Az első szoros meccsünk a szezonban

Helyszín: XVIII. ker Nagyszalonta u. 25.

Játékvezetők: Szőts Dávid, Pál Roland

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2018-11-11 18:20:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 14 14 16 14 58
Kadett I. (ffi) 20 11 10 14 55

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Varsányi, Dobossy 4, VASALI 10, ORBÁN 27/3, SAFRANKA 10/3 CS: Katona, Chabot 2, Korpás, Duránszkai, Sárkány 2, Tóth-Berényi DNP

1. félidő

Jól kezdtük a meccset, az első negyedben emberfogás ellen ötletesen játszottunk, egyre több tanult elem köszönt vissza a játékunkban, 10 pont környékén állandósult az előnyünk. A második negyedtől területvédekezésre váltott ellenfelünk, amelyre kezdetben még jól reagáltunk, de idővel egyre görcsösebbé váltunk. Kinti kísérleteink nem ültek, és hiába védekeztünk viszonylag jól, szorossá vált a meccs.

2. félidő

Léptünk előre a zóna elleni játékban az előző meccsekhez képest, de ez egyelőre a helyzetek kialakítására volt elég. Hiába alakítottunk ki tiszta dobóhelyzeteket, egyszerűen nem találtunk be. Ez egyelőre annak is köszönhető, hogy az az agresszív védekezés, amelyre törekszünk, sokat kivesz belőlünk, és emiatt a támadásainkra már kevesebb energiánk, koncentrációnk jut. Ehhez hozzá kell edződni, ami azért hosszú időt vesz igénybe.
Egy-két könnyű kosárral tartottuk előnyünket, amely a harmadik negyed végére el is fogyott. A negyedik negyedben hatalmas küzdelem zajlott a pályán, sajnos a szűkebb rotációnk miatt fáradtunk, és emiatt hátul is többet hibáztunk.
A végén pechesek is voltunk, és egy kis plusz kellet volna még, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

Összegzés

Az első olyan meccsünk volt a szezonban, ahol győzelmi esélyeink voltak. Sajnálom a fiúkat, mert megérdemelték volna, sokat tettek érte, de ezek szerint még többet kell!
De, így is egy izgalmas, jó meccset játszottunk, amihez jár a gratuláció!
Ez volt sorozatban a 4. olyan meccsünk, ahol végig vagy legalább 3 negyeden keresztül területvédekezés ellen játszottunk. A mi képzési rendszerünkben, U-15-ben nem szerepel a zónavédekezés és a zóna elleni játék, mint ahogy a jobb kosárlabda-kultúrájú nemzetekében sem. Ebben a korban az agresszív emberfogásos védekezés, az ellenfelek nyomás alá helyezése a cél. Ez a jó felfogás és mi ezt próbáljuk követni, és ez ellen gyakorlunk! Így nem szégyen, hogy egyelőre nem tudunk olajozottan játszani és érvényesülni az ilyen meccseken.

Hasonló tartalmak

 • U14 Fiú B
 • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00

 • Dolgoznunk kell a második negyeden, illetve újra egészségessé kell válnia csapatnak. Nagyon pozitív a második félidőben tapasztalható akarat, amivel kimegyünk, erre építünk.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-11-26 Kezdés: 11:00

 • U16 Leány
 • Odafigyelésben és erőszakosságban sokkal többet kell beleraknunk egy ilyen szívós ellenféllel szemben. Nem adhatjuk meg magunkat a körülményeknek vagy a játékvezetői felfogásnak. Ma mi voltunk a puhányabbak ebben.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2022-11-27 Kezdés: 15:00