Az egyik szem sír, a másik nevet

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Jankovics Viktor, Kapros Roland

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-11-23 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Debreceni KA/A 19 17 21 12 69
Kadett I. (ffi) 15 14 11 13 53

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

DOBOSSY 13/6, Korompay 5/3, FEY, Dócs 6/3, SAFRANKA 27/6
CS: Csocsán, Korpás, Vasali 2, Katona, Sárkány

1. félidő

Az előző heti EYBL terhelés nem múlt el nyomtalanul, több játékosunk betegség miatt kidőlt, így tízen, köztük az „A” csapatunkban idén először pályára lépő Sárkánnyal indultunk a hajdúságiak elleni csatába. A Debrecennek kötelező volt a győzelem, a felsőházba jutásért való tülekedésben nem engedhették meg maguknak a botlást, és ennek megfelelően álltak hozzá a mérkőzéshez.
Bár az első kosarat mi dobtuk, gyorsan fordítottak a vendégek és többnyire vezettek is az első negyed folyamán. Nagy erőket mozgósítva többször egyenlíteni is tudtunk, és amikor átvettük volna a vezetést, jött két hajmeresztő Korompay-eladott labda, amiből kosarakat kapva négy pontos hátrányban voltunk az első kisszünetben.
A második negyedben is folytatódott a húzd meg-ereszd meg játék, megugrott a Debrecenen, de mindig vissza tudtunk kapaszkodni. A negyed végén, amikor már úgy tűnt egál körül fordulhatunk, elsősorban Dócs figyelme hagyott ki többször is védekezésben, így -7 pontos hátrányból várhattuk a második félidőt.

2. félidő

A harmadik negyed első fele megmutatta, hogy miért nem vagyunk – reméljük, hogy csak egyelőre! – a legjobb hazai csapatok szintjén! Igazából semmi különös nem történt vendégoldalon, a Debrecen darált tovább, bedobták a helyzeteiket, csak éppen mi meg elfelejtettük megakadályozni őket ebben! Hosszú percekig nem tudtunk mezőnykosarat szerezni, benyeltünk egy 13-0-s futást, és hipp-hopp, máris 20 pont volt a különbség a csapatok között.
Bármilyen hihetetlen, de a második félidőben egy Dócs büntetőn kívül csak, a végre mindkét térfélen jól teljesítő Dobossy, ill. a csapatot megint a hátán cipelő Safranka tudott pontot szerezni! Főleg nekik, ill. a szokás szerint borzasztóan hasznos Fey játékának köszönhető, hogy az utolsó 13-14 percet megnyerve, tisztes vereségbe szaladtunk bele. Nem lehet azt mondani, hogy ne küzdött volna mindenki, persze ez alap, de többen adósak maradtak a jó teljesítménnyel! Az mindenképpen elismerésre méltó, hogy ott 3. negyedben, abból a nagyon nehéz szituációból fel tudtak állni a fiúk és volt tartásuk!

Összegzés

Alakulhatott volna ez a meccs rosszabbul is, igaz sokkal jobban is. Az most szerencsétlenség, hogy ilyen tartalékosan tudtunk csak kiállni. Teljes csapattal kihasználhattuk volna, hogy a debrecenieknél az egyik Madar-iker még mindig sérült, és esetleg játszhattunk volna egy szoros, ki-ki meccset!
Így előre kell néznünk, jönnek sorban a kiemelt meccsek és nem tettünk le arról, hogy végre a hazai bajnokságban is elkapjunk egy, nálunk erősebb csapatot. Ehhez, nyilván, nem engedhetünk meg magunknak ilyen pár perces kihagyásokat!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00