Az ötödik helyen végeztünk

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Steiner Máté

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-04-27 10:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Csata Csillagok 18 18 6 7 12 61
Gyermek I. (ffi) 12 7 5 15 13 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: NÉMETH 13, Herczeg 2, Horváth 5, Kőszeghy 2, Sárváry 3, Orosházi, Szabó 3, Jarkas 7, Krajcsi, Goór 2, Neszmélyi 6, GERGELY 9.

1. félidő

A Csatával idén még nem játszhattunk, végre egy kis újdonság! Sajnos a játékunkban nem volt, ismét aludtunk az elején. 9:1-re vezetett ellenfelünk, amikor időt kértünk. Ez követően 16:4 is volt a táblán, majd az utolsó két percet sikerült meghúzni, így hat pontra felzárkóztunk. Az ugyanennyi kihagyott büntetőt sajnálhatjuk még a gyenge kezdésünk és védekezésünk mellett. A második negyedben ismét 18 pontot kaptunk, megint nem volt agresszivitás a védekezésünkben, a befutó játékosokról a lepattanókról is rendre lemaradtunk. Megint elengedtünk egy félidőt 36:19 volt az állás kétszer nyolc perc elteltével.

2. félidő

A büntetőzésünk minimálisat javult, de az elfogadható szintet még nem közelítette meg. A lányok jobban dobtak nálunk, így nőtt a különbség.
A második félidőre sikerült más felfogásban pályára mennünk. A védekezésbe fektetett energia meghozta a lendületet a támadásainkba. Látványos zárkózásba kezdtünk egy 11:4-es rohammal, a harmadik negyed második felében azonban visszaesett a játékunk. A negyedik negyednek tíz pontos hátrányból vágtunk neki. Sajnos a negyed első felében gyengén támadtunk, így már 14 pont volt közte. Az utolsó két percben tudtunk hajrázni, de kilenc pontnál közelebb nem tudtunk kerülni.

Összegzés

Ismét a második félidőben nyújtottunk értékelhető teljesítményt. Ekkor már ellenfelünk biztos vezetés tudatában játszhatott. Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyenge játékkal zártuk a szezont. A csúcsforma helyett igen mélyen voltunk. A mai eredményektől függetlenül a fiú csapatok között az ötödik helyen zártuk a szezont. Nem jött össze tehát a Dzsemborira való kijutás idén sem. Ugyan nem ez a szezon értékelésének helye, de néhány gondolatot azért szeretnék megengedni magamnak az éves produktum kapcsán. Egy dolgot emelnék ki, amiben úgy érzem, hogy nem sikerült előrelépni a szezon során, ez pedig a versenyzésre való hajlam. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy ebben a társaság a jövőben változni tudjon. Amíg nincs meg a hit önmagunkban, amíg nem akarunk jobbak lenni az ellenfélnél és nem küzdünk minden pillanatban, addig a versenysport lényegét hagyjuk ki abból, amit csinálunk. Itt a módszereim szemmel láthatóan kudarcot vallottak.
Köszönöm a szülői csapatnak a munkám egész éves támogatását. Elnézést kérek azért, hogy nem sikerült szépen zárni a szezont, és hogy nem küzdött úgy a csapat, ahogy azt a sok áldozat fejében elvárható lett volna.

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00