Az eddigi legjobb meccsünk!

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Ha

Játékvezetők: Zakar Adrienn, Boros Krisztina

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-10-17 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/A 25 10 4 7 16 62
Római Kaszások U11 8 18 5 8 12 51

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: DÓCS Antal János 6, Jones Benjamin 4, GROSSMANN Ádám, Faragó Sándor 3, Balpataki Bence 1, Balogh Konrád 2, Vasali Dénes 1, Verebély Andris 1, SZABADOS Mátyás 18, KRONAVETTER Dániel 12, Dósa Zsombor 3

1. félidő

Október 17-én az U11-es korosztály csapatai is megkezdték a versenyzést a Kenguru Kupa keretei között, a Római gyerkőcök szombat reggel a B csoportban mérhették össze tudásukat a Kőbánya A, valamint a MAFC- Grosics csapata ellen. A múlt héten már U12-es meccsen többen is pályára léptek a Kőbányai srácok ellen, ahol nagyon hasznos mérkőzésen maradtunk alul, most viszont többekkel kiegészülve bíztuk abban, hogy még nagyobb versenyre tudjuk késztetni a hazai csapatot.
Az első negyedben sajnos két percig voltunk partiban, utána viszont ellenfelünk hamar kétszámjegyű előnyre tett szert gyors kosaraival, amelyre csak Dani és Sanyi pontjaival tudtunk válaszolni. A második negyedben már sokkal agresszívabbak tudtunk lenni, és jó védekezésünknek köszönhetően támadásban is egyszerűbb dolgunk volt. Matyi a negyed felére 10 pontig jutott, de Jankó és Benji is kivette a részét a pontgyártásból. Az első félidőben nem szabad elmenni Grossmann Ádám kiemelkedő védőmunkája mellett, aki nagyszerű példát mutatott az egész csapatnak,és ez nagyban segített, hogy a második ötösünk 10- 18-ra megtudja nyerni a negyedét  Bravó Ádi!

2. félidő

A félidei büntetők során mind két csapat gyengén muzsikált, de 5 sikeres dobásunkkal (Bence, Dini, Andris, Zsombi, Sanyi!) ismét sikerült faragnunk a hátrányunkból. A harmadik negyedben picit visszavettek a csapatok az iramból, amely 10 perc végén, Dani vezetésével ismét közelebb kerültünk ellenfelünkhöz, habár érzésem szerint picit nyugodtabb játékkal még több pontot tudtunk volna szerezni. A záró játékrész első percei ismét nem rólunk szóltak, többször is lefutott minket ellenfelünk könnyű kosarakat szerezve, és a maradék időben már sajnos nem tudtunk faragni a hátrányukból, habár 12 pontig ekkor is sikerült eljutni és több kifejezetten szép támadást is vezetnünk. Végeredmény 62 – 51.

Összegzés

Hatalmas gratula az egész csapatnak, mert ahogyan a múlt hét folyamán is folyamatosan tudtuk (akartuk!) javítani a hibáinkat, most is sikerült egyre jobban játszanunk már a mérkőzés alatt is, és a gyenge első negyed után egy jó meccset játszani a Kőbánya ellen. Kivétel nélkül mindenki törekedett a legjobbat kihozni magából és ezt nagyon jó volt látni ismételten. Folyatás a MAFC ellen!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!