A végén sikerült fordítanunk

Helyszín: CAMUGO® SportLab Kosárlabda Csarnok 1117 Budapest

Játékvezetők: Győri Ferenc, Bárány Levente

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2021-02-27 09:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia 12 14 10 19 55
Óbudai Kaszások U14 Leány 10 12 14 21 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 10, Nagy 6, Mahmoud 4, Csicsvári , CSOCSÁN 4, Kronavetter 2, Bene, Kerékgyártó, CZIRKOS 23, KUNCZ 4, Rompos, Sterbenz 4

1. félidő

Vasárnap került megrendezésre a Basketgirls második fordulója, ahol első ellenfelünk a kőbányai lányok voltak. Ellenfelünk tartalékosabb felállásban érkezett, így mindenféleképpen a győzelem megszerzése volt a cél és a döntőbe való bejutás.

Felváltva estek a kosarak, igazán színvonalas támadójáték egyik csapatot sem jellemezte, a rengeteg hiba azonban igen. Az eladott labdákkal újfent hadi lábon álltunk, 11-szer szórtuk el a játékszert.

Két pontos hátrányból folytatódott a második negyed, eladott labdáink száma stagnált, így nem tudtunk közelebb kerülni, állandósult egy 2-4 pont közötti különbség. Védőoldalon a kevés kapott pont ellenére nem lehettünk elégedettek, 1-1 elleni védekezésünk és kommunikációnk kritikán aluli volt.

2. félidő

A harmadik negyedet jól kezdtük, -4 pontos hátrányból hamar vettük át a vezetést, de ahelyett, hogy bevittük volna a döntő ütést, maradt egál körül az állás, hol egyik, hol másik csapat járt előrébb. Hozzáteszem ennyi eladott labdával standot kéne nyitni nem kosárlabda meccset játszani…

A játékképe döntően a negyedik negyedre se változott, az utolsó két percre még kőbányai vezetéssel mentünk, itt ellenfelünk több hibát is vétett, amit egy jó büntetőzéssel kihasználtunk és egy sok időkéréses végjáték végén mi nyertünk.

Összegzés

Nagy küzdelem árán tudtunk nyerni végül, nehezebben, mint előzetesen várható volt. Sajnos amíg rendre megnehezítjük a magunk dolgát addig nem fogunk kijönni abból a gödörből, amiben vagyunk. Sokadik mérkőzésünk volt ennyi eladott labdával, meg kéne becsülni a játékszert nem folyton visszaadni, amint megszereztük. A negyedik negyedben már csak 6 eladott labdát hoztunk össze, ha ott is 10 körüli számot csináltunk volna nem lett volna meg a meccs (persze a 6 is sok). A győzelemnek és a sikeres végjátéknak tudok örülni de a játék képével nem lehetek, nem lehetünk elégedettek.

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10