Biztatóbb folytatás

Helyszín: CAMUGO SportLab Kosárlabda Csarnok (1117. Bp. Huny

Játékvezetők: Stáber Alex, Kiss Bálint

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-08 12:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
MTK Budapest 17 20 0 18 2 57
Kaszás Girls U12 6 9 1 12 19 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások Girls: BÁTORFALVI 10, Dósa 1, Jasztrab, Kadenszki 3, Kiss 2, Kosztyu, KRAJCSOVICH 22, MOGYORÓSI 9, Polik, Réthy, Sárváry

1. félidő

Az első mérkőzést igyekeztünk elfelejteni, rengeteg javítanivalónk volt – főként hozzáállásban. A lányoknak azonban sikerült felülkerekedni önmagukon: az első félidőben (az eredmény ellenére) végre visszatért az élet és a küzdés a pályára. Harcoltunk a szabad labdákért, küzdöttünk, hajtottunk. Rengeteg üres dobásunk kimaradt, ellenfelünk azonban valahogy mindig betalált, még lehetetlen helyzetekből is. 22 pontos hátránnyal mentünk a szünetre, pedig a két csapat között korántsem volt ekkora különbség.

2. félidő

A félidőben egyetlen büntetőt sikerült érvényesíteni, ami nagyon kevés, főleg egy ekkora hátránynál. A második félidőre lekerült a deszka a gyűrűnkről, és végre elkezdtünk betalálni. A harmadik negyedben Míra vállalta magára a vezérszerepet, és parádés kosarakat szerzett. Gerda és Kiss Viki is tudott pontot dobni. Az utolsó negyedben jött a jól bevált Alíz-Jázmin duó, és ketten 8 perc alatt 19 pontot szereztek. Mindenki odatette magát a védekezésben, hiszen ebben a játékrészben 2 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Sajnos azonban későn talált magára a csapat: az előző mérkőzéshez hasonlóan túl korán járt le az idő, és 10 ponttal alulmaradtunk.

Összegzés

A második félidőt szeretném kiemelni, hogy ott mindenki azt csinálta, amit tanultunk és amit tud, így végig partiban voltunk ellenfelünkkel. Erre kellene törekedni, hogy ezt a teljesítményt mindig hozni tudjuk. Azt gondolom, hogyha a két hiányzó játékosunk el tud jönni, mindkét mérkőzést nyerni tudtuk volna. Semmi gond nincsen, hogy ez most így alakult, rengeteget tudtunk tanulni a hétvégén. Folytatjuk a munkát, és a cél megint a két győzelem lesz a következő fordulón! Hajrá Lánykáim, hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30