Bátran játszottunk, de a fizikális hátrány döntött

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Ntasis Lazarov

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-07 12:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok 26 22 29 25 102
Serdülő U13 9 7 15 9 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Kun, HALÁSZ 11, ZÁDOR 10/3, MIHÁLYI 10/3, Helmeczi 1
Grósz, Daróczi, Samu, ÁCS 7/3, Paár 1

1. félidő

Már a mérkőzés elején látszódott, hogy fizikálisan nem fogjuk tudni felvenni a versenyt ellenfelünkkel. 2:2-es kezdést követően ellenfelünk elment 24:2-re, majd az első negyed végén tudtunk egy 7:2-es kisebb felzárkózást produkálni. A második negyed sem sikerült számszerűleg sokkal jobban. Hiába támadtuk a gyűrűt bátran, a fiúk jellemzését használva a „Tornyok” rendszeresen betakartak bennünket, hiába vertünk meg egy védőt vért izzadva. A fiúk a behúzódott és nehezen megverhető védelem ellen betaláltak néhány szép közép-távolival, és a félidő vége felé egy szép csontnélküli 3-as is beakadt.

2. félidő

A második félidőt is fölényesen nyerte ellenfelünk. Hiába tudtunk többször a nagy sebességgel vágtázó ellenfelünk elé állni, ők rendre eltiportak bennünket, és emberrel együtt dobták a sok ziccereiket. Mi pedig tovább bátorodtunk a messzebbi kísérletekkel, és sikerült még kettő 3 pontost berámolnunk, szerencsénkre nagyon jó százalékkal, hiszen tudtuk, hogy hiába nehéz ellenfelünk gyűrűje közelébe verekedni magunkat, akkor is ezt kell elsősorban próbálnunk, viszont többen bátran elvállalták a kinti dobást is, ha üresen maradtak. Ezek a beakadt 3 pontosok mindenképpen növelték a motivációnkat, és jó volt látni, hogy a fiúk a padról is nagyon tudtak örülni egymás sikereinek. Igaz, hogy 62 pontos vereséget szenvedtünk, de emelt fővel és több kisebb-nagyobb sikerélménnyel hagytuk el a pályát.

Összegzés

A Herceghalom elleni mérkőzésünket követően 30 perc múlva a Zuglói Sasok csapata ellen jött a megmérettetés. Duplázásunk nem lehet kifogás a nagyarányú különbségre, mert pihenten sem tudtunk volna sokkal közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Egy idősebb, nagyobb termetű és fizikálisan sokkal erősebb játékosokból álló csapat ellen minden tőlünk telhetőt megtettünk. Több szakmai feladatot is adtunk a fiúknak, amit kértünk, hogy az eredménytől eltekintve próbáljanak megcsinálni, és többé-kevésbé sikerült is. A másik dolog, amit kértünk az volt, hogy ugyancsak eredményt nem nézve, próbálják élvezni a mérkőzést. A fiúk minden apró sikernek tudtak örülni, főleg a 3 bedobott 3 pontosunknak. Emellett egy-két elképzelhetetlennek tűnő, szerkezetben Dávid és Góliát harcára emlékeztető akcióból is lett sikerélményünk, például amikor kisebb játékosaink sikeresen leblokkolták magasabb ellenfeleink dobásait. Szakmai szemmel nézve ez a mérkőzés kevésbé volt hasznos számunkra, mint az előző, viszont jó volt, hogy a fiúk bátran tudtak játszani az eredménytől elvonatkoztatva. Külön gratuláció Helmeczi Daninak az első pontjához!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10