A meccs végére találtuk meg magunkat

Helyszín: Grosics Gyula Általános Iskola – 1119 Budapest, Bi

Játékvezetők: Bárány Levente, Kutrik Andrea

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2022-01-15 14:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Vasas Amazonok 15 14 5 17 6 57
Dűlői/Békási Kaszások U11 10 11 3 10 11 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Orosz 3, SÁNDOR 14, Kiss-Hindulák 2, Bognár 4, Grósz 3, Zentai 4, Udvardi-Lakos, DARÓCZI 15,

1. félidő

Sajnos a járvány terjedése ismét átírta a csapat forgatókönyvét. Betegségek és tőlünk kívülálló szervezési változások miatt éppen, hogy nyolc játékossal tudtunk kiállni a Kenguru Kupa 4. fordulójára, ahol egy összecsapás várt ránk, méghozzá a Vasas Amazonok ellen. Bánatomra az első négyesnek beletelt 8 perce, mire magukhoz tértek és elkezdtek játszani. A lányok egy 8-0-ás rohammal indítottak, de az első játékrész végén a felkeményedett védekezésünknek köszönhetően sikerült 5 pontra zárkóznunk. A támadó oldalon a kezdeti nehézségek után Fülöp és Alex törték meg a jeget és termelték a pontokat. A második negyed nyitánya sajnos nem különbözött az elsőtől, itt is a negyed végére ébredtünk fel, és első sorban Peti jó védekezéseit a túloldalon Darunak sikerült pontokra váltania. A félidőben csak Palkó, Máté és Peti talált be a büntetővonalról, így az első két negyed mellett a büntetőzést is elvesztettük, noha még így sem, volt veszve semmi.

2. félidő

A harmadik negyedben már a kezdetektől fel tudtuk venni a ritmust a lányokkal és egy nagyon izgalmas negyedet tudtunk játszani. Támadásban Fülöp egyszemélyes hadseregként vezette a csapatot, hozzátéve, hogy néha jobban jártunk volna, ha megosztja a játékszert a többiekkel és ha a többiek tettek volna érte, hogy ez így történjen. Védekezésben továbbra is voltak figyelmetlenségeink, amiket a lányok kihasználtak, itt főképp a lepattanókra és az üresen hagyott labdanélküli (később pontszerző labdássá váló) emberekre gondolok. Következésképp sajnos tovább nőt a két csapat közti különbség, az utolsó etapra már -17-tel fordultunk. Ebben a negyedben a második alakulatunk viszont megmutatta, hogy ha összeszedetten kosarazunk simán partiban tudunk lenni egy ilyen csapattal! Jól védekeztünk, szedtük a lepattanókat mindkét oldalon, és járt a labda, mentek az indítások. Meg is nyertük a negyedet, de sajnos ez csak kozmetikázásra és a lelkünk ápolására volt elég.

Összegzés

Sajnálom, hogy egy félidő kellett ahhoz, hogy felébredjünk és felvegyük a kesztyűt a lányokkal. A második félidőhöz a hibák ellenére is tudok gratulálni a csapatnak, az elsőhöz sajnos nem. Meghatározó játékosaink közül Daróczi Gergő és Fülöp volt, aki mindkét félidőben vezér tudott lenni, igaz az első 5-6 percet ők is átaludták. Rájuk és mindenkire igaz, hogy annyi hibával, mint amennyivel ma játszottunk, mind támadásban, mind védekezésben, nem lehet meccset nyerni. Sajnos az előző fordulóban is elmaradt egy meccsünk és most is. Szemmel látható a meccshiány, valamint a rutintalanság a csapaton, ezen változtatni fogunk, de minden az edzésen kezdődik! Ha a meccsen nem tudjuk alkalmazni az edzéseken tanultakat, nem fogunk tudni továbblépni. Úgyhogy dolgozzunk tovább, hogy az olyan jó ellenfelek ellen is, mint az Amazonok, legyen esélyünk, hogy mi örülhessünk a végén! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00