A véghajrá megnyerése hozta a győzelmet

Helyszín: 1223 Rákóczi út 16. Rózskerti Demjén István Ref.Is

Játékvezetők: Korhetz Szilárd, Kohcsag Csaba

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-11-14 19:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafoki KK 22 12 16 12 62
Junior (ffi) 15 20 12 18 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 21, SZÁNTÓ 18, BAI 17, Gálfalvi 5, Szoboszlai
Cs: SEBŐK 4, Finna, Tolcsvay-Nagy, Bulyovszky, Jávorszky, Hegedűs

1. félidő

Nem megszokott módon ez a mérkőzés előtt a motiváló beszédet a fiúk tartották saját maguknak, és a mérkőzés elején látszott is rajtuk, hogy sikerült egymást inspirálniuk. Sokkal bátrabban és jobban kezdtük ezt a mérkőzést, mint néhányat az előző meccseinkből. Nagyon agresszívan támadtuk a gyűrűt, amiből sok közeli kosarat tudtunk szerezni, és védekezésünk sem lett volna rossz, ha nem engedtünk volna annyi támadólepattanót szedni ellenfelünknek, mint amennyit szedett. Ezt tudtuk nagyon jól, hogy a Budafok erőssége, hogy nagy erőkkel próbál támadólepattanókat szedni, ebben a félidőben mégsem sikerült sokszor meggátolni őket ebben. A 7. percben 15:12-re vezettünk, ezt követett egy budafoki rohanás a negyed végén, így 10 perc után 22:15-re vezetett az ellenfél. A második negyedben viszont nekünk sikerült felülmúlni a budafoki társaságot, és egy 16:3-as rohanással 6 pont előnyre tettünk szert, amiből végülis csak 1 pont előny maradt a félidőre.

2. félidő

Egyértelművé vált számunkra a feladat a második félidőre. Mindent hasonlóan kell csinálnunk, mint az első félidőben, viszont sokkal jobban ki kell zárjuk ellenfelünk játékosait a lepattanó harcban. Mindenkiben tudatosult ez, és láthatóan mindenki próbálta megoldani ezt a feladatot a tőle telhető legjobban. Többnyire sikerült is, viszont ellenfelünk el kezdett jobb százalékkal dobni. A Második félidőben a pontok eloszlása a két csapat között sokkal kiegyensúlyozottabb volt, és a mérkőzés egészen a végéig szorosabb maradt. Mindkét csapat próbált különböző taktikai változtatásokat meghúzni. A 37. percig többnyire ellenfelünk volt előnyben, az utolsó 3 percet viszont 9:3-ra nyertük, amiben benne voltak nagyon fontos értékesített büntetők is. Az utolsó dobáslehetőség még a Budafoknak adatott meg, viszont a kevés hátralévő idő (7 mp) és jó védekezésünknek köszönhetően az egyenlítésért végrehajtott 3 pontosuk nem volt egy tiszta és jó dobóhelyzet, és nem is lett sikeres. Így 3 ponttal megnyertük a mérkőzést.

Összegzés

Egy nagyon harcias és jó mérkőzést sikerült behúznunk. Ez nagyon fontos volt számunkra, nagyon ki voltunk már éhezve egy ilyen szoros meccsen aratott sikerre. A csapaton látszódott, hogy együtt van, mindenki szemében lehetett látni a tüzet és a fiúk egymásért harcoltak. Mellettünk szól, hogy több játékosunk nem volt bevethető ezen a mérkőzésen, mert sérült vagy beteg volt. Reméljük, hogy ez a győzelem, és a hiányzó játékosok visszatérése olajt önt a csapatunk teljesítményének tüzére, és a következő mérkőzéseken nem esünk vissza egy mélygödörbe. Gratulálunk a Budafok csapatának is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…