A második negyed döntött

Serdülő (női)

Helyszín: Hajló utca

Játékvezetők: Szabó Mátyás, Liktor Viktor

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pénzügyőr SE 14 3 17 11 45
Női Serdülő 13 42 16 14 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BABAY-B. 14, Bene 10, Bobvos, Csicsvári 8, Csocsán 2, EVELLEI 28, Horváth, Kerékgyártó 2, KRONAVETTER 8, Marosvölgyi 9, Sterbenz 4, Rompos

1. félidő

Szombat délután pályaválasztói jogot cserélve látogattunk a Pénzügyőr csapatához. Ellenfelünk többsége idősebb volt nálunk, így a fizikai fölény náluk volt, ami a tömeget illeti, de sebességben mi voltunk előnyben.
Az első negyedet úgy is kezdtük, ahogy azt egy ilyen ellenféllel szemben kell kezdeni. Óriási sebességel mentünk, indultunk és könnyű kosarakat szereztünk, az ötödik percig 13-6-os előnyt építettünk ki. A negyed második felére azonban szétestünk, ellenfelünk jobban visszazárt és a behuzodó védekezésük ellen nem ültek a dobásaink. Védekezésben pick and roll játékok gyenge védése miatt kaptuk a kosarakat.
Második negyedük lényegesen gyengébb volt, mint az első így itt igen nagy különbséget tudtunk kialakítani. Egész pályás agresszív letámadásunk ellen kevésszer hozták át a labdát, mi pedig gyors kosarakat szereztünk.

2. félidő

Második félidő szorosan alakult az első negyedhez hasonlóan, bár ezt csak is magunknak köszönhettük. Nem értem miért van az, hogy tudjuk mi a megoldás, mégse alkalmazzuk. Szét kellett volna futnunk az ellenfelet, ehelyett egy kontroll játékot játszottunk… Már ha ezt játéknak lehet mondani, amit csináltunk. Rengeteg rossz döntés, rengeteg pontatlan passz, rengeteg rosszul kivitelezett technika. Ezt a félidőt gyorsan el kellene felejtenünk.

Összegzés

Az első negyed első 5 perce, valamint a második negyedünk volt az, amire azt tudom mondani: „Ez igen, ezek vagyunk mi, ezt szeretnénk játszani!”. A másik 25 percre meg ezt tudnám mondani: „Te atyaúristen, mit csinálunk?!”
Ezen kell változtatni, a rengeteg hibát leredukálni. Nem azt várom el, hogy 0 hibával játszunk, de 30-40 eladott labdákkal nem lesz keresnivalónk az országos bajnokság második felében. Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00