Az első negyed után megtaláltuk a játékunk

Helyszín: Novomatic Aréna, Sopron

Játékvezetők: Rudasits Ákos, Wirts Péter

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-01 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MOBI 18 10 13 15 56
Női Serdülő 13 23 17 11 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Babay-Bognár 2, Csocsán, Csonka, Csicsvári 3, Mahmoud 6, MAROSVÖLGYI 6, Kronavetter 5, BOBVOS 2, Rompos, STERBENZ 4, CZIRKOS 30, HENGLÁR 4

1. félidő

Szombat délelőtt egy ukrán csapat ellen mérkőztünk meg, a MOBI ellen. Tegnapi ellenfelünkhöz képest lényegesen kisebbek voltak a fizikális különbségek.
Nagyon lassú ütemben kezdődött a mérkőzés, rengeteg hiba volt mind a két oldalt. A negyed második felében azonban ellenfelünk feljebb kapcsolt, és 15 pontot engedélyeztünk nekik.
A második negyedben már azon a hőfokon égtünk amelyen kellett, az első 5 percben egy 10-2-es futással átvettük a vezetést. A második öt percben sem lassult támadásunk, de védekezésünk gyengült. Öröm volt nézni, hogy agresszív letámadásunkból több labdát is szereztünk.

2. félidő

8 pontos előnnyel mentünk a félidőre, kicsit benne is ragadtunk a szünetben, az első 5 percben közelebb jött ellenfelünk.
A harmadik negyed második felére azonban meg tudtunk újulni megint, és a különbség a két csapat között átlépte a 10 pontot. A negyedik negyedben ellenfelünk igyekezett visszajönni egálra de minden felzárkózási kísérletüket visszavertük. Elég szűk rotációt alkalmaztak az ukránok így a fizikálisan és mentálisan mi jobban ott voltunk a kritikus pillanatokban.

Összegzés

Első negyedünk hagy maga után kivetni valót, de utána belelendültünk és végig jól kontrolláltuk a mérkőzést, egy-két kisebb megingással. Védekezésben nagyon tetszett az agresszivitás, amit mezőnyben csináltunk, ennek hála az ukránok 43 eladott labdával zárták a mérkőzést. Támadásban ma is egy behúzódó védekezéssel találtuk szembe magunkat, itt helyenként voltak jó megoldásaink, jó helyzetfelismerésünk. Egyénileg ezen a mérkőzésen Panka megint extrát hozott (29 perc, 30 pont, 12 lepattanó, 7 szerzett labda), Zsófi mezőnymunkája számokban is meglátszódott, aminek az eredménye 10 szerzett labda lett! Kettejük sok szerzett labdájához kellett egy nagyon jó csapatvédekezés mezőnyben, amiben mindenki kivette a részét! Sikerült megszereznünk első győzelmünket a tornán ehhez gratulálok, de negatívumként mindenféleképpen meg kell említenem a siralmasan elbukott lepattanó csatát, egy olyan csapat ellen, ami alig volt magasabb, mint mi! Ezen muszáj lesz változtatnunk! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00