A második negyed döntött

Serdülő (női)

Helyszín: Hajló utca

Játékvezetők: Szabó Mátyás, Liktor Viktor

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pénzügyőr SE 14 3 17 11 45
Női Serdülő 13 42 16 14 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BABAY-B. 14, Bene 10, Bobvos, Csicsvári 8, Csocsán 2, EVELLEI 28, Horváth, Kerékgyártó 2, KRONAVETTER 8, Marosvölgyi 9, Sterbenz 4, Rompos

1. félidő

Szombat délután pályaválasztói jogot cserélve látogattunk a Pénzügyőr csapatához. Ellenfelünk többsége idősebb volt nálunk, így a fizikai fölény náluk volt, ami a tömeget illeti, de sebességben mi voltunk előnyben.
Az első negyedet úgy is kezdtük, ahogy azt egy ilyen ellenféllel szemben kell kezdeni. Óriási sebességel mentünk, indultunk és könnyű kosarakat szereztünk, az ötödik percig 13-6-os előnyt építettünk ki. A negyed második felére azonban szétestünk, ellenfelünk jobban visszazárt és a behuzodó védekezésük ellen nem ültek a dobásaink. Védekezésben pick and roll játékok gyenge védése miatt kaptuk a kosarakat.
Második negyedük lényegesen gyengébb volt, mint az első így itt igen nagy különbséget tudtunk kialakítani. Egész pályás agresszív letámadásunk ellen kevésszer hozták át a labdát, mi pedig gyors kosarakat szereztünk.

2. félidő

Második félidő szorosan alakult az első negyedhez hasonlóan, bár ezt csak is magunknak köszönhettük. Nem értem miért van az, hogy tudjuk mi a megoldás, mégse alkalmazzuk. Szét kellett volna futnunk az ellenfelet, ehelyett egy kontroll játékot játszottunk… Már ha ezt játéknak lehet mondani, amit csináltunk. Rengeteg rossz döntés, rengeteg pontatlan passz, rengeteg rosszul kivitelezett technika. Ezt a félidőt gyorsan el kellene felejtenünk.

Összegzés

Az első negyed első 5 perce, valamint a második negyedünk volt az, amire azt tudom mondani: „Ez igen, ezek vagyunk mi, ezt szeretnénk játszani!”. A másik 25 percre meg ezt tudnám mondani: „Te atyaúristen, mit csinálunk?!”
Ezen kell változtatni, a rengeteg hibát leredukálni. Nem azt várom el, hogy 0 hibával játszunk, de 30-40 eladott labdákkal nem lesz keresnivalónk az országos bajnokság második felében. Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Egy 4 csapatos Basket Girls tornára kaptunk meghívást, ami nagyon jó gyakorlási és tapasztalat szerzési lehetőségnek bizonyult a következő kenguru fordulóig.

    Pár nappal a torna előtt lemondta a programot a pécsi csapat, majd alap embereink közül hárman betegek lettek. Fiatalokkal egészítettük ki a csapatot, mert lemondani nem…

  • Előzetesen számítani lehetett arra, hogy a DEAC ellen egy újabb izgalmas – megjósolhatatlan végkimenetelű mérkőzés vár ránk, de a hazai pálya inkább a debreceniek esélyét növelte. Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás és a hazai csapat magabiztosan, lendületesen és agresszívan kezdett. Eltelt egy kis idő, mire felvettük a…

  • U12 Fiú
  • Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, igaz versenysport szempontból sok értelme nem volt az összecsapásnak, de gyakorlásnak és önbizalomszerzésnek hasznos volt, illetve örültem, hogy a srácok végig komolyan vették…

    Bajnokság: U12 Budapesti Régió

    Időpont: 2024-03-24 Kezdés: 16:00