Alulmaradtunk a dobócsatában

Junior (ffi)

Helyszín: Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Balogh Kristóf

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2018-10-27 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/B 14 21 37 18 90
Junior (ffi) 10 25 8 19 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hegedűs 5, Gálfalvi 5, Simon 5, CHABOT 5, Kosztricz 13, BAI 10, JÁVORSZKY 7, SZOBOSZLAI 8, Korkin 4, Finna 1

1. félidő

A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. Jó védekezésünknek és az ellenfél pontatlan befejezéseinek köszönhetően az eredmény szoros maradt egészen a félidőig. Öröm volt látni, hogy a támadó játékunkban nagyon sokszor visszatükröződött az edzéseken sokat gyakorolt dolgok például a helyezkedés betöréseket követően, vagy a labda türelmes járatása és egyik oldalról a másikra átforgatása. Az első félidőben a dobóhelyzetek választásában is jeleskedtünk. A félidőt 35:35-tel zártuk.

2. félidő

A második félidőt nagyon álmosan zártuk, és sajnos az ellenfél 1. félidei gyenge dobószázaléka nagymértékben felerősödött (3. negyedben 12/15 a 2 pontosokban, 4/6 a 3 pontosokban). Ez sokkszerűen ért bennünket, és mi pedig nem a legjobb dobásokat vállaltuk el. A sok kimaradt dobásaink (3. negyedben 3/12 a 2 pontosokban, 3 pontost nem dobtunk rá), ellenfelünk eredményességével szemben hamar 20 pontos hátrányhoz vezetett. Amiért ellenfelünk kinti dobásai célba értek, muszáj volt védekezésünket kijjebb tolnunk és ez nagyobb teret adott a Zsíros fiúk betöréseinek. Így sajnos nem csak a kinti dobásaikkal bombázták sikeresen a gyűrűnket, hanem sok ziccerrel is.

Összegzés

Sajnos a dobások sikerességében nem tudtuk felvenni ma a harcot ellenfelünkkel és elveszítettük a mérkőzést, de sok pozitívumot is meg lehet említeni. Az ellenfél több kulcs játékosát sikerült jó védekezéssel viszonylag kevés ponton tartanunk. Nagy energiát fektettünk mind a védő és támadó lappattanók megszerzésére. A lepattanó csatát meg is nyertük 45-38 arányban. A csapat hozzáállásával ma sem volt probléma. Befejezéseinken dolgoznunk kell csakúgy, mint azon, hogy üres helyzetben lévő csapattársainkat időben és pontosan megtálaljuk. A visszavágón mindenképpen egy sokkal szorosabb meccsre számítunk majd.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00