A harmadik negyedben volt egy elég hosszúra nyúlt hullámvölgyünk, sok hiba volt ekkor a játékunkban. A veszprémiek is jól játszottak és talán a megnyugtató előny kényelmesítette el játékosainkat ebben a kiegyenlített játékrészben.
A negyedik etapra új lendülettel vetettük magunkat a küzdelembe és ekkor újra kellően eredményesek tudtunk lenni. Az egész meccset nagy tempó jellemezte, de sűrűn rotáltunk, így maradt muníciónk a 4. negyedre is. A stabilan, jól játszó Dócs szerezte 100. pontunkat és végül nagy különbséggel tudtunk nyerni elfáradó vendégeink ellen.

Összegzés

A hullámvölgyekért nagy kár, egy szoros meccsen ezek nem férnek bele, de értékes ez a nagy különbségű győzelem egy jó felfogású, agresszív csapat ellen. Még egy lépcsőfok hiányzik a kiemelt bajnoksághoz!

Hasonló tartalmak

 • Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a főtáblára jutottunk -teljes egészében- fiatal serdülő csapatunkkal! Rajtunk kívül ezt mindössze 5 csapat mondhatja el magáról az országban: 3 kiemelt akadémia és 2 további akadémia!!!

  Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, ellenben nagyon nehéz lesz ???? ???? viszont ez kitűnő tapasztalatot…

 • 1. mérkőzés   

  Jó ismerősünk, a Vasas/B csapata ellen kezdtük meg a főtáblás szereplésünket a hétvégén. (ez volt a két csapat 4 mérkőzése a szezonban) Mivel tudtuk, hogy a legjobbjaik az A csapattal vannak vidéken, úgymond „kötelező” győzelemre készültünk. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok,…

 • Fontos téttel bírt ez a találkozó. Győzelem esetén, a csoportunk 3. helyén juthattunk tovább, vereség esetén, csak a 4. helyen és rosszabb esélyekkel várhattuk volna a további küzdelmeket.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-28 Kezdés: 10:45

 • Hazai pályán meg tudtuk verni a Meafc csapatát, de tisztában voltunk vele, hogy idegenben ez bizony bravúr lenne. Kifejezetten jó meccset játszottunk, egészen az utolsó pillanatig megvolt az…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-25 Kezdés: 16:00