A véghajrá megnyerése hozta a győzelmet

Helyszín: 1223 Rákóczi út 16. Rózskerti Demjén István Ref.Is

Játékvezetők: Korhetz Szilárd, Kohcsag Csaba

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-11-14 19:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafoki KK 22 12 16 12 62
Junior (ffi) 15 20 12 18 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 21, SZÁNTÓ 18, BAI 17, Gálfalvi 5, Szoboszlai
Cs: SEBŐK 4, Finna, Tolcsvay-Nagy, Bulyovszky, Jávorszky, Hegedűs

1. félidő

Nem megszokott módon ez a mérkőzés előtt a motiváló beszédet a fiúk tartották saját maguknak, és a mérkőzés elején látszott is rajtuk, hogy sikerült egymást inspirálniuk. Sokkal bátrabban és jobban kezdtük ezt a mérkőzést, mint néhányat az előző meccseinkből. Nagyon agresszívan támadtuk a gyűrűt, amiből sok közeli kosarat tudtunk szerezni, és védekezésünk sem lett volna rossz, ha nem engedtünk volna annyi támadólepattanót szedni ellenfelünknek, mint amennyit szedett. Ezt tudtuk nagyon jól, hogy a Budafok erőssége, hogy nagy erőkkel próbál támadólepattanókat szedni, ebben a félidőben mégsem sikerült sokszor meggátolni őket ebben. A 7. percben 15:12-re vezettünk, ezt követett egy budafoki rohanás a negyed végén, így 10 perc után 22:15-re vezetett az ellenfél. A második negyedben viszont nekünk sikerült felülmúlni a budafoki társaságot, és egy 16:3-as rohanással 6 pont előnyre tettünk szert, amiből végülis csak 1 pont előny maradt a félidőre.

2. félidő

Egyértelművé vált számunkra a feladat a második félidőre. Mindent hasonlóan kell csinálnunk, mint az első félidőben, viszont sokkal jobban ki kell zárjuk ellenfelünk játékosait a lepattanó harcban. Mindenkiben tudatosult ez, és láthatóan mindenki próbálta megoldani ezt a feladatot a tőle telhető legjobban. Többnyire sikerült is, viszont ellenfelünk el kezdett jobb százalékkal dobni. A Második félidőben a pontok eloszlása a két csapat között sokkal kiegyensúlyozottabb volt, és a mérkőzés egészen a végéig szorosabb maradt. Mindkét csapat próbált különböző taktikai változtatásokat meghúzni. A 37. percig többnyire ellenfelünk volt előnyben, az utolsó 3 percet viszont 9:3-ra nyertük, amiben benne voltak nagyon fontos értékesített büntetők is. Az utolsó dobáslehetőség még a Budafoknak adatott meg, viszont a kevés hátralévő idő (7 mp) és jó védekezésünknek köszönhetően az egyenlítésért végrehajtott 3 pontosuk nem volt egy tiszta és jó dobóhelyzet, és nem is lett sikeres. Így 3 ponttal megnyertük a mérkőzést.

Összegzés

Egy nagyon harcias és jó mérkőzést sikerült behúznunk. Ez nagyon fontos volt számunkra, nagyon ki voltunk már éhezve egy ilyen szoros meccsen aratott sikerre. A csapaton látszódott, hogy együtt van, mindenki szemében lehetett látni a tüzet és a fiúk egymásért harcoltak. Mellettünk szól, hogy több játékosunk nem volt bevethető ezen a mérkőzésen, mert sérült vagy beteg volt. Reméljük, hogy ez a győzelem, és a hiányzó játékosok visszatérése olajt önt a csapatunk teljesítményének tüzére, és a következő mérkőzéseken nem esünk vissza egy mélygödörbe. Gratulálunk a Budafok csapatának is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon vegyesek az érzések ezután a győzelem után. Az eredmény nem mutatja, de nagyon megszenvedtünk ezért a győzelemért. Nagyon amatőr hibákkal tartottunk partiba ellenfelünket, akik köszönték is a…

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2021-10-17 Kezdés: 16:00

 • Csak ismételni tudom önmagam. A csapat nagy részének technikailag rengeteget kell fejlődnie védekezésben és támadásban is. Az alapokhoz vissza kell nyúlni és újra lefektetni azokat.

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2021-10-16 Kezdés: 17:00

 • Két-három játékos jó játéka kevés egy serdülő alapszakasz mérkőzés megnyeréséhez. Az alapoktól kell elkezdeni az építkezést. A játék minden szegmensében fejlődnünk kell.

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2021-10-16 Kezdés: 12:30