Az ötödik helyen végeztünk

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Steiner Máté

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-04-27 10:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Csata Csillagok 18 18 6 7 12 61
Gyermek I. (ffi) 12 7 5 15 13 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: NÉMETH 13, Herczeg 2, Horváth 5, Kőszeghy 2, Sárváry 3, Orosházi, Szabó 3, Jarkas 7, Krajcsi, Goór 2, Neszmélyi 6, GERGELY 9.

1. félidő

A Csatával idén még nem játszhattunk, végre egy kis újdonság! Sajnos a játékunkban nem volt, ismét aludtunk az elején. 9:1-re vezetett ellenfelünk, amikor időt kértünk. Ez követően 16:4 is volt a táblán, majd az utolsó két percet sikerült meghúzni, így hat pontra felzárkóztunk. Az ugyanennyi kihagyott büntetőt sajnálhatjuk még a gyenge kezdésünk és védekezésünk mellett. A második negyedben ismét 18 pontot kaptunk, megint nem volt agresszivitás a védekezésünkben, a befutó játékosokról a lepattanókról is rendre lemaradtunk. Megint elengedtünk egy félidőt 36:19 volt az állás kétszer nyolc perc elteltével.

2. félidő

A büntetőzésünk minimálisat javult, de az elfogadható szintet még nem közelítette meg. A lányok jobban dobtak nálunk, így nőtt a különbség.
A második félidőre sikerült más felfogásban pályára mennünk. A védekezésbe fektetett energia meghozta a lendületet a támadásainkba. Látványos zárkózásba kezdtünk egy 11:4-es rohammal, a harmadik negyed második felében azonban visszaesett a játékunk. A negyedik negyednek tíz pontos hátrányból vágtunk neki. Sajnos a negyed első felében gyengén támadtunk, így már 14 pont volt közte. Az utolsó két percben tudtunk hajrázni, de kilenc pontnál közelebb nem tudtunk kerülni.

Összegzés

Ismét a második félidőben nyújtottunk értékelhető teljesítményt. Ekkor már ellenfelünk biztos vezetés tudatában játszhatott. Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyenge játékkal zártuk a szezont. A csúcsforma helyett igen mélyen voltunk. A mai eredményektől függetlenül a fiú csapatok között az ötödik helyen zártuk a szezont. Nem jött össze tehát a Dzsemborira való kijutás idén sem. Ugyan nem ez a szezon értékelésének helye, de néhány gondolatot azért szeretnék megengedni magamnak az éves produktum kapcsán. Egy dolgot emelnék ki, amiben úgy érzem, hogy nem sikerült előrelépni a szezon során, ez pedig a versenyzésre való hajlam. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy ebben a társaság a jövőben változni tudjon. Amíg nincs meg a hit önmagunkban, amíg nem akarunk jobbak lenni az ellenfélnél és nem küzdünk minden pillanatban, addig a versenysport lényegét hagyjuk ki abból, amit csinálunk. Itt a módszereim szemmel láthatóan kudarcot vallottak.
Köszönöm a szülői csapatnak a munkám egész éves támogatását. Elnézést kérek azért, hogy nem sikerült szépen zárni a szezont, és hogy nem küzdött úgy a csapat, ahogy azt a sok áldozat fejében elvárható lett volna.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…