A szezon egyik legjobb játéka

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Minár László Balázs, Szilágyi Bálint, Vida József

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-05-08 17:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA 33 20 24 23 100
Újpest-MT 16 20 12 26 74

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: PUSZTA 14/3, ROSEMOND 18/6, BENCSIK 10/3, VARGA 27/6, HORVÁTH 10

Cs: Vámos 4, Kovács 6, VAS-TEPLÁN 9/9, Bea 2, Hegedűs, Konta, Safranka

1. félidő 

Az első mérkőzésen sikerült megszerezni a győzelmet, ám idegenben nagyon kicsin múlott, de végül behúzta a győzelmet az Újpest. Következhetett a mindent eldöntő harmadik mérkőzés. Mindkét csapat jól ismerte a másikat, ugyanis ez volt az ötödik találkozásuk a szezonban. Vendég pontokkal kezdődött a mérkőzés, azonban gyorsan egyenlíteni tudtunk. Óriási energiákat mozgósított csapatunk, ami meglátszott mind a támadásban, mind a védekezésben. A hetedik percig tudta tartani magát ellenfelünk, utána pedig szépen kezdtek leszakadni tőlünk. 1 perc alatt sikerült 11 pontos különbséget közé tenni, Vas-Teplán hárompontosaival. A játékrész végén pedig Varga süllyesztett el egy triplát, amivel már 33-16-os vezetést mutatott az eredményjelző. A második negyedben sem tétlenkedett a csapat, Rosemond-Varga duó pontjaival már több mint 20 pont volt a különbség. Teljesen más fordulatszámon pörögtek a Kaszások, az Újpestnek pedig esélyt nem hagyva kosárlabdáztunk. Volt egy kisebb hullámvölgy a félidő végén, de Puszta kosarával 17 pontos különbséggel hagyhattuk el a játékteret, a félidei pihenőre.

2. félidő 

A második félidőben ugyan olyan lendülettel kezdtünk játszani ahogy az elején. Nem ültünk le a biztos vezetés tudatában, a játék minden elemében felülmúltuk az Újpestet. A harmadik negyed végére pedig közel 30 pontosra duzzadt a különbség. Voltak jó fellángolásai ellenfelünknek, de rendre mindenre volt válaszunk. Az utolsó játékrészben felszabadult kosárlabdát tudtunk játszani. Két junior játékosunk is pályára tudott lépni és hozzátenni a csapat sikeréhez. Egy nagyon nehéz párharc utolsó mérkőzésén pedig sikerült nagyon fegyelmezett kosárlabdával magabiztos győzelmet aratni az Újpest gárdája felett, ezzel kiharcolva a döntőbe jutást és az egy osztállyal való feljebb lépést az NB1/B piros csoportjába.

Összegzés 

Azt gondolom, hogy ma óriásit játszott a csapat és bebizonyították, milyen jók is ők valójában. Úgy gondolom, hogy sikerült a kitűzött feladatunkra 100 %-osan összpontosítanunk és a védekezéssel megnyerni ezt a mérkőzést. Mindig mondom a játékosaimnak, hogy a jó védekezés szüli a jó támadást és ez ma be is bizonyosodott. Gratulálok az Újpest csapatának is, egész szezonban remekül játszottak, sajnálom, hogy az elődöntőben kellett velük találkoznunk, de ez semmit nem vesz le az érdemeikből, remélem jövőre feljutnak a Piros csoportba és sikerül egy jó csapatot összerakniuk.

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00