Biztató támadójátékkal

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Major Ádám, Steiner Máté

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-10-13 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NYKK-Eötvös 11 16 14 19 60
Kadett I. (ffi) 24 29 19 27 99

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 6, Korompay 6/6, ORBÁN 15/3, DÓCS 26/6, SAFRANKA 29
CS: VASALI 7/3, Chabot, Korpás 3/3, Fey 2, Léh 2, Pintye 1, Csocsán 2

1. félidő

A kiemelt bajnokság 2. fordulójában a NYKK csapatát fogadtuk vasárnap délután. A nyíregyházi kosárlabda, sajnos, hosszú-hosszú évek óta megosztott, a NYKK csapata is alapvetően egy iskolára támaszkodva, külön egységként működik a szabolcsi városban, és ebből kifolyólag is hatalmas siker volt nekik a kiemelt bajnokságba jutás. Az előzetes eredmények alapján nagy esélyünk volt arra, hogy megszerezzük első győzelmünket a jó szerkezetű, de szűk rotációjú vendégeink ellen.
Magas szerkezettel kezdtünk, talán emiatt nem működött igazán az agresszív védekezésünk, sokáig nem tudtuk leszakítani a nyírségieket. Igazán akkor indult meg a szekér, amikor ellenfelünk zónára váltott. Vasali beállása is nagy lökést adott, szomorú, hogy egy balszerencsés mozdulatból kifolyólag megsérült és már nem is tudott visszaállni. Sokat forogtunk és így is folyamatosan növelni tudtuk előnyünket, helyenként kifejezetten kreatív és pontos támadójátékkal.

2. félidő

Dócs végre összeszedett volt és jó döntéseket hozva, élményszámba menő dolgokat produkált, ami sokat dobott a csapatunk teljesítményén. Védő oldalon már árnyaltabb volt a kép, hiszen ellenfelünk irányítóját, Szalacsit, nem igazán tudtuk semlegesíteni, pedig többen próbálkoztak becsülettel… !
A mérkőzésen több taktikai variációt is gyakoroltunk hol több, hol kevesebb sikerrel. Az utolsó percekben még egy nagy rohamot indítottunk a fáradó nyíregyháziak ellen, a sok labdaszerzésből Safranka szórta meg magát. Még a 100 pontra is volt esélyünk a legvégén.

Összegzés

A támadójátékunkkal elégedettek lehetünk, a tekintélyes pontmennyiséget egész jó százalékkal értük el, azzal együtt, hogy sokat játszottunk zóna ellen. Azonban védekezésünk még mindig hagy kívánnivalót maga után, még úgy is, hogy nem adtunk mindent ki magunkból. Mostanában szerda-hétvége ritmusban játsszuk meccseinket, lesz feladatunk bőven a későbbiekben.

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00