Azonnal javítottunk

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Jurák Krisztián, Lövei László, Németh Patrik

Nézők száma: 90

Mérkőzés időpontja: 2019-11-17 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások (NB1) 14 20 31 14 79
Újpest-MT 12 16 14 17 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 28/15, Ondima 4, BENCSIK 15/9, VÍGH 11/3, Jenei

Cs: Van der Meer, Bea 6, KOFLANOVICS 9/9, Vámos, Reiter 1, Hegedűs 4.

1. félidő 

9-0-s agresszív játékkal kezdtük a mérkőzést, rég nem látott jó csapatösszhang látszódott a pályán. Egy hosszú és sikertelen dobóbárbajból kijőve pár perc után mégis 12-12-es eredményt mutatott a tábla. Bea jó leválását követően kosárral fejezte be az akciót, ezzel két pontos vezetéssel zártuk az első negyedet. A pápai csapat nem hagyta magát lerázni, Rosemond és Reiter kosaraival próbáltunk meglépni ellenfelünktől, de mindig akadt rés a védekezésünkön. A fiatal, jól beszálló Koflanovics elsüllyesztette első tripláját, majd ismét légiósunk talált be. Támadásban a félidei szünethez közeledve voltak pontatlan megoldásaink, amit ki is használt a Pápa, egy időkérést követően Rosemond volt ismét sikeres, így a 15 perces szünetre 34-28-as eredménnyel mentek a csapatok.

2. félidő 

A félidei dobóversenyt Ács Péter (U12 Békás) nyerte, gratulálunk neki!

Bencsik kezdte a második félidőben a pontgyártást, rögtön egy hárompontossal, melyet Bea kosara követett. A csapat keményen, agresszívan támadta az ellenfél gyűrűjét, melyekből rendszerint kosarak születtek. Védekezésünk összeállt, nagyon kevés helyet hagyva a másik csapatnak. Bencsik ismét betalált kintről, majd Vígh is bevágott egy triplát, ekkor már 16 pontos differencia volt a csapatok között. Rosemond zsinórban dobott 7 pontja zárta a harmadik negyedet. Fiatalként beálló Hegedűs egyből elsüllyesztett két büntetőt az ellenfél gyűrűjében, így ő is feliratkozott a pontszerzők közé. Koflanovics nem hagyta annyiban, az utolsó támadásunkból hárompontost szerzett, ezzel kerekítve a különbséget 20 pontra. Végül csapatunk magabiztos 79-59-es győzelmet aratott a Pápa felett.

Összegzés 

Bizakodva vártuk botlásunk után a Pápa elleni mérkőzést. A fiúktól felszabadult játékot szerettünk volna látni, nem volt szabad rágörcsölni a mérkőzésre. Örülök, hogy egy ilyen fájó vereség után ilyen jól tudott játszani a csapat. A ránk jellemző agresszív védekezést és gyors támadásvezetést megint elő tudták venni. Szeretnénk még javulni pár dologban, ezeken fogunk dolgozni a következő héten. Ezzel a teljesítménnyel szeretnénk egy újabb jó és hosszú szériát kezdeni. Nem lesz egyszerű, mert a következő mérkőzésen az éllovas Pécs csapatát fogadjuk november 29-én. Várunk minden kedves érdeklődőt és szurkolót, szükségünk lesz a szurkolásra!

 

Fotók: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak