Balszerencse a köbön…

U14 Fiú B

Helyszín: Testnevelési Egyetem L2 Terem 1123 Budapest Alkotá

Játékvezetők: Hegedűs Attila, Belák Dorka

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2022-01-09 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
TFSE 16 15 19 14 64
Serdülő U14 B 19 12 6 8 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KARDOS ÁDÁM 15, SAMU GERGŐ 8, CSIKÓS MILÁN 8, Yang Zi Le 4, Horváth Áron 3, Wéber István 2, Takács Ábel 2, Szabó Gergely 2, Hidvégi Donát 1, Sztojka Balázs, Felkai Dávid, Szombathelyi Zoltán

1. félidő

Az első mérkőzésükön a TFSE meggyőzően játszott, így –több magas játékosom hiányában- szoros meccsre számítottam. Az első negyedben kiegyenlített küzdelem folyt, szép egyéni akciókból dobtuk a kosarakat, Kardos Ádám, és Csikós Milán húzta a szekeret előre. A lepattanókért óriási volt a harc, ebből is nagyjából döntetlenre jött ki a két fél. Az első 10 perc után 3 pontos előnyre tettünk szert. A 2. ötösünk most sokkal lendületesebben kosárlabdázott mint az első mérkőzésen, mindenki próbált szerepet vállalni a küzdelemben. Felváltva estek a kosarak, látszott, hogy nincs nagy különbség a két csapat között. Ekkor kiütközött a rutintalanság, előjöttek a rosszul időzített passzok, a felesleges faultok, és a lehetetlen testhelyzetből eldobott labdák. A félidőre elolvadt a minimális fórunk 31-31 állt az eredményjelzőn.

2. félidő

Van amikor a sors közbeszól, és most ez történt. Már hét közben is kiesett 3 játékos az alapcsapatból, ám a 2. félidő 2. percében az utolsó magas játékosom is megsérült. Ádi ekkor már közel 40 dobott pontnál tartott a nap folyamán, így nem csoda, hogy hatalmas érvágás volt az, hogy kiesett. Láttam a pályán lévőkön is, hogy kétségbeestek, így időt kértem, és próbáltam lelket önteni beléjük, és tudatosítani azt, hogy nélküle is képesek vagyunk megnyerni a mérkőzést. Sajnos a védekezésünk szétesett, és 19 pontot kaptunk ebben a játékrészben ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. Ráadásként a csapatkapitányunk Hidvégi Doni is fájlalta erősen a lábát, így őt sem tudtam már pályára küldeni. A végeredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget, de el kell fogadnunk, hogy ez most így alakult, és kijavítani a hibákat a következő alkalommal.

Összegzés

A fent említett történésektől függetlenül önkritikusnak is kell lennünk hiszen, a labdáson való besegítés hiánya, a késői visszarendeződés, vagy a kihagyott ziccerek nem a sérültek miatt voltak. Remélem lesz még lehetőségünk a szezonban játszani a TFSE ellen, és visszavágni a mostani vereségért.

A mérkőzés játékosai: Kardos Ádám, és Csikós Milán

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00