A véghajrá megnyerése hozta a győzelmet

Helyszín: 1223 Rákóczi út 16. Rózskerti Demjén István Ref.Is

Játékvezetők: Korhetz Szilárd, Kohcsag Csaba

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-11-14 19:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafoki KK 22 12 16 12 62
Junior (ffi) 15 20 12 18 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 21, SZÁNTÓ 18, BAI 17, Gálfalvi 5, Szoboszlai
Cs: SEBŐK 4, Finna, Tolcsvay-Nagy, Bulyovszky, Jávorszky, Hegedűs

1. félidő

Nem megszokott módon ez a mérkőzés előtt a motiváló beszédet a fiúk tartották saját maguknak, és a mérkőzés elején látszott is rajtuk, hogy sikerült egymást inspirálniuk. Sokkal bátrabban és jobban kezdtük ezt a mérkőzést, mint néhányat az előző meccseinkből. Nagyon agresszívan támadtuk a gyűrűt, amiből sok közeli kosarat tudtunk szerezni, és védekezésünk sem lett volna rossz, ha nem engedtünk volna annyi támadólepattanót szedni ellenfelünknek, mint amennyit szedett. Ezt tudtuk nagyon jól, hogy a Budafok erőssége, hogy nagy erőkkel próbál támadólepattanókat szedni, ebben a félidőben mégsem sikerült sokszor meggátolni őket ebben. A 7. percben 15:12-re vezettünk, ezt követett egy budafoki rohanás a negyed végén, így 10 perc után 22:15-re vezetett az ellenfél. A második negyedben viszont nekünk sikerült felülmúlni a budafoki társaságot, és egy 16:3-as rohanással 6 pont előnyre tettünk szert, amiből végülis csak 1 pont előny maradt a félidőre.

2. félidő

Egyértelművé vált számunkra a feladat a második félidőre. Mindent hasonlóan kell csinálnunk, mint az első félidőben, viszont sokkal jobban ki kell zárjuk ellenfelünk játékosait a lepattanó harcban. Mindenkiben tudatosult ez, és láthatóan mindenki próbálta megoldani ezt a feladatot a tőle telhető legjobban. Többnyire sikerült is, viszont ellenfelünk el kezdett jobb százalékkal dobni. A Második félidőben a pontok eloszlása a két csapat között sokkal kiegyensúlyozottabb volt, és a mérkőzés egészen a végéig szorosabb maradt. Mindkét csapat próbált különböző taktikai változtatásokat meghúzni. A 37. percig többnyire ellenfelünk volt előnyben, az utolsó 3 percet viszont 9:3-ra nyertük, amiben benne voltak nagyon fontos értékesített büntetők is. Az utolsó dobáslehetőség még a Budafoknak adatott meg, viszont a kevés hátralévő idő (7 mp) és jó védekezésünknek köszönhetően az egyenlítésért végrehajtott 3 pontosuk nem volt egy tiszta és jó dobóhelyzet, és nem is lett sikeres. Így 3 ponttal megnyertük a mérkőzést.

Összegzés

Egy nagyon harcias és jó mérkőzést sikerült behúznunk. Ez nagyon fontos volt számunkra, nagyon ki voltunk már éhezve egy ilyen szoros meccsen aratott sikerre. A csapaton látszódott, hogy együtt van, mindenki szemében lehetett látni a tüzet és a fiúk egymásért harcoltak. Mellettünk szól, hogy több játékosunk nem volt bevethető ezen a mérkőzésen, mert sérült vagy beteg volt. Reméljük, hogy ez a győzelem, és a hiányzó játékosok visszatérése olajt önt a csapatunk teljesítményének tüzére, és a következő mérkőzéseken nem esünk vissza egy mélygödörbe. Gratulálunk a Budafok csapatának is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!