A Római Kaszások is bemutatkoztak

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Németh Fanni, Pál Roland

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-10-28 12:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd Falcons 13 6 8 8 11 46
Római Kaszások 4 2 7 2 4 19

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: Paár 5, Mityók 2, Kiszely 3, Mihály 3, Kurucz 2, Horváth 1, Lenner 1, Bakos 1, Horváth 1

1. félidő

Végre az U11 es csapataink számára is elkezdődött a szezon így vasárnap mi is végre megmutathattuk magunkat. Csapatunk, a Római Kaszások kenguru csapata szinte csak lelkes idén kezdett 2008-as gyerkőcökből illetve a Mini Kupában már pattogtató 2009-es születésűekből áll, sokak életük első meccsei t játszották a hétvégén 
Az első mérkőzést a Honvéd Falcons ellen játszottuk, akik jóval rutinosabbak nálunk, ennek ellenére nagyon bátran kezdtük a mérkőzést. Paár Gergő kosaraival a negyed feléig a vezetés is nálunk volt és több szép támadást is sikerült vezetnünk, bár ezek rendre kimaradtak, ellenfelünk pedig rutinját kihasználva szépen lassan növelni tudta az előnyét. A második negyedben már picit tanácstalannak tűntünk támadásban, viszont ellenfelünk is csak 5 pontot tudott össze kaparni, illetve félidő végén Mihály Barnus szerzett gyönyörű akció kosarat.

2. félidő

Jöhettek a félidei büntetők. Nagy dicséret mindenkinek, jól összpontosítottunk, így 11-ből 7 büntetőt sikerölt berámolnunk! ( Gergő, Áron, Bianka, Anna, Kristóf, Barnabás, Nusi) Gratula !
A második félidőben sem sokat változott a játék képe. Ellenfelünk továbbra is dominált, hibáinkat sikerült kihasználniuk. Védekezésben sokszor még össze voltunk zavarodva, ebből sok pontot kaptunk, támadásban picit bizonytalanok voltunk, de ettől függetlenül mindenki bátran és lelkesen játszott végig!

Összegzés

Végeredmény 46-19 a Honvéd javára. Az eredmény ellenére bizakodóan vártuk a második mérkőzést, hiszen a MAFC gárdája inkább a mi tudásszintünknek megfelelő ellenfél. Köszönet Mityók Norbertnek és Paár Gergőnek a segítséget, jól jött a rutinjuk.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…