Az első vereség, de a leghasznosabb meccs!

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Matóczai Bálint

Nézők száma: 51

Mérkőzés időpontja: 2020-01-12 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki KA/A 20 19 25 25 89
Serdülő U13 10 15 18 13 56

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: NÉMETH 12, SÁRVÁRY 4, Lugossy 2, Orosházi 2, Kőszeghy 6, Lückl 4, Lovas 2, Köcse 4, Herczeg 2, HORVÁTH 8, Jójárt 4, Gergely 6.

1. félidő

Az idei év első meccse sokkal keményebbnek ígérkezett, mint az eddigiek. Azt vártuk a Szolnok csapatától, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz velük, mind támadásban, mind pedig védekezésben, mint az utóbbi győzelmeink során bármelyik ellenfelünk esetében. Hiába próbáltuk felkészíteni erre a srácokat, rögtön a meccs elején érezhető volt, hogy sajnos nem tudjuk megoldani az egy-egy elleni betörések levédését, ráadásul a lepattanók terén is komoly problémáink voltak. Támadásaink szervezésekor és a labda felhozatala közben, ellenfelünk azonban kellő nyomást tudott ránk gyakorolni, melynek eredménye pontatlanság és eladott labdák lettek. Mindezeknek köszönhetően mindkét első negyedben nőtt a különbség a két csapat között így a félidőre 14 pontos hátrányt halmoztunk fel.

2. félidő

A szünetben arról beszélgettünk a srácokkal, hogy ezt a meccset még akár meg is lehet nyerni, csak néhány hibát ki kell javítani és támadásban be kell dobni a ziccereket. Sajnos a harmadik negyed dereka táján kezdett egyértelművé válni, hogy ezen a meccsen bizony kénytelenek leszünk kapitulálni. Ettől függetlenül vagy tán épp ezért, büszke vagyok a csapatra, hogy végig hajtottak és egy pillanatig sem éreztem azt, hogy összeomlottak volna. Nyilván sovány vígasz, de ez bizony egy komoly erény. A második félidőt is hasonló arányban nyerte meg a Szolnok, mint az elsőt, így a végére 30 pontos vereséget szenvedtünk.

Összegzés

Bár vesztesként hagytuk el a parkettet, mégis az eddigi legjobb és leghasznosabb meccsünknek tartom ezt a Szolnok elleni találkozót. Végig próbáltuk játszani a saját játékunkat, lehetőleg sok passzal és sok mozgással. Bár ellenfelünkről ez kevésbé mondható el, mindenképpen elismerést érdemel a szolnoki játékosok teljesítménye. Ügyesek és képzettek voltak a labdával, remélem sokat fogunk tanulni ebből a meccsből és segíti majd a fejlődésünket. Nem lógatjuk tehát az orrunkat, sőt! Igyekszünk kijavítani a hibákat! Köszönjük szépen a szurkolást, Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10