A túlórára elfáradtunk

Helyszín: Kocsis Sándor Sportközpont 1107 Budapest, Bihar

Játékvezetők: Nagy István, Bárárny Levente

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-02-15 14:45:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 h1 Végeredmény
Budapesti Honvéd Sólymok 11 7 8 8 12 8 54
U11 Római Kaszások 6 8 6 11 15 4 50

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: FÜLÖP Vince 12, Kónya Márton 3, KURUCZ Martin 7, Varga Márton, Konta Magor , Takács Ábel 2, CSIZMADIA Márton 10, Kronavetter Dániel 8, Tóth Bernát 7, Jendrolovics Márk 1,

1. félidő

A Sasfiókák után egyből a Honvéd ellen folytattuk a hétvégét, akik szintén alul maradtak a lányokkal szemben. Kissé bátortalanul, lagymatagon kezdtük a mérkőzést, nem igazán találtuk a játék ritmusát, ellenben ellenfelünkkel, akik harcosságuknak köszönhetően öt pontos előnyt szedtek össze a negyed végére. A második játékrészben sikerült feljavulnunk és Vince, Dani, valamint Martin kosaraival 8-7 arányban a negyedet is meg tudták nyerni a srácok, habár némi pontossággal akár a vezetést is visszavehettük volna.

2. félidő

A félidőben 6-an is eredményesek voltak, ez jobb arány, mint az első mérkőzésen, de ellenfelünk még nálunk jobban célzott, így maradt a 4 pontos előny. A harmadik negyed elején közel 10 pont is volt a különbség a két csapat között, fél negyeden át nem tudtunk támadásban eredményesek lenni, azonban 5 perc után Csizi vezetésével beindult a gépezet és 1 pontra visszajöttünk. A negyedik negyedben pedig már a vezetést is sikerült visszaszereznünk, igaz csak pár percig, majd ismét 6 pontos hátrányba keveredtünk, de a fiúk megmutatták, hogy a második meccs utolsó percében is tudnak küzdeni és 6 pontot ledolgozva hosszabbításra mentették a találkozót.
A hihetetlen utolsó perc után következhetett a hosszabbítás, ekkora már igazi kosárlabda hangulat uralkodott a teremben. Az újabb 5 perc játék elején mind két csapat kapkodott, már előjöttek a fáradtság jelei, sajnos nálunk még inkább érződött a kimerültség, több olyan hibát vétettünk védekezésben, amely egész meccsen nem volt jellemző ránk. Végül ellenfelünk bírta jobban a ráadást és 8-4 arányban behúzta az ötödik játékrészt.

Összegzés

Le a kalappal a fiúk előtt, hiszen a végsőkig harcoltak és habár a győzelem elmaradt, büszke lehet magára mindenki aki részt vett a mérkőzésen. Remélem sok hasonló meccsünk lesz még az idén, hiszen ezekből tudunk tanulni. Köszönjük a szülőknek a szurkolást, akik mint két meccsen buzdították a srácokat kitartóan. Folytatás márciusban!

Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…