A második negyed döntött

Serdülő (női)

Helyszín: Hajló utca

Játékvezetők: Szabó Mátyás, Liktor Viktor

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pénzügyőr SE 14 3 17 11 45
Női Serdülő 13 42 16 14 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BABAY-B. 14, Bene 10, Bobvos, Csicsvári 8, Csocsán 2, EVELLEI 28, Horváth, Kerékgyártó 2, KRONAVETTER 8, Marosvölgyi 9, Sterbenz 4, Rompos

1. félidő

Szombat délután pályaválasztói jogot cserélve látogattunk a Pénzügyőr csapatához. Ellenfelünk többsége idősebb volt nálunk, így a fizikai fölény náluk volt, ami a tömeget illeti, de sebességben mi voltunk előnyben.
Az első negyedet úgy is kezdtük, ahogy azt egy ilyen ellenféllel szemben kell kezdeni. Óriási sebességel mentünk, indultunk és könnyű kosarakat szereztünk, az ötödik percig 13-6-os előnyt építettünk ki. A negyed második felére azonban szétestünk, ellenfelünk jobban visszazárt és a behuzodó védekezésük ellen nem ültek a dobásaink. Védekezésben pick and roll játékok gyenge védése miatt kaptuk a kosarakat.
Második negyedük lényegesen gyengébb volt, mint az első így itt igen nagy különbséget tudtunk kialakítani. Egész pályás agresszív letámadásunk ellen kevésszer hozták át a labdát, mi pedig gyors kosarakat szereztünk.

2. félidő

Második félidő szorosan alakult az első negyedhez hasonlóan, bár ezt csak is magunknak köszönhettük. Nem értem miért van az, hogy tudjuk mi a megoldás, mégse alkalmazzuk. Szét kellett volna futnunk az ellenfelet, ehelyett egy kontroll játékot játszottunk… Már ha ezt játéknak lehet mondani, amit csináltunk. Rengeteg rossz döntés, rengeteg pontatlan passz, rengeteg rosszul kivitelezett technika. Ezt a félidőt gyorsan el kellene felejtenünk.

Összegzés

Az első negyed első 5 perce, valamint a második negyedünk volt az, amire azt tudom mondani: „Ez igen, ezek vagyunk mi, ezt szeretnénk játszani!”. A másik 25 percre meg ezt tudnám mondani: „Te atyaúristen, mit csinálunk?!”
Ezen kell változtatni, a rengeteg hibát leredukálni. Nem azt várom el, hogy 0 hibával játszunk, de 30-40 eladott labdákkal nem lesz keresnivalónk az országos bajnokság második felében. Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00