A munka gyümölcse

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Káré Gergő, Sancilio Alexis

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2021-11-28 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Körmend 22 11 13 6 52
Óbudai Kaszások U18 10 22 22 21 75

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 2, VARSÁNYI 9, Chabot 7, DÓCS 22/3, Orbán 7/3
CS: Dobossy 8, Szabados 6, KOLOZSVÁRI 9/6, CSOCSÁN 5, Vermes, Marossy, Léh

1. félidő

Az Országos Főtábla Felsőházában az első olyan mérkőzésre készültünk ahol talán mi voltunk az esélyesebbek, pláne úgy, hogy most már két hete, szinte, teljes csapattal tudunk edzeni és kezdünk egyre jobb formába lendülni. A körmendieknek a 2004/05-ös nem egy igazán erős korosztályuk, éppen ezért volt nekik hatalmas siker, hogy nehéz selejtező csoportból bejutottak a legjobbak közé, ahol egyre jobb meccseket játszva, az előző fordulóban megszerezték első győzelmüket a DKKA ellen.
Magabiztosan, jól is kezdtek, mindig megtalálták a rést a védekezésünkben és bontás-kiosztásokból sakk-matt helyzetig játszottak. Keményen, harcosan védekeztek, teljesen elbizonytalanítottak minket, gyámoltalanná váló csapatunk egyszerűen nem találta a ritmust. Az első negyed végi kegyelemdöfés-triplával már 22-10 – re vezettek a piros-feketék, és ekkor elég reménytelennek tűnt számunkra ez a meccs, benne volt a levegőben egy teljes lebőgés is!
De, azért, csak van mentális erő ebben a társaságban! Lelkileg nagyon mélyről indulva, sziszi-fuszi munkával, lépésről-lépésre haladva, megkezdtük a felzárkózást. Eleinte még volt válasza, egy-egy tripla formájában a vasiaknak, de nagyon nagyot javulva, sokkal hatékonyabb támadójátékkal, a félidőre 1 pontra közelítettünk.

2. félidő

A 3. negyed feléig még fej-fej mellett haladtak a felek, onnantól kezdtük egyre inkább leszakítani vendégeinket. Jól működött az előre eltervezett széles rotáció, a padról beforgó frissebb játékosaink nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, érződött, hogy nyeregbe kerültünk.
A negyedik negyedben learattuk az addigi munkánk gyümölcsét és a jóval szűkösebb lehetőségekkel, kevesebb cserével bíró, elfáradó körmendiek már alig tudtak ellenállást kifejteni. Csapatunkból többen jelentőset javultak a meccs folyamán, főleg, az addig mérsékelt teljesítményt nyújtó Dócs szedte össze magát, és zsinórban 11 pontot szerezve gondoskodott arról, hogy a végére már nem maradjon izgalom.

Összegzés

Ha csak valaki a végeredményt nézi, azt hiheti, hogy sima meccs volt, pedig egyáltalán nem! Óriási munkát kellett ebbe a mérkőzésbe fektetni és nagy dolog, hogy ezt így meg tudtuk csinálni! A kisebb rotációval rendelkező, és az egyik legjobbjukat nélkülöző vendégekkel szemben éltünk a lehetőséggel és a második negyedtől kezdve, a mostani állapotunkhoz mérve, max. közeli teljesítményt hoztunk, ami egy nagy különbségű, szép győzelmet eredményezett!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00