A PAFC visszavág

Kadett I. (ffi)

Helyszín: PAFC Csarnok

Játékvezetők: Gyurka Tamás, Belák Zoltán

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2018-11-30 18:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
PAFC 17 24 16 20 77
Kadett I. (ffi) 12 20 16 16 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Varsányi 2, Vasali 5, BAI 14, Korkin 14, SZOBOSZLAI 3
CS: Korpás 4, SAFRANKA 12, Chabot 4, Finna, Sebők 4, Duránszkai 4, Sárkány

1. félidő

A 3 nappal ezelőtti meccs visszavágójára ellenfelünk legjobbja felépült ( 28 pontot, valamint egy tripla-dupla közeli teljesítményt téve a közösbe! ), míg nálunk nagyjából egy kezdőcsapatnyi meghatározó játékos hiányzott. Világos volt, hogy ez egy másik meccs lesz, mint a keddi, viszonylag simán megnyert óbudai mérkőzés.
Csapatunk többségének ez volt a 4. meccse hat nap alatt, és a frissesség hiánya a játékunk minden területén jelentkezett. Sokszor lassúak körülményesek voltunk, és olyan hibákat, elsősorban eladott labdákat vétettünk sorozatosan, amit már U-11-ben se lenne szabad! Csak saját palánkunk alatt legalább 5-6 labdát adtunk el, amiből kosarakat is kaptunk. A második negyed közepétől ezekkel a kosarakkal ugrottak meg a hazaiak és 10 fölé is nőtt a különbség.

2. félidő

A harmadik negyedben még szorossá tudtuk tenni az eredményt, de aztán megint jött pár elképesztő rossz passz és újra távolodtak tőlünk a piliscsabaiak, akik nagyon jó szellemben, agresszíven védekeztek és megérdemelten nyertek.

Összegzés

Mindent egybe vetve és a körülményeket is figyelembe véve nem volt ez rossz, igaz jó sem! Rengeteg nehézségünk van a passzkultúránk gyengeségéből adódóan és amikor még a fáradtság is hozzáadódik, még jobban kijönnek ezek a „gyerekbetegségek”. Nyilván, ezért kell a már rögtön az elején, pl. az előkészítő időszak első pillanatától kezdve megtanítani a helyes átadási techniká(ka)t, utána mindig és mindenkor megkövetelni a helyes, pontos, gyors és erős végrehajtást, mert ilyen korban már nagyon nehéz a rossz beidegződéseket, az alapokat kijavítani!
Azért sok pozitívumot is lehetett találni. Bai sokszor a hátára vette a csapatot és szinte minden poszton játszva, viszonylag kevés hibával, sokat tett hozzá. Safranka a gyengébb kezdés után meg tudott újulni és nagyot küzdve, ponterős is volt. Szoboszlai szintén kiemelendő, mert harcosságával, küzdőszellemével tartást adott a társaságnak. Mindenki elég sokat játszott és most ennek a kitűzött célnak is megfeleltünk!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…