A XXVI. Drazen Petrovic emléktornán jártak a lányok

Lány U14-es serdülő csapatunk meghívást kapott Szekszárdra, a nagy múltú Drazen Petrovic emléktornára. Nagy örömmel tettünk eleget a meghívásnak, és vasárnap reggel 8:00-kor el is indultunk. Picit több, mint két óra alatt meg is érkeztünk, és az előttünk lévő u12-es meccsbe belenéztünk. Átöltözés és rövid taktikai megbeszélés után 11:30-kor kezdtük a mérkőzést.

 

 

KSC Szekszárd – Óbudai Kaszások 84-63 (15:12, 29:16, 23:14, 17:21)

 

 

Óbudai Kaszások: Csocsán, Mahmoud 4, Csicsvári, BOBVOS 4, Kronavetter, Rompos, Henglár, Sterbenz 2, EVELLEI 21, Nagy 10, MAROSVÖLGYI 13, Czirkos 6

 

 

1. félidő:

 

Egy hete vasárnap játszottunk edzőmeccset a BEAC ellen, ahol szinte semmi nem jött össze nekünk. 3 fő dolgot jelöltünk ki, amiken az elmúlt héten rengeteget dolgoztunk.
Jól kezdtük a mérkőzést, 4-0-val mi indítottunk, de hamar reagált ellenfelünk és innen már üldöztük őket a negyedben. A 15 kapott ponttal semmi gond nincs, támadásban illetődtünk meg inkább az agresszív védekezéstől. A második negyedben sok alapvető hibát követtünk el, amit egy ilyen ellenfél már kegyetlenül kihasznál (29 kapott pont!!!). Mikor átjutottunk az ellenfél térfelére, akkor már voltak kreatív, ötletes támadásaink.

 

 

2. félidő:

 

A szünetben átbeszéltük, hogy miken kell javítanunk, de az összképpel elégedettek lehettünk a hátrány ellenére is (-16 pont).

 

Sajnos több, bosszantó kis hibával kezdtük a második félidőt, így a különbséget nem tudtuk csökkenteni. Támadásban sokszor későn adtuk a labdákat, egy ütemmel késve, vagy pontatlanul, így a helyzetek elillantak. A negyedik negyedet meg tudtuk nyerni, nagy sebességgel támadtunk, pontosabban. Jó volt nézni, hogy erre is képesek vagyunk.

 

 

Összegzés:

A múlt hét vasárnapi edzőmeccs után, volt bennem egy kis félelem, hogy „Te jó ég mit kapunk Szekszárdon jövőhéten, ha így játszunk?”. Rossz úton jártunk de most úgy érzem, hogy visszataláltunk oda, amit szeretnénk csinálni. Egy teljesen másik arcunkat mutattuk elől és hátul is, és így rengeteget tudtunk tanulni ebből a mérkőzésből! Gratulálok ellenfelünknek!

 

 

A mérkőzés után, büntetődobóverseny következett, melyet csapatunk játékosa, Csocsán Fruzsi nyert meg! Gratula Fruzsi!

 

 

A dobóversenyt  megemlékezés követte, majd pedig egy közös koszorúzás, mécsesgyújtás a csarnok melletti emlékfánál.
A megemlékezés után pizzáztunk egy nagyot, majd megnéztünk egy emlékfilmet Drazen Petrovicról, illetve egy kiállítást, ahol mindenféle relikviákat tekinthettünk meg. A nap zárásaként megnéztük a Szekszárd-NKA Pécs U18-as mérkőzés első félidejét. Utána indultunk haza, és 18:00-kor érkeztünk a haza a Kaszás Csarnokhoz.

 

 

Szeretném megköszönni a meghívást a Szekszárdiaknak, nagyon jól éreztük magunkat, a mai napon amelyen kicsit jobban megismertük az Európai kosárlabdázás egyik legnagyobb alakját.
Köszönöm a szülők és az egyesület támogatását, hogy részt tudtunk venni, kiválóan szolgálta felkészülésünket a jövőheti országos fordulóra! Hajrá Kaszások!!

 

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…