A Római Kaszások is bemutatkoztak

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Németh Fanni, Pál Roland

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-10-28 12:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd Falcons 13 6 8 8 11 46
Római Kaszások 4 2 7 2 4 19

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: Paár 5, Mityók 2, Kiszely 3, Mihály 3, Kurucz 2, Horváth 1, Lenner 1, Bakos 1, Horváth 1

1. félidő

Végre az U11 es csapataink számára is elkezdődött a szezon így vasárnap mi is végre megmutathattuk magunkat. Csapatunk, a Római Kaszások kenguru csapata szinte csak lelkes idén kezdett 2008-as gyerkőcökből illetve a Mini Kupában már pattogtató 2009-es születésűekből áll, sokak életük első meccsei t játszották a hétvégén 
Az első mérkőzést a Honvéd Falcons ellen játszottuk, akik jóval rutinosabbak nálunk, ennek ellenére nagyon bátran kezdtük a mérkőzést. Paár Gergő kosaraival a negyed feléig a vezetés is nálunk volt és több szép támadást is sikerült vezetnünk, bár ezek rendre kimaradtak, ellenfelünk pedig rutinját kihasználva szépen lassan növelni tudta az előnyét. A második negyedben már picit tanácstalannak tűntünk támadásban, viszont ellenfelünk is csak 5 pontot tudott össze kaparni, illetve félidő végén Mihály Barnus szerzett gyönyörű akció kosarat.

2. félidő

Jöhettek a félidei büntetők. Nagy dicséret mindenkinek, jól összpontosítottunk, így 11-ből 7 büntetőt sikerölt berámolnunk! ( Gergő, Áron, Bianka, Anna, Kristóf, Barnabás, Nusi) Gratula !
A második félidőben sem sokat változott a játék képe. Ellenfelünk továbbra is dominált, hibáinkat sikerült kihasználniuk. Védekezésben sokszor még össze voltunk zavarodva, ebből sok pontot kaptunk, támadásban picit bizonytalanok voltunk, de ettől függetlenül mindenki bátran és lelkesen játszott végig!

Összegzés

Végeredmény 46-19 a Honvéd javára. Az eredmény ellenére bizakodóan vártuk a második mérkőzést, hiszen a MAFC gárdája inkább a mi tudásszintünknek megfelelő ellenfél. Köszönet Mityók Norbertnek és Paár Gergőnek a segítséget, jól jött a rutinjuk.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30