A végére kipukkadtunk

Római Kaszások

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Szokolainé V. Csilla, Boros Krisztina

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-01-19 11:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 h1 Végeredmény
Kőbányai Darazsak/B 3 10 5 2 15 12 47
Római Kaszások 6 12 4 9 4 3 38

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: Molnár Márton 4, Horváth Áron 5, Juhász Adri 9, Bakos Anna 2, Kiszely Kristóf 4, Kurucz Martin 2, Horváth Hella 5, Lenner Bianka 3, Mihályi Barnabás 4, Kamarás Lilla,

1. félidő

Az első találkozó után azonnal következett a második, méghozzá a hazai Kőbányai Darazsak ellen. Ellenfelünk szintén edzőmérkőzés keretei között szenvedett vereséget a KLKS ellen, így nagy csatára számított mindenki.

A mérkőzés elejét sokkal aktívabban, tüzesebben kezdtük az eddig megszokottnál. A pályán lévő 5 játékosból mindenkin végre látszódott a felfokozott küzdőszellem, aminek köszönhetően összesen 3 pontot dobott ellenfelünk az első negyed végére. A második negyed már pontgazdagabbra sikerült mind két oldalon, és végül 12 pontot dobva (köszönhetően rohanó játékunknak) sikerült növelnünk az előnyünket, így a büntetők után 4 pontos előnnyel vártuk a folytatást.

2. félidő

A harmadik negyedben továbbra is mi domináltunk és mind védekezésben, mind támadásban összejöttek azok a dolgok, amelyek eddig nem jellemezték játékunkat. Köszönhetően a remek játéknak 10 pont fölé is nőtt a különbség a két gárda között, így viszonylag nagy különbséggel vártuk a záró felvonást. Az első 5 percben nem változott a különbség, mind két csapat sokat hibázott főleg támadásban, az utolsó 4 percben azonban ellenfelünk 4-es számú játékosa megtáltosodott, mi pedig sehogyan sem találtuk az ellenszert ellene. A különbség folyamatosan csökkent a csapatok között, végül 2 másodperccel a vége előtt ellenfelünk büntetőt dobhatott az egyesítésért és nem is hibázott. Jöhetett a hosszabbítás. Itt már látszódott a fáradtság a mindenkinél és hiába szereztük meg a vezetést, utána ellenfelünk abszolút dominált a hátralévő 4 percben. Végeredmény 38-47 a Kőbányaiaknak.

Összegzés

Sajnálom, hogy nem sikerült behúzni a mérkőzést, megérdemelte volna az a 10 Római akik végig küzdötték a két a meccset. Büszke vagyok, mert sokat fejlődött a gárda az előző fordulóhoz képest, és az első mérkőzés hibáin is sikerült javítani. Lehet a dupla meccs, vagy a rutintalanság volt ami az utolsó 4 perc összeomlását okozta, de az eredménytől függetlenül az előtte lévő 35 perchez hatalmas gratula az egész csapatnak. Gratulálok a Darazsaknak is, szépen küzdöttek a végéig! Fel a fejjel, februárban folytatás!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00