Az első szoros meccsünk a szezonban

Helyszín: XVIII. ker Nagyszalonta u. 25.

Játékvezetők: Szőts Dávid, Pál Roland

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2018-11-11 18:20:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 14 14 16 14 58
Kadett I. (ffi) 20 11 10 14 55

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Varsányi, Dobossy 4, VASALI 10, ORBÁN 27/3, SAFRANKA 10/3 CS: Katona, Chabot 2, Korpás, Duránszkai, Sárkány 2, Tóth-Berényi DNP

1. félidő

Jól kezdtük a meccset, az első negyedben emberfogás ellen ötletesen játszottunk, egyre több tanult elem köszönt vissza a játékunkban, 10 pont környékén állandósult az előnyünk. A második negyedtől területvédekezésre váltott ellenfelünk, amelyre kezdetben még jól reagáltunk, de idővel egyre görcsösebbé váltunk. Kinti kísérleteink nem ültek, és hiába védekeztünk viszonylag jól, szorossá vált a meccs.

2. félidő

Léptünk előre a zóna elleni játékban az előző meccsekhez képest, de ez egyelőre a helyzetek kialakítására volt elég. Hiába alakítottunk ki tiszta dobóhelyzeteket, egyszerűen nem találtunk be. Ez egyelőre annak is köszönhető, hogy az az agresszív védekezés, amelyre törekszünk, sokat kivesz belőlünk, és emiatt a támadásainkra már kevesebb energiánk, koncentrációnk jut. Ehhez hozzá kell edződni, ami azért hosszú időt vesz igénybe.
Egy-két könnyű kosárral tartottuk előnyünket, amely a harmadik negyed végére el is fogyott. A negyedik negyedben hatalmas küzdelem zajlott a pályán, sajnos a szűkebb rotációnk miatt fáradtunk, és emiatt hátul is többet hibáztunk.
A végén pechesek is voltunk, és egy kis plusz kellet volna még, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

Összegzés

Az első olyan meccsünk volt a szezonban, ahol győzelmi esélyeink voltak. Sajnálom a fiúkat, mert megérdemelték volna, sokat tettek érte, de ezek szerint még többet kell!
De, így is egy izgalmas, jó meccset játszottunk, amihez jár a gratuláció!
Ez volt sorozatban a 4. olyan meccsünk, ahol végig vagy legalább 3 negyeden keresztül területvédekezés ellen játszottunk. A mi képzési rendszerünkben, U-15-ben nem szerepel a zónavédekezés és a zóna elleni játék, mint ahogy a jobb kosárlabda-kultúrájú nemzetekében sem. Ebben a korban az agresszív emberfogásos védekezés, az ellenfelek nyomás alá helyezése a cél. Ez a jó felfogás és mi ezt próbáljuk követni, és ez ellen gyakorlunk! Így nem szégyen, hogy egyelőre nem tudunk olajozottan játszani és érvényesülni az ilyen meccseken.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00