A második negyed döntött

Serdülő (női)

Helyszín: Hajló utca

Játékvezetők: Szabó Mátyás, Liktor Viktor

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pénzügyőr SE 14 3 17 11 45
Női Serdülő 13 42 16 14 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BABAY-B. 14, Bene 10, Bobvos, Csicsvári 8, Csocsán 2, EVELLEI 28, Horváth, Kerékgyártó 2, KRONAVETTER 8, Marosvölgyi 9, Sterbenz 4, Rompos

1. félidő

Szombat délután pályaválasztói jogot cserélve látogattunk a Pénzügyőr csapatához. Ellenfelünk többsége idősebb volt nálunk, így a fizikai fölény náluk volt, ami a tömeget illeti, de sebességben mi voltunk előnyben.
Az első negyedet úgy is kezdtük, ahogy azt egy ilyen ellenféllel szemben kell kezdeni. Óriási sebességel mentünk, indultunk és könnyű kosarakat szereztünk, az ötödik percig 13-6-os előnyt építettünk ki. A negyed második felére azonban szétestünk, ellenfelünk jobban visszazárt és a behuzodó védekezésük ellen nem ültek a dobásaink. Védekezésben pick and roll játékok gyenge védése miatt kaptuk a kosarakat.
Második negyedük lényegesen gyengébb volt, mint az első így itt igen nagy különbséget tudtunk kialakítani. Egész pályás agresszív letámadásunk ellen kevésszer hozták át a labdát, mi pedig gyors kosarakat szereztünk.

2. félidő

Második félidő szorosan alakult az első negyedhez hasonlóan, bár ezt csak is magunknak köszönhettük. Nem értem miért van az, hogy tudjuk mi a megoldás, mégse alkalmazzuk. Szét kellett volna futnunk az ellenfelet, ehelyett egy kontroll játékot játszottunk… Már ha ezt játéknak lehet mondani, amit csináltunk. Rengeteg rossz döntés, rengeteg pontatlan passz, rengeteg rosszul kivitelezett technika. Ezt a félidőt gyorsan el kellene felejtenünk.

Összegzés

Az első negyed első 5 perce, valamint a második negyedünk volt az, amire azt tudom mondani: „Ez igen, ezek vagyunk mi, ezt szeretnénk játszani!”. A másik 25 percre meg ezt tudnám mondani: „Te atyaúristen, mit csinálunk?!”
Ezen kell változtatni, a rengeteg hibát leredukálni. Nem azt várom el, hogy 0 hibával játszunk, de 30-40 eladott labdákkal nem lesz keresnivalónk az országos bajnokság második felében. Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…