Adok-kapok meccs, amiből most nem jöttünk ki jól

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2019-12-10 19:50:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BKG PRIMA Akadémia 16 11 21 15 63
Junior (ffi) 11 12 16 13 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Konta 10, JÁVORSZKY 15, Bai 7, Gálfalvi 2, Szoboszlai 2
Cs: Hegedűs 4, Szombati 4, SEBŐK 8, Finna, Felfalusi, Bulyovszky, Tolcsvay-Nagy

1. félidő

Hatalmas játékképbeli és eredménybeli ingásokkal kezdődött az első negyed. Sikerült ellépnünk 9:2-re, és erre jött egy 13:0-ás szigetszentmiklósi roham. A negyed első részében szinte hiba nélkül játszottunk, és ellenfelünk sem találta a ritmust. Ezután kaptunk néhány kosarat, amit szerettünk volna egy gyors időkéréssel megtörni, de sajnos ez nem sikerült. A BKG leginkább könnyű ziccerekkel továbbra is folyamatosan bevette a gyűrűnket. Sem egyéni sem csapatvédekezésünk nem volt megfelelő. A második negyedben az erőviszonyok kiegyelődtek, és a csatatéren egy sokkal lassabb iramú harc folyt, mint a kezdeti percekben, ahol teljes intenzitással egymásnak rohantak a felek.

2. félidő

A második félidő elején a két csapat megint egymásnak rontott, amiből először mi jöttünk ki jobban egy 10:4-es rohanással, ami nagyrészt köszönhető volt több szerzett labdánknak és abból kreált gyorsindításainknak, illetve a labda megfelelő járatásának..Ez után viszont a szigetszentmiklósi mozdony állt a vagonok elé, hogy a 3. negyed második felében egy 13:6-tal ő húzza megint a mérkőzés vonatát. Sajnos védekezésünk továbbra sem volt túlságosan jó, és ami megpecsételte sorsunkat az egész mérkőzés alatt, az a lepattanó harc volt. Nem zártuk ki ellenfelünk játékosait, és sorozatosan szedték a támadólepattanókat, ezzel esélyt hagyva nekik a rontott dobásuk utáni újrapróbálkozásra. Ebben a szakaszban több üres közeli helyzetet is kihagytunk. Az utolsó negyed megint csak egálosra végződött.

Összegzés

A mérkőzés egyes szakaszaiban nagyon jól játszottunk, más szakaszaiban alap dolgokat nem tudtunk megcsinálni. Támadásban próbáltunk önzetlenül játszani és sikerült sok üres dobóhelyzeteket kialakítanunk egymásnak, védekezésünk viszont gyengébb volt, mint az előző mérkőzéseinken. Sokszor a befejezéseink pontatlanok voltak, és rengeteg támadólepattanót engedtünk meg a BKG-nak. Ellenfelünknél hasonló ingások voltak, sajnos a kirohanásos szakaszokból ők jobban jöttek ki, és a végeredményben szereplő különbség leginkább innen ered. A csapat hozzáállásával ma sem volt probléma, hajtottunk és próbálkoztunk több kevesebb sikerrel.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00