A védekezésünk szuper volt

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Steiner Máté

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-02-16 13:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kaszás Girls 6 13 3 3 11 36
Gyermek I. (ffi) 12 4 7 23 9 55

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: NÉMETH 13, Seres 4, Horváth 2, SÁRVÁRY 4, OROSHÁZI 2, Szabó 6, Herbák 3, Jarkas 3, KRAJCSI 2, GOÓR 8, Tóth 3, Gergely 5.

1. félidő

A sok edzőmérkőzés után először játszhattunk hivatalos bajnoki mérkőzést a Kaszás Girls ellen. Egyik csapat sem tudott a legideálisabb körülmények között felkészülni a derbire, így gyakorlatilag megjósolhatatlan volt, hogy mi lesz a szombati ütközet végkimenetele. Bátran és lendületesen kezdtünk, jó védekezéssel adtuk meg az alaphangot. Sajnos a támadásaink sokszor pontatlanok voltak, így a lehetőségeinkhez képest csekély mértékű előnyt építettünk. A második negyedben hiába védekeztünk extrán az lányok pontgyárosán, támadásban elszomorítóan rossz felfogásban játszottunk. A meglehetősen emelt hangú időkérés sem segített ezen, szépen lebénítottuk magunkat, mikor nálunk volt a labda. Az utolsó két percre elfáradtunk védekezésben, aminek köszönhetően a lányok átvették a vezetést.

2. félidő

Szerencsére a büntetőzésre sikerült megráznunk magunkat. Bár a 7 kosár nem extra, de mivel a lányok nem fogtak ki hasonlóan jó napot, így újra nálunk volt az előny.
Bíztunk benne, hogy a harmadik negyeden újra erősebbek lehetünk, tudtuk, hogy a befejezéseink pontosságán áll vagy bukik a mérkőzés. A negyed elejét 3:2-re hozták a lányok, innentől viszont átvettük az irányítást. Nagy energiát fektettünk a védekezésbe, mindenki iszonyatosan pörgött, aminek az eredménye az lett, hogy az utolsó hat és fél percben nem kaptunk kosarat. A szerzett labdákból jól oldottuk meg az emberelőnyös szituációkat, időszakonként már-már extázisban támadtunk. Voltak szép befejezéseink két lábról is. A negyed végén 21 pontos előnnyel ballagtunk le a pályáról. A záró játékrész is relatíve jobban sikerült, bár a támadásaink még mindig többnyire pontatlanok voltak, a védekezésünk stabil volt, ezért a lányok nem tudtak jelentősen közelebb kapaszkodni egyetlen periódusra sem.

Összegzés

A mérkőzés egészét tekintve a védekezésünk hozta meg a győzelmet. Nagyon szépen oldottuk meg az egyéni feladatokat, a kulcsembereiket végig nyomás alatt tudtuk tartani. Több kiváló egyéni védőteljesítményt láthattunk, Kornélét külön is szeretném megemlíteni. Egyetlen negatívum talán ezen a területen a védőlepattanók begyűjtése volt, a lányok sok pontot dobtak abból, hogy a rontott dobásaikat vissza tudták szedni. Ebben még nagyon sokat kell fejlődnünk. Támadásban a harmadik negyedet leszámítva nem sziporkáztunk, akkor viszont nagyon is. Az edzésen gyakoroltak tudatos alkalmazása szükséges ahhoz, hogy jelentősen előre tudjunk lépni. Mikor csapatban gondolkodunk, sokkal eredményesebb és élvezhetőbb. Lassan, lassan csak megértjük!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10