Álmos kezdés pecsételte meg az ütközetet

Junior (ffi)

Helyszín: Rózsakerti Demjén István Ref. Ált. Isk. és Gim.

Játékvezetők: Nagy István, Gruber Nikolett Lilla

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2018-10-29 17:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafok 29 16 15 15 75
Junior (ffi) 15 16 18 16 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS 24, Gálfalvi 4, KOSZTRICZ 23, Simon 4, Chabot, Bai 4, Szoboszlai 2, Korkin, Jávorszky 4, Finna

1. félidő

A mérkőzést gyorsabb tempóban kezdte meg ellenfelünk. Nemcsak támadásban voltunk lassúbbak, de védekezésben is sok üres ziccert kaptunk. A lepattanók megszerzésében nagyon nem jeleskedtünk egész mérkőzésen keresztül, kezdve rögtön az első percektől, így a budafoki gárdának nagyon sok támadási lehetőséget engedtünk meg. Első negyedben 29 pontot kaptunk, amit említeni sem kell, hogy elfogadhatatlanul sok. A második negyedre jobban összeszedtük magunkat, és 16-16-tal zártuk ezt a játékrészt. Támadásban nagyon jó volt látni, hogy szépen, önzetlenül járt a labda. Sokszor előfordult, hogy mind az 5 játékosunk labdához ért mielőtt valaki elvállalta volna a többnyire jól megválasztott és kidolgozott dobóhelyzetet.

2. félidő

A második félidőben sikerült rátennünk még néhány lapáttal és felfejlődtünk a mérkőzéshez. Mind a 2 negyedet megnyertük, 3 és 1 ponttal. A lepattanókért is jobban küzdöttünk, és a játék tempónkon is sikerült gyorsítanunk. Az utolsó negyed második felében egy kőkemény egész pályás védekezéssel próbáltunk labdát szerezni és könnyű kosarakat dobni, ami néha össze is jött, de az különbséget nem tudtuk 8 pontnál lejjebb faragni.

Összegzés

Igaz, hogy a mérkőzést elveszítettük, de azt a fiúknak is hangsúlyozzuk folyamatosan, hogy nem szabad elfelejteni, hogy mi egy nagyon fiatal csapat vagyunk ebben a bajnokságban. A kor miatti fizikális hátrányunkkal sokszor szembesülünk. Ezen a meccsen legfőképpen a lepattanó harcban, és a tempóban mutatkozott ez meg. Mindenképpen sikernek könyvelhető el, hogy az első negyed kivételével a másik 3 játékrészt megnyertük, és erre lehet építeni. Gratulálunk ellenfelünknek, és saját játékosainknak is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00