Átgázoltak rajtunk, fáradtan esélyünk sem volt

Helyszín: Szamosi Nándor Sportcsarnok (PVSK NKA Csarnok)

Játékvezetők: Dr. Danka Péter, Fleischmann Krisztián

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-20 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki Sprtcentrum 16 31 18 16 81
Óbudai Kaszások U14 Leány 12 8 4 9 33

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Babay-B. 2, Horváth, MAHMOUD 11, Csicsvári, CSOCSÁN 7, Kronavetter 1, Rompos 4, Bobvos 2, Bene, Sterbenz, Kerékgyártó, Czirkos 6

1. félidő

Második meccsünkre nem sok pihenőnk volt, mindössze 40 perc, egy végletekig kiélezett derbi után, amiből nem jöttünk ki jól, így se fizikálisan se lelkileg nem álltunk készen a következő összecsapásra.

Az eredmény nem is igazán érdekelt, maga a játék képe az, ami viszont igen. Az első ötösünk nagyon jól kezdte a mérkőzést, és nagyjából 8 percig bírták is az iramot, eddig egál volt. Az utolsó két percre több butaság miatt 5 pont lett a különbség.

Második ötösünk, az előző meccs negyedik negyedét szinte végig játszotta, látszott rajtuk a fáradtság, a negyed végére már lépni nem bírtunk. A szolnokiak átgázoltak rajtunk. Könnyedén dobtak 30 pontot, ellenállást nem tudtunk kifejteni.

2. félidő

-27-es félidei különbség után még megpróbáltunk visszajönni, de az első 5 percben nem sikerült kosarat szereznünk, így végül ezt a meccset elengedtük, és azok, akik az előbbi meccsen vagy máskor kevesebb lehetőséget kapnak, játszottak most többet. A harmadik negyedben 4 pontot szereztünk, a negyedikben 9-et. Ellenfelünk letámadása ellen sok labdát elszórtunk, támadásban nem igazán találtuk fáradt lábainkkal a réseket.

Összegzés

Sok értelme nincs elemezni ezt a mérkőzést, 40 percet pihenhettünk egy több mint kétórás meccs után. Kenguru és gyermek korosztályban is megfigyelhető, hogy a duplázó csapat mindig gyengébb teljesítményt nyújt, egy serdülő felsőházi tornán ez talán még hatványozottabban így van. Ebben a vírushelyzetben a heti edzés óraszámunk van körülbelül ott, mint ez a két meccs időben együtt, így nem csoda hogy ólom lábakon mozogtunk. Ráadásul az első meccs sikertelensége egy óriási hajrá után lélektanilag sem tett jót. Az edzésintenzitásunkon és az agresszivitásunkon mindenféleképp változtatnunk kell. Remélem hamarosan beköszönt a tavasz is és akkor a kinti pályát újra használatba tudjuk venni! Következő forduló márc 13-14-én kerül megrendezésre, egyelőre még nem tudjuk kik ellen, várjuk a sorsolást!

Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00