Az ötödik helyen végeztünk

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Steiner Máté

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-04-27 10:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Csata Csillagok 18 18 6 7 12 61
Gyermek I. (ffi) 12 7 5 15 13 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: NÉMETH 13, Herczeg 2, Horváth 5, Kőszeghy 2, Sárváry 3, Orosházi, Szabó 3, Jarkas 7, Krajcsi, Goór 2, Neszmélyi 6, GERGELY 9.

1. félidő

A Csatával idén még nem játszhattunk, végre egy kis újdonság! Sajnos a játékunkban nem volt, ismét aludtunk az elején. 9:1-re vezetett ellenfelünk, amikor időt kértünk. Ez követően 16:4 is volt a táblán, majd az utolsó két percet sikerült meghúzni, így hat pontra felzárkóztunk. Az ugyanennyi kihagyott büntetőt sajnálhatjuk még a gyenge kezdésünk és védekezésünk mellett. A második negyedben ismét 18 pontot kaptunk, megint nem volt agresszivitás a védekezésünkben, a befutó játékosokról a lepattanókról is rendre lemaradtunk. Megint elengedtünk egy félidőt 36:19 volt az állás kétszer nyolc perc elteltével.

2. félidő

A büntetőzésünk minimálisat javult, de az elfogadható szintet még nem közelítette meg. A lányok jobban dobtak nálunk, így nőtt a különbség.
A második félidőre sikerült más felfogásban pályára mennünk. A védekezésbe fektetett energia meghozta a lendületet a támadásainkba. Látványos zárkózásba kezdtünk egy 11:4-es rohammal, a harmadik negyed második felében azonban visszaesett a játékunk. A negyedik negyednek tíz pontos hátrányból vágtunk neki. Sajnos a negyed első felében gyengén támadtunk, így már 14 pont volt közte. Az utolsó két percben tudtunk hajrázni, de kilenc pontnál közelebb nem tudtunk kerülni.

Összegzés

Ismét a második félidőben nyújtottunk értékelhető teljesítményt. Ekkor már ellenfelünk biztos vezetés tudatában játszhatott. Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyenge játékkal zártuk a szezont. A csúcsforma helyett igen mélyen voltunk. A mai eredményektől függetlenül a fiú csapatok között az ötödik helyen zártuk a szezont. Nem jött össze tehát a Dzsemborira való kijutás idén sem. Ugyan nem ez a szezon értékelésének helye, de néhány gondolatot azért szeretnék megengedni magamnak az éves produktum kapcsán. Egy dolgot emelnék ki, amiben úgy érzem, hogy nem sikerült előrelépni a szezon során, ez pedig a versenyzésre való hajlam. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy ebben a társaság a jövőben változni tudjon. Amíg nincs meg a hit önmagunkban, amíg nem akarunk jobbak lenni az ellenfélnél és nem küzdünk minden pillanatban, addig a versenysport lényegét hagyjuk ki abból, amit csinálunk. Itt a módszereim szemmel láthatóan kudarcot vallottak.
Köszönöm a szülői csapatnak a munkám egész éves támogatását. Elnézést kérek azért, hogy nem sikerült szépen zárni a szezont, és hogy nem küzdött úgy a csapat, ahogy azt a sok áldozat fejében elvárható lett volna.

Hasonló tartalmak

 • Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a serdülő lányok Országos B Döntője, ahova 7. kiemeltként kerültünk. Nagy elánnal készültünk erre a hétvégére és meglepetést szerettünk volna okozni. Az első meccsünket a 2. kiemelt Gödi Gólyákkal játszottuk, akikkel a szezon során azidáig egyszer találkoztunk, ahol vereséget szenvedtünk. Az első…

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00